Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2899,-

Offerte aanvragen

21 dagen Vietnam: In het spoor van de draak

 • Wandelen door berggebieden met kleurrijke stammen
 • Per boot door Halong Bay
 • Tropische strand bij Phan Thiet

Vietnam is met haar diversiteit een hele bijzondere bestemming voor gezinnen. Deze actieve reis voert langs mysterieuze bergdorpen, prachtige natuur en tropische stranden. Onderweg van noord naar zuid beleven jullie vele avonturen.

Na een lange vlucht kom je aan in Hanoi waar jullie de eerste twee nachten verblijven. Dan reizen jullie door naar Sapa. Hier zullen jullie met een gids wandelingen door de schitterende natuur met eindeloze rijstvelden en kleurrijke dorpjes maken.

Terug aan de kust gaan jullie het prachtige Halong Bay verkennen. Tussen de uit het water oprijzende rotsen worden jullie getrakteerd op een schitterende uitzichten.
     
Door het centrum van Hue, de oude keizersstad van Vietnam, loopt de Parfumrivier waar je een mooie boottocht over kunt maken. Boven de rivier ligt een enorme citadel, het oude keizerlijke paleis en de Purperen Verboden Stad.

Hoi An is misschien wel het gezelligste stadje van Vietnam. De nauwe straten met traditionele huizen en winkeltjes zorgen voor een leuke sfeer. Een absolute aanrader is om hier fietsen te huren.

Ho Chi Minh City, ook wel bekend als Saigon, is een moderne stad waar je een bezoek kunt brengen aan de markten in China Town, of aan een van de vele pagodes, de kathedraal of de Jade tempel

Jullie sluiten de reis af aan de gemoedelijke, tropische stranden van Phan Thiet en Mui Ne.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Vandaag vlieg je naar Hanoi, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Hanoi

Hanoi is een gemoedelijke stad van meertjes, parken, brede boulevards, smalle straatjes en met tempels die gewijd zijn aan Ho Chi Minh. De overwegende laagbouw geeft de stad een provinciaals uiterlijk. Wandel door Old Quarter en kijk je ogen uit. Het oude gedeelte van de stad staat vol met boeddhistische tempels en pagodes. Het krioelt er van de mensen en scooters. Er gebeurt altijd wel iets en het is tevens de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. Zo hebben de straten hier namen naar de beroepen die er worden (of werden) uitgevoerd.
 
Bezienswaardigheden zijn het Hoan Kiem meer, het Mausoleum van Ho Chi Minh (met bijbehorend museum), het waterpoppentheater en de vele tempels en pagodes. Liefhebbers van musea kunnen een bezoek brengen aan het Airforce museum en het Army museum voor wie wat meer wil weten over de "Amerikaanse oorlog" zoals de Vietnam-oorlog hier wordt genoemd. Vanuit Hanoi kan je een bezoek brengen aan de Perfume Pagoda. Hier bevindt zich een complex van boeddhistische pagodes en tempels die zijn uitgehakt in de rotswanden van de Huong Tich berg, ongeveer 60 kilometer buiten Hanoi.

Dag 4 3D/2N Sapa tour

Transfer Hanoi – Sapa (ca. 5 uur)

Per privé transfer worden jullie naar Sapa gebracht.
Jullie beginnen de dag met een wandeling naar de watervallen van Cat Cat, door een prachtig berglandschap. Ook hier wonen de zwarte Hmong. Een autorit brengt jullie naar de Muong Hoa vallei, waar jullie verder naar beneden wandelen door de voor deze omgeving zo kenmerkende terrassen met rijstvelden.
Tussen mei en oktober zullen jullie zien hoe de bewoners de rijst aan het planten of oogsten zijn. In de middag bezoeken jullie nog de dorpjes Lao Chai (Hmong) en Ta Van (Giay minderheid). Per auto rijden jullie terug naar Sapa voor de overnachting.

Dag 5 3D/2N Sapa tour

De dag begint met een wandeling vanaf Sapa over een pad dat slingert door kleurrijke tuinen en bossen. Jullie wandelen door het dorpje Matra, een heel klein plaatsje ver weg van de geciviliseerde wereld. Hier wonen de zwarte Hmong, een etnische minderheid. De wandeling gaat verder door rijstvelden met schitterende uitzichten.
In de middag arriveren jullie in Ta Phin, waar de zwarte Hmong en de rode Dao minderheden vredig naast elkaar wonen en herkenbaar zijn aan de kleurrijke klederdracht. Jullie hebben ruim de gelegenheid nader kennis te maken en zelfs een huis van binnen te bewonderen. Ook bezoeken jullie een klein bamboo bos. De terugreis naar Sapa is weer per auto.  
 

Dag 6 3D/2N Sapa tour

Transfer Sapa - Hanoi (ca. 5 uur)

Op de laatste dag van de tour reizen jullie per auto weer naar Hanoi. Indien gewenst kan de tour uitgebreid worden met een bezoek aan de Muong Khuong markt (alleen op zondag; op andere dagen zal er een andere markt bezocht worden of het programma kan worden aangepast). Een kleurrijke mix van diverse stammen komt naar de markt voor het in- en verkopen van fruit, groente, dieren en kleding.

Dag 7 3D/2N Halong Bay/Monkey Island

Transfer Hanoi - Halong Bay (ca. 3,5 uur)

In de vroege ochtend worden jullie bij je hotel in Hanoi opgehaald en in vier uur reizen jullie naar de Vietnamese kust. Aangekomen in Cat Ba Town krijgen jullie een transfer per boot naar Monkey Island Resort. Hier verblijf je twee nachten in een bungalow met zeezicht. Na de lunch is er tijd om te zwemmen, te relaxen op het strand, een partij’tje beach volleybal, kajakken of klim naar het andere strand om aapjes te spotten. Geniet ’s avonds van een BBQ diner. 

Dag 8 3D/2N Halong Bay/Monkey Island

Op de tweede dag gaan jullie aan boord van een boot om Halong Bay te verkennen. Je vaart tussen de uit het water oprijzende rotsen en wordt getrakteerd op schitterende uitzichten. Jullie kunnen een uur gaan kajakken en brengen vervolgens een bezoek aan Viet Hai fishing village te midden van Cat Ba National Park. Leer alles over de lokale cultuur van de mensen die hier leven. Vervolgens gaan jullie 6 km fietsen door de prachtige omgeving. Er wacht een heerlijke lunch op jullie bij een lokaal restaurant. In de namiddag keer je terug naar Monkey Island.

Dag 9 3D/2N Halong Bay/Monkey Island

Transfer Halong Bay - Hanoi (ca. 3,5 uur)
Vanaf Hanoi vliegen jullie naar Hué.

Op de laatste dag van de tour reizen jullie terug naar Hanoi. Jullie vliegen daarna door naar Hué.

Dag 10 Hué

Hué is de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam en heeft een indrukwekkende ommuurde citadel van circa 10 kilometer muur. Vroeger was de keizerlijke stad alleen toegankelijk voor de keizerlijke familie, Nguyen keizers woonden en regeerden hier. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hué is tegenwoordig verdeeld in de oude stad en de Frans koloniale stad aan de overkant van de Perfume rivier. De omgeving van Hué is rijk aan graftombes, Chinese tempels en pagodes die allemaal met een bootje te bezoeken zijn. Op de Perfume rivier, die de stad doorsnijdt, worden diverse rondvaarttochten aangeboden.

Zestig kilometer noordwaarts ligt de DMZ, de oude demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam met plaatsen als Rock Hill en Khe Sanh waar één van de bloedigste veldslagen van de Vietnamoorlog heeft plaatsgevonden. Tijdens deze excursies kan er ook een bezoek gebracht worden aan de tunnels van Vinh Moc waar tijdens de oorlog 3000 mensen woonden.

Dag 11-12 Hoi An

Transfer Hué – Hoi An (ca. 3 uur)

Hoi An was van de 17e- tot en met de 19e eeuw een belangrijke havenstad. Japanners, Chinezen, Fransen, Portugezen en zelfs de VOC kwamen hier zaken doen. De invloed van de diverse culturen die de haven aandeden is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Rijk gedecoreerde Chinese tempels en huizen, een overdekte Japanse brug en Frans-koloniale architectuur. De historie van de stad proef je bij iedere stap die je zet. Niet voor niets staat het oude centrum van Hoi An op de Unesco Werelderfgoedlijst.
 
Hoi An is een kleermakersstad en is daardoor dé plek in Vietnam om kleding op maat te laten maken. Zo neem je een leuke souvenir mee naar huis. Fiets naar het 5 kilometer verderop gelegen An Bang strand om vervolgens lekker te genieten van zon en zee. Ook kan je een dagexcursie per speedboot maken naar de Cham eilanden. Deze paradijselijke eilandengroep biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.
Een aan te raden excursie is een boottocht over de Thu Bon rivier. Vanuit Hoi An is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Cham tempelcomplex van My Son. Op de weg tussen Hoi An en Danang liggen de "Marble Mountains", een grottencomplex vlakbij het beroemde "China Beach", met boeddha- beelden en altaren.
 

Dag 13-14 Ho Chi Minh

Per transfer worden jullie naar de luchthaven van Da Nang gebracht. Vanaf hier vliegen jullie naar Ho Chi Minh.

Ho Chi Minh is een dynamische en bruisende stad waar je ogen te kort komt. Musea, pagodes, tempels, smalle straatjes met markten, verkeerchaos door brommers, cyclo's, fietsers en voetgangers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, zorgen ervoor dat je deze stad niet snel zult vergeten. Verken de stad per cyclo, de fietstaxi, en de bestuurder brengt je overal naartoe. De officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City, maar iedereen hier heeft het over Saigon. Ho Chi Minh is meer op het westen gericht dan Hanoi. Er zijn meer eetgelegenheden, (sky)bars en bioscopen en er wordt meer Engels gesproken. Verspreid door de stad, tussen de tempels en pagodes, staan prachtige koloniale huizen, waarbij de okergele Franse villa's het meeste opvallen. Overal zijn marktjes en staan straathandelaren tot laat in de avond hun waar aan te prijzen. In Ho Chi Minh hoef je je niet te vervelen.
 
In de omgeving van de stad zijn vele excursies mogelijk. Een must-see zijn de Cu Chi tunnels die tijdens de Vietnam oorlog werden gebruikt als schuilplaats. Indrukwekkend om zelf deze tunnels van binnen te zien en in het museum meer te weten te komen over hoe de Vietnamezen tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Een andere excursie is een dagtocht naar de Mekong-delta met haar floating markets. Tijdens deze tocht krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de deltabewoners en het gebied waarin zij leven.

Dag 15-19 Phan Thiet/Mui Ne

Transfer Ho Chi Minh - Mui Ne (ca. 4,5 uur)

Aan de witte palmstranden en de azuurblauwe zee van het kustplaats Mui Ne kan je optimaal genieten en even bijkomen van alle indrukken die je tot nu toe hebt opgedaan. De stranden van Mui Ne zijn in tegenstelling tot de stranden van Nha Trang nog rustig. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende witte en rode zandduinen bij Mui Ne. Maak een jeeptour door de duinen, ga sandboarden of verken het gebied wandelend of per quad. Een waar avontuur. De zonsondergang is hier een plaatje!

De kleurrijke haven van het nabijgelegen Phan Thiet is een kijkje waard. Hier is de visserij is de belangrijkste bron van inkomsten en in de restaurantjes zijn dan ook de beste visschotels uit Vietnam te proeven. De verse vis op het bord komt vrijwel direct uit zee. Nabij de rode zandduinen ligt de Fairy Stream. Een wandeling door dit bijzondere landschap van rood, wit en oranje zandbergen is een aanrader. Op blote voeten loop je door het ondiepe stroompje en geniet van het prachtige uitzicht. Daarnaast is Mui Ne ook dé bestemming voor liefhebbers van kitesurfen.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Mui Ne - Ho Chi Minh luchthaven (ca. 4,5 uur) 

Je vliegt vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh terug naar huis.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Hanoi
2-3 Hanoi
Silk Queen Grand Hotel
4 3D/2N Sapa tour
Sunny Mountain Hotel
5 3D/2N Sapa tour
Sunny Mountain Hotel
6 3D/2N Sapa tour
Silk Queen Grand Hotel
7 3D/2N Halong Bay/Monkey Island
Monkey Island Resort
8 3D/2N Halong Bay/Monkey Island
Monkey Island Resort
9 3D/2N Halong Bay/Monkey Island
Cherish Hotel
10 Hué
Cherish Hotel
11-12 Hoi An
Lantana Boutique Hotel
13-14 Ho Chi Minh
M Boutique
15-19 Phan Thiet/Mui Ne
Coco Beach Resort
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene Kind
Hoogseizoen (juli, augustus) v.a. € 2899,- v.a. € 2649,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Frankfurt – Hanoi // Ho Chi Minh – Frankfurt – Amsterdam met Vietnam Airlines
 • Alle transfer van en naar de luchthavens
 • Sapa Soft Adventure tour 3 dagen/2 nachten incl. overnachtingen, transfer van/naar Hanoi, vervoer en Engelstalige gids volgens programma
 • Halong Bay tour 3 dagen/2 nachten incl. transfer van/naar Hanoi, overnachting op Monkey Island, gids en maaltijden
 • Vluchten Hanoi – Hué en Da Nang – Ho Chi Minh met Vietnam Airlines
 • Transfer Hué – Hoi An
 • Transfer Ho Chi Minh – Mui Ne
 • Alle hotelovernachtingen op basis logies en ontbijt in een familie kamer
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten
 • Early check-in bij aankomst hotel Hanoi
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.