Boek met onze 4 zekerheden

Cotopaxi vulkaan en Nationaal Park

Je wordt opgehaald bij je hotel in Quito door een gids en chauffeur. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar de entrée van het Cotopaxi Nationaal Park. Hier is een klein museum dat even bezocht zal worden met allerlei informatie over de flora en fauna en natuurlijk de uitbarstingen van het middelpunt van het park: de vulkaan Cotopaxi van 5897 m. hoogte.

Met de auto gaat de tocht verder het park in. De volgende stop is bij het meer Limpiopungo op 3800 m. hoogte. Hier kun je even een stukje lopen om wat te wennen aan de hoogte. Ook zal je hier veel half-wilde paarden, kolibries, diverse eenden soorten en kieviten zien.
Vervolgens rijdt je verder naar de parkeerplaats op 4600 m. Vanaf hier loop je naar de Jose Ribas refuge op 4800 m. Het lijkt maar een klein stukje, maar door de grote hoogte is het een zware wandeling! Als het weer goed is heb je hier een spectaculair uitzicht over de omgeving.
Boven wordt een korte pauze gehouden, voor je weer verder gaat naar de nabijgelegen gletsjer. Hier kun je geweldige foto's maken van ijsmuren en diepe gletsjerspleten. Aan het einde van de dag rijdt je terug naar Quito en zet de chauffeur je weer af bij het hotel.
Op donderdag is het mogelijk ook een bezoek te brengen aan de Indianenmarkt Saquisili.
Privé excursie, inclusief privé vervoer en Engelssprekende gids

 

vulkaan