Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2199,-

Offerte aanvragen

20 dagen Sri Lanka: Strand, boeddhistische tempels en heel veel dieren

 • Veel natuur, veel dieren
 • Laat je kinderen kennismaken met het boeddhisme
 • Ook geschikt voor de allerkleinsten

Door een afwisselend programma met veel natuur,  cultuur en de prachtige stranden is deze reis een fantastisch cadeau voor jezelf en je kinderen.

Na een nachtvlucht begint jullie reis met een paar dagen strand. Helemaal uitgerust begin je aan de rondreis met auto met chauffeur door het prachtige Sri Lanka.

De eerste stop is een bezoek aan het prachtige Kandy, waar elke ochtend en avond bijzondere rituelen plaats vinden rond de "tand van de boeddha". Ook maken jullie een treinrit door de theevelden vanuit deze stad.

Achtereenvolgens bezoeken jullie daarna Polonnaruwa, de tempelgrotten van Dambulla, de citadel op de rots van Sigriya en het Minneriya National Park, waar jullie vele olifanten gaan zien.

In onze zomer is het mooi weer aan de uitgestrekte stranden van de Indische Oceaan. Jullie verblijven een aantal dagen in het plaatsje Nilaveli, waar jullie de dagen zullen vullen met zon, zee, heerlijk eten en een prachtige onderwaterwereld.

Op de weg terug naar Colombo stoppen jullie nog bij de oudste hoofdstad van Sri Lanka, Anuradhapura. Vanuit hier brengen jullie een bezoek aan het Wilpattu National Park waar jullie olifanten en, met een beetje geluk, luipaarden gaan zien!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Colombo

Je vertrekt van Amsterdam naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Negombo

De rustige strandplaats Negombo vormt het ideale begin of eind van een reis naar Sri Lanka. Gelegen vlakbij het vliegveld kan je hier tot rust komen aan de mooie zandstranden. Je kunt hier een mooie boottocht maken door het historische Nederlandse kanaal en de lagune van Negombo, waar je door de mangrovebossen vaart. Als je toe bent aan wat meer hectiek dan kan je gemakkelijk per tuk tuk een bezoek brengen aan de drukke hoofdstad Colombo. Het oude centrum van de stad herinnert aan het koloniale verleden waarin achtereenvolgens de Portugezen, de Hollanders en de Engelsen de dienst uit maakten.

Dag 4-5 Kitulgala

In de ochtend word je opgehaald door de chauffeur die jullie de komende dagen door Sri Lanka rijdt.

Kitulgala staat ook wel bekend als de adrenalinestad van Sri Lanka. Je kunt hier jungletreks maken, grotten verkennen en raften. Midden door het stadje loopt de Kelaniya Ganga rivier, waarop je kunt raften met meerdere stroomversnellingen. Het is gelegen in het heuvelachtige binnenland van Sri Lanka. De heuvels zijn bezaaid met dicht regenwood en je kunt hier dan ook genieten van prachtige natuur. Voor vogelspotters is dit ook zeker een aanrader.

Dag 6 Treinreis naar Nuwara Eliya

Autorit Kitulgala - Nuwara Eliya: 71,5 km; ca 3 uur

Nuwara Eliya is een statig dorpje in de hooglanden van Sri Lanka waar in vroegere tijden veel Engelsen hebben gewoond. De omgeving is bergachtig en groen met tussendoor schijnbaar eindeloze theeplantages. Een aantal van de theeplantages bieden rondleidingen door de fabriek, waar je het hele proces van thee maken doorloopt. Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd, de sfeer is nog zeer Brits en je vindt hier talloze koloniale gebouwen en hotels. Door de hoogte is het in deze regio aanmerkelijk koeler dan in de rest van het land wat een ware verademing kan zijn.

Dag 7-8 Kandy

Een schitterende treinreis brengt je in circa vier uur verder naar Kandy.  Hier staat de auto met je chauffeur weer op je te wachten om je naar je hotel te brengen.

Kandy is één van de leukste en prettigste steden van Sri Lanka. Gelegen op 500 meter hoogte is de temperatuur hier vrijwel altijd aangenaam en de stad en zijn omgeving heeft veel te bieden. De sfeer van Kandy wordt deels bepaald door het kleine kunstmatige meer waar de stad om is gebouwd. Op noordelijke oever van het meer ligt de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel van het eiland. De reden is de tand van Boeddha zelf die hier bewaard zou worden. De tempel vormt een belangrijk bedevaartsoord en je kunt hier kennismaken met de religieuze beleving van de boeddhist. In de heuvels en parken rond de stad zijn verder een aantal mooie wandelingen te maken.

Dag 9 Culturele Driehoek

Autorit Kandy – Dambulla: 72,6 km; ca. 2,5 uur
Onderweg naar Dambulla bezoeken jullie een kruidentuin waar jullie uitleg krijgen over de vele specerijen van Sri Lanka.
De komende dagen bezoeken jullie Dambulla, Sigiriya en Pollonaruwa en gaan jullie op safari in Minneriya NP. In overleg met jullie chauffeur plannen jullie de dagen in.

In de zogenaamde Culturele Driehoek bevinden zich de oude koningssteden van Sri Lanka. Dambulla is bekend door de schitterende tempels hoog in de rotsen. Je bereikt ze door een lange reeks trappen. De tempels zijn gevuld met zo’n 150 Boeddhabeelden in verschillende formaten en poses. Vanaf de rotsen heb je daarnaast een fantastisch uitzicht over de regio.

Dag 9-11 Culturele Driehoek

Vanaf de 12 eeuw was Polonnaruwa 300 jaar lang de hoofdstad van het Cholarijk. Nu liggen in een parkachtige omgeving de oude gebouwen die in die periode zijn opgericht. De stad ligt aan de oever van een kunstmatig meer. De aanleg van dit meer was een van de hoogtepunten van het Cholarijk. Fascinerend zijn de vele beeldhouwwerken die de muren van de tempels en paleizen versieren. Je kunt het complex van Polonnaruwa uitstekend per fiets verkennen.

Sigiriya is een indrukwekkend fort gelegen op een eenzame rots. Het fort werd gebouwd in de 5e eeuw en bevat tempels en paleizen uit latere tijden. Niet alleen de fantastische ligging en de uitzichten vanaf het fort maken dit tot een van de grote bezienswaardigheden van het eiland. Ook de tuinen en terrassen en de eeuwenoude fresco’s van hofdames zijn bijzonder. Je kunt er ook voor kiezen om de minder toeristische Pidurangala rots te beklimmen, vanwaar je een fantastisch uitzicht op Sigiriya Rock hebt.

Inbegrepen excursie
Minneriya National Park

Excursie Minneriya of Kaudulla

De beste manier om de Aziatische olifant te zien is in het wild en dat kan op weinig plekken beter dan in Minneriya en Kaudulla. Beide parken liggen om een groot waterreservoir dat grote kuddes olifanten aantrekt. Je kunt hier groepen van veertig tot wel vierhonderd olifanten bij elkaar zien, een bijzondere ervaring. Wanneer het water in Minneriya te hoog staat is hier niet voldoende gras voor de olifanten en verhuizen ze naar het ernaast gelegen Kaudulla. Je gids zoekt altijd ter plaatse uit waar de olifanten zich bevinden en vervolgens ga je in dat park in een jeep met gids op safari.

Dag 12-14 Nilaveli

Autorit Dambulla - Nilaveli: 120 km; ca. 2,5 uur
Einde service auto met chauffeur

Nilaveli is een prachtige badplaats met enkele van de mooiste, ongerepte stranden van Azië. In de zomerperiode heb je hier meer kans op goed weer en een rustige zee in vergelijking met de stranden aan de zuidwestkant van het eiland. Daarnaast zijn de stranden nog relatief rustig omdat dit gebied tijdens de burgeroorlog niet bereikbaar was. Voor de kust van Nilaveli ligt het Pigeon Island, een klein tropisch eiland waar je schitterend kunt snorkelen. Het eiland is tevens een broedplaats voor trekvogels. In de maanden maart en april kun je hier blauwe vinvissen tegenkomen, van mei tot september dolfijnen. Vanuit Nilaveli kun je een bezoek brengen aan Trincomalee, dat in het verleden een belangrijke havenplaats voor onder ander de Nederlanders was. Ook vind je hier een kleurrijke hindoetempel aan de rand van een klif.

Dag 15-16 Anuradhapura en Wilpattu

Jullie worden weer opgehaald door een auto met chauffeur.
Autorit Nilaveli - Anuradhapura: 120 km; ca. 2,5 uur
Vanuit Anuradhapura bezoeken jullie Wilpattu NP.

Voordat je Anuradhapura binnenrijdt zal je de indrukwekkende stoepa’s al boven het landschap uit zien torenen. Jarenlang was Anuradhapura de hoofdstad van Sri Lanka en je vindt hier dan ook talloze heiligdommen en tempels die nog steeds drukbezocht zijn. Er zijn meerdere enorme stoepa’s zoals de bijzondere bruine Abhayagiri en de prachtig witte Ruwanwelisaya. Je kunt de stoepa’s alleen bezoeken zonder schoenen en met bedekte schouders en knieën. Een belangrijk pelgrimsoord is de Sri Maha Bodhi oftewel de heilige bodhiboom. Deze boom zou zijn gegroeid uit een loot van de Boom der Verlichting, de vijgenboom waaronder Boeddha zijn Verlichting vond. De boom wordt al meer dan 2000 jaar bewaakt en boeddhisten komen hier dagelijks om offers te brengen. Een leuke uitstap in de buurt is de heuvel van Mihintale, waar het boeddhisme in Sri Lanka zou zijn ontstaan. Naast een bijzonder tempelcomplex heb je hier na een beklimming van 1840 traptreden ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Inbegrepen excursie
wilpattu leopard

Excursie Wilpattu

Wilpattu National Park is een van de mooiste safariparken van Sri Lanka. Het is het grootste en oudste nationale park van het land en bestaat uit circa 60 natuurlijke meren, zogenaamde tanks. Het park is dichtbegroeid met een aantal open vlaktes rond de meren. Er komen hier vele diersoorten voor, waaronder luipaarden (goede kans om te spotten!), krokodillen, verschillende soorten adders, vele soorten zoogdieren en prachtige vogelsoorten. Het park is tijdens de burgeroorlog jarenlang niet toegankelijk geweest en is nu absoluut een bezoek waard. Het is een van de beste plekken in Sri Lanka om luipaarden te spotten.

Dag 17 Negombo

Autorit Anuradhapura - Negombo: 170 km; ca. 3,5 uur

Je brengt nog 1 nacht door aan het strand bij Negombo alvorens naar huis te vliegen.

Dag 18-19 Vlucht naar Amsterdam

Je vertrekt vanaf Colombo terug naar Amsterdam

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Colombo
2-3 Negombo
Goldi Sands Hotel
4-5 Kitulgala
Rafters Retreat
6 Treinreis naar Nuwara Eliya
Seasons Villa
7-8 Kandy
Eagle Regency Hotel
9 Culturele Driehoek
9-11 Culturele Driehoek
Sun Green Resort en Spa
12-14 Nilaveli
15-16 Anuradhapura en Wilpattu
Alakamanda
17 Negombo
Goldi Sands Hotel
18-19 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene Kind onder 12
Laagseizoen v.a. € 2199,- v.a. € 2075,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst)) v.a. € 2425,- v.a. € 2225,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Colombo met Sri Lankan Airlines / KLM.
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Transfer na aankomst naar hotel Negombo
 • Busje met airco en chauffeur in Sri Lanka vanaf dag 4 t/m dag 12 en dag 15 t/m 18
 • Treinkaartjes Nuwara Eliya – Kandy
 • 2 x jeepsafari (Minneriya en Wilpattu exclusief entreegelden)
 • Transfer naar de luchthaven
 • Alle hotelovernachtingen in een familiekamer o.b.v. logies en ontbijt

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visa Sri Lanka (voor vertrek te regelen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.