Boek met onze 4 zekerheden

Dagtour Kaap de Goede Hoop

Uw Kaapstad bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan Kaap de Goede Hoop:
U rijdt in ongeveer anderhalf uur van uw accommodatie in Kaapstad naar de toegang tot het Cape of Good Hope Park. U komt dan langs Camps Bay en Houtbay. In het dorpje Houtbay kunt u stoppen voor een kopje koffie of zelfs meegaan op een boottocht naar Duiker Island waar u een grote kolonie Kaapse zeehonden aantreft.
Na Houtbay rijdt u verder over Chapmans Peak, een van de mooiste wegen ter wereld. De weg wordt vaak gebruikt voor autoreclames en is werkelijk schitterend. Daarna volgen Noordhoek, Kommetjie en Scarborough, vanaf waar u een schitterend uitzicht heeft op de Atlantische Oceaan.
En dan komt u bij het Kaap de Goede Hoop natuurreservaat, waar een enorme hoeveelheid aan flora en fauna te vinden is. Met een beetje geluk spot u struisvogels, Kaapse zebra's en bavianen. Het park is een paradijs voor wandelliefhebbers vanwege de mooie wandelpaden en de mogelijkheid om veel verschillende vogels te vinden. Als u helemaal naar het zuiden van het park rijdt dan komt u onder andere bij de Vuurtoren, waar u naartoe kunt lopen. En u kunt nog doorrijden naar het beroemde bord van "Kaap de Goede Hoop", waar u een foto kunt maken.
Terug kunt u via het pittoreske Simon’s Town rijden waarbij u de pinguïns op Boulders Beach kunt bezoeken. De pinguïns leven op het strand tussen de boulders, dit zijn grote klompen graniet die bescherming bieden tegen de zuidoostenwind
Terug naar Kaapstad kunt u ook nog een bezoek brengen aan Kirstenbosch Botanical Garden, een prachtige Botanische Tuin, met schitterend uitzicht op de Tafelberg. Eindig de dag met een voortreffelijk diner in een van de uitstekende restaurants in het V&A Waterfront.

Kaapstad