Boek met onze 4 zekerheden

FD Excursie naar Viña del Mar & Valparaíso

‘s Ochtends vertrek je naar twee mooie steden aan de kust van de Stille Oceaan, die slecht 1,5 uur per auto van Santiago verwijderd zijn: Viña del Mar en Valparaíso. Je rit brengt je door Casablanca, bekend om zijn mooie wijngaarden, waar je even pauze hebt om wijnen te proeven (dit laatste is alleen beschikbaar voor privétours). Aangekomen aan de kust, bezoek je eerst Viña del Mar, ook wel de ‘Tuinstad’ genoemd, omwille van zijn prachtige stranden, mooie parken en bloementuinlandschappen (zoals het beroemde bloemenhorloge).
Het vredige zeegezicht is een aantrekkelijke aanvulling op de moderne straten en infrastructuur van de stad. De tweede bestemming is de pittoreske havenstad Valparaiso, welke opgericht is in de 16e eeuw.
Je zal je verwonderen over het contrast tussen beide steden, omdat de stijl en strandcultuur van Viña hier wordt vervangen door een veel meer populaire en artistieke stijl.
De haven werd in 2003 door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst en biedt je een uniek en fascinerend architectonisch avontuur. Gebouwd op verschillende steile heuvels boven de haven, kunnen de huizen en gebouwen bereikt worden door langs de straten te lopen, lange trappen te beklimmen of te kabelbanen te nemen. De kleurrijke huizen op de bergen vormen een onweerstaanbaar landschap voor fotoliefhebbers. Een bezoek aan het Pablo Neruda Museum "La Sebastiana", het voormalige huis van Pablo Neruda (één van Chili's meest bekende dichters die een Nobelprijs in Literatuur kreeg) kan geregeld worden (privéreizen zijn inclusief toegangsprijs). Notitie: Musea zijn gesloten op maandag en in vakanties.
Duur: hele dag (ong. 8 uur).

valparaiso