Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1849,-

Offerte aanvragen

9 dagen: Een Kennismaking met Suriname

 • Ontmoet de Marrons in de ongerepte jungle.
 • Een romantische boottocht tussen de dolfijnen tijdens zonsondergang
 • Nederlands spreken in de tropen

Suriname is uniek: een Zuid-Amerikaans land met een Caribische uitstraling en Nederlands als voertaal. Veel  bevolkingsgroepen leven gebroederlijk naast elkaar wat zich weerspiegelt in de Surinaamse cultuur, de gebruiken en het eten. Tijdens deze korte reis maak je kennis met Paramaribo en de ongerepte natuur rond Awarradam.

Paramaribo is de enige echte stad van het land en heeft een prachtige historische stadskern vol houten huizen waarin je zeker de invloed uit Nederland zult herkennen. Breng een bezoek aan Fort Zeelandia en rust uit op een terrasje aan de waterkant.

Je brengt een bezoek aan de Marrons op het eiland Awarradam. Dit kleine, idyllische eiland ligt midden in het Amazone regenwoud. Een nachtelijke boottocht naar het dorpje Kosindo maakt deze tour extra speciaal.

Sluit de reis ontspannen af tijdens een romantische boottocht waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen. Met een adembenemende zonsondergang op de achtergrond geniet je van de overheerlijke lokale snacks die de Surinaamse keuken te bieden heeft.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Paramaribo

Je vertrekt naar Paramaribo, waar je dezelfde dag aankomt.
Bij aankomst in Paramaribo ga je per transfer naar je hotel.

Paramaribo is een bijzondere stad. Je herkent aan de ene kant de invloeden uit Nederland en hoort de Nederlandse taal maar aan de andere kant ben je duidelijk in Zuid-Amerika. De weelderige begroeiing met palmen en tropische bloemen, maar ook de geuren, brengen je meteen in de tropen.
Paramaribo heeft een rijke historie die je niet mag missen, wandel langs het oude Fort Zeelandia, bekijk de bijzondere houten huizen en de houten kathedraal. Als je even wilt relaxen in de Waterkant de plek, hier geniet je van het bruisende leven op en aan de Surinamerivier onder het genot van een Parbo biertje of een Fernandes.

Dag 2 Awarradam

Vlucht Paramaribo - Awarradam

Je vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge je naar de korjaal die je over de Gran Rio verder zal vervoeren naar je vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na "incheck" en kennismaking met het personeel, geniet je van een lunch. In de middaguren is er tijd om het oord te verkennen en heerlijk te verpozen in de stroomversnelling. Je zal al gauw de eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en de jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig maar de lodge beschikt wel over het comfort van een klamboe.
Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. In de middag bezoeken wij de prachtige stroomversnelling "Peti" gelegen op enkele minuten varen van het oord. Dé plek om te genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terug te drijven naar het oord of terug te peddelen met de kano. De eerste avond krijg je meer informatie over dit unieke gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 3 Awarradam

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot waar je in alle stilte het ontwaken van het oerwoud kunt ervaren. Na het ontbijt maak je een leerzame en avontuurlijke 'jungle walk'. Terwijl je geniet en  je ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud geeft de gids uitleg over bomen en planten en hoe de dieren aan hun geluiden en sporen te herkennen zijn. Na de lunch bezoek je de stroomversnelling 'Peti'. Nu blijven wij de hele middag en is er tijd om te zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat te genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids je meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 4 Awarradam

Nog voor zonsopgang lopen wij via een stuk primair regenwoud naar de rivieroever en varen wij stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen doen wij de motor van de korjaal uit. We drijven met de stroom van de rivier terug en kunnen ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. Wij keren terug naar het oord voor het ontbijt en van de verdere ochtend tot aan de lunch is er gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. Er is ook tijd om je te laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na de lunch in de middag breng je een bezoek aan de lokale gemeenschap. Je maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaar je hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is.
Je ziet onderweg mensen vissen, wassen en vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden geniet je van de natuur en met een beetje geluk zie je zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maak je een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen wij terug naar Awarradam.

Dag 5 Awarradam

Deze dag is geheel naar eigen behoefte in te vullen. Maak je nog voor het ontbijt een boswandeling, dan heb je de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. Je kunt ook een kostgrondje bezoeken of in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wil je van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt de hangmat om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 6-7 Terug uit Awarradam, aankomst Paramaribo

Vlucht Awarradam - Paramaribo

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren. Na het ontbijt is er tijd om nog eens te peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust te genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van je. Een korjaal brengt je terug naar Kajana. Daar vandaan vlieg je terug naar Paramaribo.

Dag 8-9 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt vanaf Paramaribo naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Paramaribo
Eco Resort Inn Torarica
2-5 Awarradam
Junglelodge Awarradam Junglelodge Awarradam
6-7 Terug uit Awarradam, aankomst Paramaribo
Eco Resort Inn Torarica
8-9 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 1849,- v.a. € 2025,-
Hoogseizoen v.a. € 1999,- v.a. € 2199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Paramaribo// Paramaribo – Amsterdam met KLM
 • Transfer na aankomst naar het hotel in Paramaribo
 • Alle aangegeven hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 5 dagen/ 4 nachten Awarradam inclusief vervoer, overnachtingen, alle maaltijden en excursies (zie hieronder beschrijving), (deze tour is in een groep van max 30 personen)
 • Sunset Dolphin Cruise
 • Paramaribo Citytour

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers (naar binnenlandse luchthaven en vv., transfer out naar Airport Zanderij)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Visum Suriname (voor vertrek te regelen)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.