Boek met onze 4 zekerheden

ALGEMEEN

De Verenigde Staten ligt in het werelddeel Noord-Amerika, onder Canada. Het is, na Rusland, het grootste land ter wereld. De Verenigde Staten is meer dan 235 keer zo groot als Nederland. De meer dan 380 miljoen inwoners zijn verdeeld over de 50 staten van het land. De hoofdstad is Washington D.C., en de grootste stad van het land is New York, met ongeveer 8,4 miljoen inwoners.

Beste reistijd en klimaat
Aangezien de Verenigde Staten zo’n groot land is, is het lastig om één beste reistijd te bepalen. Het land heeft namelijk verschillende klimaten en landschappen. In de volgende tabel hebben we het land opgesplitst in vier geografische regio’s.
 
Onder West Amerika vallen de staten Alaska, Californië, Hawaï, Oregon, Washington,  Idaho, Montana, Nevada en Wyoming.
 
Onder Midwest vallen de volgende staten: Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, South Dakota en Wisconsin.
 
De staten Arizona, Colorado, Texas, New Mexico, Oklahoma en Utah vallen onder Zuidwest Amerika.
 
Noordoost Amerika bevat: Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Ohio, Kentucky, West Virginia en Virginia.
 
Onder Zuidoost Amerika vallen North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Alabama, Mississippi, Tennessee, Arkansas.
 
Houdt er rekening mee dat de regio’s alsnog heel groot zijn en de temperaturen zeer uiteen kunnen liggen. De temperaturen in de klimaattabellen zijn slechts gemiddelden.
 
West Amerika
Veel staten in West-Amerika hebben gedeeltelijk een woestijnklimaat. Hierbij zijn de dagen in de zomer heet en de dagen in de winter koud. In deze gebieden ligt de temperatuur in de zomermaanden vaak rond de 40 graden Celsius. In de winter raken de temperaturen bijna het vriespunt. Het is dan ook beter om dit gebied in de lente of in de herfst te bezoeken.
 
Oost Amerika
Ook het Oostelijke gedeelte van het land kent verschillende klimaten. Zo is de temperatuur in Florida het gehele jaar door warm en aangenaam. In de winter is het hier vaak nog steeds rond de 18 gaden Celsius.
Wanneer u meer richting het noorden gaat, lijkt het klimaat meer op de seizoenen die wij gewend zijn. In New York is het bijvoorbeeld in de zomer rond de 25 graden Celsius. In de winter valt er sneeuw en is het een stuk kouder.

Taal
De Verenigde Staten heeft geen officiële taal. De taal de het meest wordt gesproken is Engels. Hier zul je ook overal wel mee uit de voeten kunnen. De staten in het zuiden van het land hebben veel inwoners die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komen. Om deze reden wordt er hier ook door veel mensen Spaans gesproken. Andere talen die soms gesproken worden zijn Frans en Chinees. 

De keuken van de Verenigde Staten
Aangezien het land zo groot is, is ook de keuken heel divers. Bij Amerika denkt men al snel aan hamburgers, hotdogs, friet en milkshakes, maar de ‘Amerikaanse keuken’ is zoveel meer dan dat. Iedere staat en streek heeft wel haar eigen specialiteiten. In het Zuiden wordt er veel vlees gegeten. Dit wordt bereid op de barbecue en smaakt heerlijk. In het Noord-Oosten zijn veel Europese invloeden te vinden in het eten.
Hier wordt veel Italiaans en Iers gegeten. Het Zuid-Westen heeft dan weer veel Mexicaanse invloeden. Hier kun je enchiladas, fajitas en taco’s vinden. Aan de kust wordt veel vis gegeten die op de meest heerlijke manieren worden bereid.

Feestdagen
De Verenigde Staten kent een aantal feestdagen. De volgende dagen zijn belangrijk:
 
Nieuwjaarsdag: 1 januari.
Martin Luther King Jr. Day : derde
maandag in januari.
Presidents Day: derde maandag in februari.
Pasen: een zondag in april of maart – 2e
Paasdag kent men niet.
Memorial Day: laatste maandag in mei.
Independence Day: 4 juli.
Labor Day: eerste maandag in september.
Columbus Day: tweede maandag in oktober.
Veterans Day: 11 november.
Thanksgiving: vierde donderdag in november.
Kerstmis: 25 december

De tijd in de Verengde Staten
De Verenigde Staten is verdeeld over 6 verschillende tijdzones. De zones verschillen tussen UTC-4 en UTC-10. Kijk hier voor de tijdzone in de staten die je bezoekt. Voor de tijden van zonsopgang en zonsondergang kun je hier kijken. In Amerika kent men alleen de 12-uren klok. De uren van middernacht tot ’s middags zijn AM (Ante Meridien). De uren van ’s middags tot middernacht zijn PM (Post Meridien).

Internet/Wifi
Wi-Fi is overal in de Verenigde Staten beschikbaar. Je vindt gratis Wi-Fi netwerken in vele coffeeshops, restaurants en openbare bibliotheken. De meeste hotels hebben (gratis) internet in de lobby en in de kamers. Houdt er rekening mee dat accommodaties in Nationale Parken en meer afgelegen gebieden er soms geen wifi aanwezig is.
Roamingkosten in de Verenigde Staten voor reizigers vanuit Europa kunnen erg hoog oplopen. Zorg er daarom voor dat je de dataroaming-instellingen uitschakelt en enkel verbinding maakt met veilige Wi-Finetwerken. Als je ook onderweg verbonden wilt blijven, kun je ervoor kiezen om een lokale simkaart aan te schaffen.

Telefoneren
Bellen naar Nederland of binnen Amerika is vaak duur via een Nederlandse provider. Check voordat je op reis gaat de mogelijkheden en tarieven van je telefoonprovider. Wij raden aan om met het thuisfront te bellen als je wifi hebt, via Skype of Whatsapp. Als je langere tijd in Amerika blijft, is het slim om een lokale simkaart te kopen. De grootste providers zijn AT&T, T-Mobile en Verizon. Deze hebben over het algemeen het grootste bereik in het hele land. AT&T hebben tevens het beste bereik in het Westen. Wanneer je in de VS naar een andere stad belt, dien je een 1 voor het nummer te draaien, waarna de staatscode volgt.

Alarmnummers (landelijk)
In de Verenigde Staten wordt een algemeen alarmnummer gebruikt voor politie, brandweer en ambulance. Dit nummer is 911.

 

Klik hier voor de beste reistijd per regio