Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2149,-

Offerte aanvragen

22 dagen: Vietnam Compleet: Brommers, krijtrotsen en noedelsoep

 • Varen door het surrealistisch Halong Bay
 • Verken het bruisende leven in de Mekong Delta 
 • Ontspan op Phu Quoc

Maak kennis met koloniaal Hanoi, keizerlijk Hué, kleurrijk Hoi An, modern Saigon, de traditionele Mekongdelta en het ontspannen eiland Phu Quoc. Uiteraard is deze reis uit te breiden met een bezoek aan één van de kleurrijke bergstammen in het noorden.

Hanoi is niet alleen een ideale startplaats voor excursies naar bijvoorbeeld de Parfum Pagoda en Halong Bay, maar heeft ook vele mooie tempels, meren en een oud, koloniaal stadshart waar het heerlijk slenteren is.

Op een kleinschalige boot vaar je door het adembenemende Halong Bay. In dit surrealistische natuurgebied kan je kanoën tussen meer dan 3000 weelderig begroeide krijtrotsen of genieten aan één van de strandjes. Vanaf Halong Bay reis je door naar Ninh Binh, waar je de krijtrotsen van Tam Coc bezoekt, ook wel Dry Halong Bay genoemd.

Hué, de oude keizerlijke hoofdstad, staat bekend om zijn Citadel en de Verboden Stad. Neem een kijkje bij de tombes van de keizerlijke familie en vaar met een bootje over de Parfumrivier. Lekker eten, winkelen of fietstochten maken doe je in en rondom het gezellige Hoi An.

Ho Chi Minh stad, ofwel Saigon, heeft een Aziatisch en toch modern straatbeeld. De brommer is hier verreweg het populairste transportmiddel. Maar ook vele tempels en kleurrijke markten kenmerken de stad.
 
Tijdens uw bezoek aan de uitgestrekte Mekongdelta verkent u de vele vertakkingen van de Mekong met het bruisende leven eromheen. Met een traditioneel bootje vaart u door de vlakke, vruchtbare delta langs dorpjes en vrolijk zwaaiende kinderen.
 
Op het eiland Phu Quoc kunt u onder het genot van een heerlijke massage op het strand genieten van alle belevenissen in het vrolijke en veelzijdige Vietnam, een fijne afsluiter van deze diverse reis. 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Vandaag vlieg je naar Hanoi, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Hanoi

Hanoi is een gemoedelijke stad van meertjes, parken, brede boulevards, smalle straatjes en met tempels die gewijd zijn aan Ho Chi Minh. De overwegende laagbouw geeft de stad een provinciaals uiterlijk. Wandel door Old Quarter en kijk je ogen uit. Het oude gedeelte van de stad staat vol met boeddhistische tempels en pagodes. Het krioelt er van de mensen en scooters. Er gebeurt altijd wel iets en het is tevens de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. Zo hebben de straten hier namen naar de beroepen die er worden (of werden) uitgevoerd.
 
Bezienswaardigheden zijn het Hoan Kiem meer, het Mausoleum van Ho Chi Minh (met bijbehorend museum), het waterpoppentheater en de vele tempels en pagodes. Liefhebbers van musea kunnen een bezoek brengen aan het Airforce museum en het Army museum voor wie wat meer wil weten over de "Amerikaanse oorlog" zoals de Vietnam-oorlog hier wordt genoemd. Vanuit Hanoi kan je een bezoek brengen aan de Perfume Pagoda. Hier bevindt zich een complex van boeddhistische pagodes en tempels die zijn uitgehakt in de rotswanden van de Huong Tich berg, ongeveer 60 kilometer buiten Hanoi.

Dag 4 2D/1N Halong Bay

Transfer Hanoi - Halong Bay (ca. 3,5 uur) 

Vanaf Hanoi word je per transfer naar Halong Bay gebracht. Je hebt hier drie baaien bezoeken; namelijk Halong Bay, Bai Tu Long Bay en La Han Bay. Deze surrealistische natuurgebied lijken erg op elkaar. Meer dan 3000 bizar gevormde en weelderig begroeide krijtrotsen sieren de baaien. Een bootexcursie door de baai voert je langs grotten en strandjes waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen, kayakken, grotten te bezoeken en rotsen te beklimmen. Het uitzicht alleen al is de inspanning waard. Je overnacht op één van de prachtige boten. Welke baai je uiteindelijk bezoekt is afhankelijk van de cruise.

Dag 5-6 Tam Coc

Transfer Halong Bay - Tam Coc (ca. 3,5 uur)

Je wordt wakker in een unieke, rustgevende omgeving. Geniet hier van een spectaculaire zonsopgang. Voordat je terug vaart, staat er afhankelijk van de cruise nog een excursie op het programma. Aan boord wordt de laatste maaltijd geserveerd. 
Eenmaal terug aan land reis je verder richting Tam Coc.

Hét hoogtepunt van de regio Ninh Binh is Tam Coc, ook wel het Halong Bay van het Vietnamese binnenland genoemd. Tam Coc bestaat uit gigantische karstbergen, diepgroen water en een schitterend landschap met rijstvelden. De beste manier om al dit moois te zien is varen op een roeiboot over de Ngo Dong rivier. Deze twee uur durende tocht zal één van hoogtepunten van de reis zijn. Zorg dat je er vroeg op de dag bent. De omgeving van Tam Coc verken je het beste per fiets. Geniet van de rust wanneer je door het fraaie landschap fietst. Het ene moment begeef je je tussen de rijstvelden, het andere moment midden in de woeste natuur. Even buiten Tam Coc ligt het uitzichtspunt van de Mua Caves, beklim de 500 trappen en zie Tam Coc van bovenaf. Een onvergetelijk uitzicht! Voor wie geen genoeg kan krijgen van deze natuurlijke schoonheid; fiets nog een stuk verder en verken ook Trang An per boot. Dit gebied is uitgestrekter dan Tam Coc en hier kan je echt urenlang tussen grillige bergen en door talloze grotten varen. Voor een cultuur uitstapje breng je een bezoek aan Hoa Lu, in de 11e eeuw de hoofdstad van Vietnam. Hier ligt onder andere de oude citadel van de stad en de Dinh Tien Hoang tempel.

Dag 7 Tam Coc, nachttrein naar Hué

Nachttrein Ninh Binh - Hué (ca. 11,5 uur)

Aan het eind van de dag gaat de nachttrein naar Hué. Hier kom je de volgende ochtend aan.

Dag 8-9 Hué

Hué is de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam en heeft een indrukwekkende ommuurde citadel van circa 10 kilometer muur. Vroeger was de keizerlijke stad alleen toegankelijk voor de keizerlijke familie, Nguyen keizers woonden en regeerden hier. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hué is tegenwoordig verdeeld in de oude stad en de Frans koloniale stad aan de overkant van de Perfume rivier. De omgeving van Hué is rijk aan graftombes, Chinese tempels en pagodes die allemaal met een bootje te bezoeken zijn. Op de Perfume rivier, die de stad doorsnijdt, worden diverse rondvaarttochten aangeboden.

Zestig kilometer noordwaarts ligt de DMZ, de oude demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam met plaatsen als Rock Hill en Khe Sanh waar één van de bloedigste veldslagen van de Vietnamoorlog heeft plaatsgevonden. Tijdens deze excursies kan er ook een bezoek gebracht worden aan de tunnels van Vinh Moc waar tijdens de oorlog 3000 mensen woonden.

Dag 10-12 Hoi An

Transfer Hué - Hoi An (ca. 2,5 uur) 

Hoi An was van de 17e- tot en met de 19e eeuw een belangrijke havenstad. Japanners, Chinezen, Fransen, Portugezen en zelfs de VOC kwamen hier zaken doen. De invloed van de diverse culturen die de haven aandeden is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Rijk gedecoreerde Chinese tempels en huizen, een overdekte Japanse brug en Frans-koloniale architectuur. De historie van de stad proef je bij iedere stap die je zet. Niet voor niets staat het oude centrum van Hoi An op de Unesco Werelderfgoedlijst.
 
Hoi An is een kleermakersstad en is daardoor dé plek in Vietnam om kleding op maat te laten maken. Zo neem je een leuke souvenir mee naar huis. Fiets naar het 5 kilometer verderop gelegen An Bang strand om vervolgens lekker te genieten van zon en zee. Ook kan je een dagexcursie per speedboot maken naar de Cham eilanden. Deze paradijselijke eilandengroep biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.
Een aan te raden excursie is een boottocht over de Thu Bon rivier. Vanuit Hoi An is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Cham tempelcomplex van My Son. Op de weg tussen Hoi An en Danang liggen de "Marble Mountains", een grottencomplex vlakbij het beroemde "China Beach", met boeddha- beelden en altaren.
 

Dag 13-14 Ho Chi Minh

Per transfer word je van het hotel naar de luchthaven van Da Nang gebracht. Vanaf hier vertrekt de vlucht naar Ho Chi Minh. Je wordt naar het hotel gebracht.

Ho Chi Minh is een dynamische en bruisende stad waar je ogen te kort komt. Musea, pagodes, tempels, smalle straatjes met markten, verkeerchaos door brommers, cyclo's, fietsers en voetgangers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, zorgen ervoor dat je deze stad niet snel zult vergeten. Verken de stad per cyclo, de fietstaxi, en de bestuurder brengt je overal naartoe. De officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City, maar iedereen hier heeft het over Saigon. Ho Chi Minh is meer op het westen gericht dan Hanoi. Er zijn meer eetgelegenheden, (sky)bars en bioscopen en er wordt meer Engels gesproken. Verspreid door de stad, tussen de tempels en pagodes, staan prachtige koloniale huizen, waarbij de okergele Franse villa's het meeste opvallen. Overal zijn marktjes en staan straathandelaren tot laat in de avond hun waar aan te prijzen. In Ho Chi Minh hoef je je niet te vervelen.
 
In de omgeving van de stad zijn vele excursies mogelijk. Een must-see zijn de Cu Chi tunnels die tijdens de Vietnam oorlog werden gebruikt als schuilplaats. Indrukwekkend om zelf deze tunnels van binnen te zien en in het museum meer te weten te komen over hoe de Vietnamezen tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Een andere excursie is een dagtocht naar de Mekong-delta met haar floating markets. Tijdens deze tocht krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de deltabewoners en het gebied waarin zij leven.

Dag 15-16 Mekong Delta

Per transfer ga je naar de Mekong Delta.

De machtige Mekong rivier en het netwerk van zijriviertjes (de delta) strekt zich uit over het zuiden van Vietnam. Hier vind je veel rijstbouw, kleine dorpjes, prachtige natuur en rust. Veel van het leven speelt zich af op en rond het water. Er zijn zelfs complete markten op de rivier (floating market). Can Tho is de belangrijkste stad in de Mekong Delta. Vanuit Can Tho kan je per boot één van de vele drijvende markten in de buurt verkennen. Op deze levendige markten worden vele varianten aan bizarre tropische vruchten en andere lokale producten verkocht. Het is een leuke manier om te zien hoe het leven zich aan de waterkant afspeelt.

In de Mekong Delta ligt het plaatsje Chau Doc, vlakbij de grens met Cambodja. Een leuke plek om te bezoeken. Chau Doc is een smeltkroes van verschillende bevolkingsgroepen zoals de Cham en de Khmer. 

Om deze prachtige omgeving in al zijn aspecten te ontdekken kun je een meerdaagse boottocht maken vanaf Cambodja naar Vietnam, of andersom. Op de boot heb je een eigen slaaphut en kun je genieten van de mooie rustige uitzichten op de oevers. De Mekong Delta is ook als dag trip te bezoeken vanuit Ho Chi Minh.

Dag 17-20 Phu Quoc

Transfer Can Tho - Rach Gia (ca. 2 uur) 

Ferry Rach Gia - Phu Quoc (ca. 2,5 uur)  

Het tropische eiland Phu Quoc is een fijne strandbestemming in het uiterste zuiden van Vietnam en ligt voor de kust van Cambodja. Aan de witte palmstranden en de azuurblauwe zee van dit tropische eiland kan je heerlijk uitrusten van de reis. Op het eiland is geen sprake van massa toerisme, de meeste stranden zijn dan ook verlaten. Op Phu Quoc is de visserij een belangrijke bron van inkomsten en in de restaurantjes zijn dan ook geweldige visschotels te proeven. De verse vis op het bord komt vrijwel direct uit zee. Het binnenland is ongerept met bergen, bossen en natuurlijke bronnen waar gezwommen kan worden. De prachtige onderwaterwereld leent zich uitstekend voor een duik- of snorkeltrip.

Dag 21-22 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt vanaf de luchthaven van Phu Quoc terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Hanoi
2-3 Hanoi
May de Ville Legend Silk Path Boutique O'Gallery Premier
4 2D/1N Halong Bay
La Regina Classic La Regina Legend Era Cruises
5-6 Tam Coc
Tam Coc Rice Fields Resort Aravinda Resort Tam Coc Garden
7 Tam Coc, nachttrein naar Hué
8-9 Hué
Cherish Hotel Alba Spa Hotel Imperial Hotel
10-12 Hoi An
Lantana Boutique Hotel Vinh Hung Riverside Palm Garden Resort
13-14 Ho Chi Minh
Au Lac Legend M Boutique Grand Hotel Saigon
15-16 Mekong Delta
Iris Hotel Can Tho Ninh Kieu Riverside Hotel Victoria Can Tho
17-20 Phu Quoc
Daisy Resort Peppercorn Beach Resort Peppercorn Beach Resort
21-22 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2149,- v.a. € 2549,- v.a. € 2975,-
Hoogseizoen v.a. € 2499,- v.a. € 2899,- v.a. € 3325,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Hanoi//Phu – Quoc – Ho Chi Minh – Amsterdam met Vietnam Airlines
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
 • Transfer na aankomst op de luchthaven in Hanoi naar hotel
 • 2D/1N Halong Bay, incl. vervoer vanaf Hanoi, excursies en maaltijden
 • Transfer Halong Bay – Tam Coc
 • Nachttrein Ninh Binh – Hué
 • Transfer Da Nang – Hoi An – Da Nang
 • Vlucht Da Nang – Ho Chi Minh
 • Transfer Ho Chi Minh – Can Tho
 • Transfer Can Tho – Rach Gia
 • Boot Rach Gia – Phu Quoc
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Visumkosten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Early check-in bij aankomst hotel Hanoi en Hué (na aankomst met nachttrein)
 • Overige transfers van en naar de luchthavens en openbaar vervoer zoals aangegeven (excl)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.