Boek met onze 4 zekerheden

Citytour in een Classic Car

Uniek aan Cuba is dat er nog zo veel oude klassieke auto’s rondrijden. Het is net een rijdend automobielmuseum. In geen enkel ander land zal je dit op deze manier aantreffen. Een leuke en bijzondere manier is om het authentieke Havana te zien tijdens een citytour in een classic car. De ervaring is leuker wanneer je kiest voor een cabrio-model, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op de architectonische bouwwerken van Havana.

Programma
Om 10:00 uur word je opgehaald bij je hotel in Havana. Na de kennismaking met de eigenaar (tevens bestuurder van de auto) en de Engelssprekende gids stap je in waarna je begint aan de drie uur durende tour.

Je verlaat de stad al cruisend over Havana’s meest bekende weg; de Malecon. Deze lange boulevard loopt van de monding van de rivier helemaal tot aan de stranden ten zuidwesten van Havana. Je geniet van de wind in je haren en kijkt aan je rechterhand uit over zee, links volgen de statige panden elkaar op en passeer je ook de ambassade van de Verenigde Staten die geen uitzicht meer heeft op zee door het woud aan vlaggenmasten wat Fidel hiervoor heeft laten plaatsen.

Vervolgens ga je via de zakenwijk Vedado, met panden uit de roerige jaren ’30, naar het wereldberoemde Plaza de la Revolución, de plek waar duizenden Cubanen urenlang in de brandende hitte op Fidels redevoeringen hebben moeten wachten. Het plein wordt omzoomd door het monument voor José Martí aan de ene kant en de beeltenis van Che Guevara aan de andere.

De route kan verschillende kanten opgaan en je zou bijvoorbeeld het standbeeld van John Lennon in het gelijknamige park kunnen zien of de bijzondere begraafplaats Necropolis Colon aan je voorbij zien trekken. We laten de exacte route over aan de drukte van de dag en de voorkeuren van de gids en deze is tevens bespreekbaar met hem mocht je speciale interesses hebben.

Na twee uur rondrijden in de auto word je afgezet in Habana Vieja. Dit mooiste gedeelte van Havana vol met pleinen, paleizen en kleine straatjes is autovrij. Je gids neemt je dit laatste uur lopend mee om je de hoogtepunten van deze wijk te tonen en uitleg te geven over dit gedeelte van Havana’s rijke geschiedenis.

ClassicCar