Boek met onze 4 zekerheden

16 dagen Suriname: Roti in de Jungle

 • Fietsen door de plantages!
 • Je neemt een kijkje bij de Marrons en de Indianen.
 • Relaxed afsluiten in een luxe resort aan de Surinamerivier!

Een reis naar het unieke Suriname is vooral voor Nederlanders een bijzondere ervaring. Een Zuid-Amerikaans land met een Caribische uitstraling en Nederlands als voertaal. In Suriname leven veel bevolkingsgroepen gebroederlijk naast elkaar zoals de Indianen, creolen, marrons, Chinezen, Europeanen, Hindoestanen, Javanen, Joden, Libanezen en immigranten uit buurlanden. Deze mooie mix aan volkeren vind je terug in de Surinaamse cultuur, de gebruiken en het eten. Daarnaast is de grootste aantrekkingskracht van Suriname de ongerepte natuur.

Paramaribo is de enige echte stad van het land en heeft een prachtige historische stadskern vol houten huizen waarin je zeker de invloed uit Nederland herkent. Breng een bezoek aan Fort Zeelandia en rust uit op een terrasje aan de waterkant. Nieuw Nickerie is de tweede "stad" van Suriname en is omgeven door uitgestrekte polders en rijstvelden. Het natuurpark Bigi pan mag je niet missen, deze lagune is een belangrijk gebied voor watervogels
Vanuit Paramaribo ga je per fiets door de plantages ten oosten van de stad naar Plantage Peperpot. Je waant je hier 200 jaar terug in de tijd.

Je brengt een bezoek aan de Marrons op het eiland Awarradam. Dit kleine, idyllische eiland ligt midden in het Amazone regenwoud. Een nachtelijke boottocht naar het dorpje Kosindo maakt deze tour extra speciaal.

Maak kennis met de traditionele Indianen in Galibi. Deze indianen leven in dorpen aan de Marowijne rivier en bestaan van de visvangst. Bijzonder in dit gebied zijn de gigantische zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen.

Sluit de reis heerlijk rustig af aan de Suriname rivier in Bergendal. Je wordt ontspannen wakker terwijl je vanuit je kamer het oerwoud wakker ziet worden.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Paramaribo

Je vertrekt naar Paramaribo, waar je dezelfde dag aankomt.
Bij aankomst in Paramaribo ga je per transfer naar je hotel.

Paramaribo is een bijzondere stad. Je herkent aan de ene kant de invloeden uit Nederland en hoort de Nederlandse taal maar aan de andere kant ben je duidelijk in Zuid-Amerika. De weelderige begroeiing met palmen en tropische bloemen, maar ook de geuren, brengen je meteen in de tropen.
Paramaribo heeft een rijke historie die je niet mag missen, wandel langs het oude Fort Zeelandia, bekijk de bijzondere houten huizen en de houten kathedraal. Als je even wilt relaxen in de Waterkant de plek, hier geniet je van het bruisende leven op en aan de Surinamerivier onder het genot van een Parbo biertje of een Fernandes.

Dag 2 Bigi Pan/Nieuwe Nickerie (2D/1N)

Na het ontbijt word je opgehaald voor de tweedaagse tour naar Bigi Pan en Nieuw Nickerie. Onderweg passeer je het district Saramacca, waar veel landbouw wordt uitgeoefend en zie je langs de weg typische plattelandshuisjes tot en met grote huizen van grootgrondbezitters. Vervolgens reis je door het kokos district Coronie. Nickerie staat bekend als het rijstdistrict en ligt aan de grens met Guyana, ongeveer 240 km ten westen van Paramaribo. De noordgrens wordt gevormd door de Atlantische oceaan, zuidelijk ligt het district Sipaliwini, oostelijk het district Coronie. Overnachting in hotel Residence Inn Nickerie.

Dag 3-4 Bigi Pan/Nieuw Nickerie, terug naar Paramarabo

Na het ontbijt, ga je weer richting Paramaribo. Breng een bezoek  aan de meest prominente historische gebouwen van Paramaribo met hun unieke architectuur; het museum Fort Zeelandia, het Presidentieel Paleis en het Onafhankelijkheidsplein zijn andere bezienswaardigheden.

Dag 5 Jungletour Awarradam (natuur/marrons) 5D/4N

Vlucht Paramaribo - Awarradam

Je vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge je naar de korjaal die je over de Gran Rio verder zal vervoeren naar je vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na "incheck" en kennismaking met het personeel, geniet je van een lunch. In de middaguren is er tijd om het oord te verkennen en heerlijk te verpozen in de stroomversnelling. Je zal al gauw de eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en de jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig maar de lodge beschikt wel over het comfort van een klamboe.
Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. In de middag bezoeken wij de prachtige stroomversnelling "Peti" gelegen op enkele minuten varen van het oord. Dé plek om te genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terug te drijven naar het oord of terug te peddelen met de kano. De eerste avond krijg je meer informatie over dit unieke gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 6 Jungletour Awarradam (natuur/marrons) 5D/4N

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot waar je in alle stilte het ontwaken van het oerwoud kunt ervaren. Na het ontbijt maak je een leerzame en avontuurlijke 'jungle walk'. Terwijl je geniet en  je ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud geeft de gids uitleg over bomen en planten en hoe de dieren aan hun geluiden en sporen te herkennen zijn. Na de lunch bezoek je de stroomversnelling 'Peti'. Nu blijven wij de hele middag en is er tijd om te zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat te genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids je meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 7 Jungletour Awarradam (natuur/marrons) 5D/4N

Nog voor zonsopgang lopen wij via een stuk primair regenwoud naar de rivieroever en varen wij stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen doen wij de motor van de korjaal uit. We drijven met de stroom van de rivier terug en kunnen ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. Wij keren terug naar het oord voor het ontbijt en van de verdere ochtend tot aan de lunch is er gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. Er is ook tijd om je te laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na de lunch in de middag breng je een bezoek aan de lokale gemeenschap. Je maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaar je hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is.
Je ziet onderweg mensen vissen, wassen en vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden geniet je van de natuur en met een beetje geluk zie je zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maak je een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen wij terug naar Awarradam.

Dag 8 Jungletour Awarradam (natuur/marrons) 5D/4N

Deze dag is geheel naar eigen behoefte in te vullen. Maak je nog voor het ontbijt een boswandeling, dan heb je de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. Je kunt ook een kostgrondje bezoeken of in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wil je van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt de hangmat om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 9 Terug uit Awarradam, aankomst in Paramaribo

Vlucht Awarradam - Paramaribo

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren. Na het ontbijt is er tijd om nog eens te peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust te genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van je. Een korjaal brengt je terug naar Kajana. Daar vandaan vlieg je terug naar Paramaribo.

Dag 10-11 Galibi 3D/2N dag 1 en 2

Je wordt opgehaald in je hotel en gaat naar Galibi. Christiaankondre en Langamankondre, gelegen in het Galibi gebied, zijn twee traditionele Indiaanse dorpen, vlak naast elkaar langs de Marowijne rivier, bij de monding van de Atlantische oceaan. Beide dorpen hebben een zandstrand dat uitstekend geschikt is voor het maken van lange wandelingen. Deze dorpen werden na de slavernij gevormd en groeiden uit tot vrij grote Indiaanse dorpen met een populatie van ongeveer 750 inwoners. De voornaamste middelen van bestaan van deze inheemsen is visvangst. In het zeeschildpadden seizoen, van februari tot augustus, breng je ook een bezoek aan de broedplaatsen van de gigantische zeeschildpadden die hier elk jaar komen om hun eieren te leggen. Je overnacht in een basic lodge.

Dag 12 Galibi, terug naar Paramaribo

Je gaat weer terug naar Paramaribo en geniet weer van het bruisende leven van de stad. Maak een rondje over een van de markten, bezoek de Palmentuin en koop een paar leuke souvenirs voor mee naar huis.

Dag 13-14 Berg en Dal

Je gaat per bus naar het resort in Berg en Dal.
Je verblijft in een C-Lodge.

Je gaat per bus naar het prachtige Berg en dal. Op een afstand van ongeveer 85 kilometer verwijderd van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, op een prachtige locatie aan de oever van de Suriname rivier, ligt het BERGENDAL Eco & Cultural River Resort. Je kunt hier heerlijk genieten en uitrusten midden in de Surinaamse jungle maar ook een bezoek brengen aan het Brokopondo meer of aan Brownsberg.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat per transfer van het resort in Berg en Dal naar de luchthaven.

Je vliegt vanaf Paramaribo naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Paramaribo
Eco Resort Inn Torarica
2 Bigi Pan/Nieuwe Nickerie (2D/1N)
Hotel Residence Inn Hotel Residence Inn
3-4 Bigi Pan/Nieuw Nickerie, terug naar Paramarabo
Eco Resort Inn Torarica
5-8 Jungletour Awarradam (natuur/marrons) 5D/4N
Junglelodge Awarradam Junglelodge Awarradam
9 Terug uit Awarradam, aankomst in Paramaribo
Eco Resort Inn Torarica
10-11 Galibi 3D/2N dag 1 en 2
Homestay Homestay
12 Galibi, terug naar Paramaribo
Eco Resort Inn Torarica
13-14 Berg en Dal
Bergendal Bergendal
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 2699,- v.a. € 2999,-
Hoogseizoen v.a. € 2875,- v.a. € 3175,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Paramaribo // Paramaribo – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer na aankomst naar het hotel in Paramaribo
 • Alle aangegeven hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • Tour 2 dagen / 1 nacht Bigi Pan, Nieuw Nickerie
 • Tour 5 dagen / 4 nachten Awarradam (incl. vlucht, vervoer, excursies, vol pension, gids)
 • Tour 3 dagen / 2 nachten Galibi (incl. transport, gids, overnachtingen, maaltijden en drankjes)
 • Vervoer Paramaribo – Bergendal – airport
 • Peperpot Fietstour

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers (naar binnenlandse luchthaven en vv., transfer out naar Airport Zanderij)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Visum Suriname (voor vertrek te regelen)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.