Boek met onze 4 zekerheden

2D/1N Rainbow Mountain Trek

Dag 1: Cusco – Quesiuno – Llamachimpana (11 km, ca. 7 uur wandelen)

Vandaag word je vroeg bij het hotel opgehaald. In ongeveer 3 uur rijd je naar Quesino, waar je ontbijt en de hike start.

Het eerste deel van de hike leidt langs een stroompje. Onderweg kom je alpaca's en lama's tegen en heb je een fantastisch uitzicht op de Ausangate Mountain. Je wandelt door kleine dorpjes, totdat je halvewege de hike bij de Warmi Saya-pas (ca. 4900 meter) aankomt. Vanaf hier is het nog een aantal uur bergafwaarts tot aan het Kayrabiri-kamp bij het stadje Llamachimpana. 

Hier zul je vannacht, op een klein uurtje van Rainbow Mountain, dineren en overnachten onder de sterren. Houd er rekening mee dat het kamp ruim boven de 4000 meter gelegen is en je zodoende voldoende geacclimatiseerd dient te zijn voor je aan de hike begint.

Dag 2: Llamachimpana – Vinicunca – Quesiuni – Cusco (6 km, ca. 4 uur wandelen)

Je staat vroeg op voor het ontbijt, voordat je begint aan een 2 uur durende klim de berg op. Op 5020 meter heb je dan eindelijk Rainbow Mountain bereikt! Je hebt 30-60 minuten de tijd om te genieten van het uitzicht en foto's te nemen, voordat je langs dezelfde weg weer naar beneden loopt. Dit zal 1,5-2 uur duur. Eenmaal beneden staat de chef klaar met een lekkere lunch. Na de lunch rijd je weer terug naar Cuzco, waar je in de avond weer aankomt bij je hotel.

Inclusief Engelssprekende gids, driepersoonstent (per twee personen), opblaasbaar matras, 2x ontbijt, 2x lunch en 1x diner, EHBO-kit en zuurstoffles. Exclusief slaapzak en/of wandelstokken. Deze kun je zelf nemen of huren in Cusco.

Rainbow Mountain