Boek met onze 4 zekerheden

HD Tour Barrio Yungay, Santiago

De rondleiding begint bij het metrostation Quinta Normal om kennis te maken met de buurt Barrio Yungay, één van Chili’s meest architectonische en culturele districten, welke opgericht werd in 1839. De buurt is één van de oudste van Santiago en onderscheidt zich met zijn waardevolle historische gebouwen die een tegenstelling zijn met de moderne skyline van de stad.
Na een kort bezoek aan Parque Quinta Normal loop je door de passages van de Compañia-straat en stop je voor een pauze bij of 'La Gargola', een kunst- en gastronomisch centrum, of in een ander gerestaureerd herenhuis.
Je gaat door naar Bulevar Lavaud, waar je een emblematische kapperwinkel (die nog steeds barber- en haircutdiensten aanbiedt), een restaurant met dezelfde naam en een antiekwinkel bezoekt.
De wandeling brengt je nu naar de beroemde Plaza Yungay met het monument voor de "Roto Chileno" (term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de gewone Chileense man) die de diepgewortelde populaire tradities van de stad vertegenwoordigt.
De laatste stop is in het Huaso Enrique restaurant waar wje deelneemt aan een klas van Urban Cueca (Chileense nationale dans), terwijl je een typische Terremoto (cocktail) drinkt en genieten van smakelijke 'Empanadas' (vleespastei).
Duur: halve dag (ong. 5 uur).

barrio yungay