Boek met onze 4 zekerheden

Historisch Rio

Rio de Janeiro is een van ’s werelds meest historische en culturele steden, wat ook terug is te zien in de vele erfgoederen en monumenten.
 
Tijdens deze tour zult u de meest indrukwekkende monumenten van Rio bezoeken, om te beginnen met Mosteiro de São Bento, een UNESCO wereld erfgoed en waarschijnlijk het mooiste voorbeeld van Braziliaanse Barok en Rococo kunst. Het monument heeft een sobere gevel en prachtig houtsnijwerk en schilderijen, en het klooster houdt nog steeds elke zondag zijn traditionele diensten. Waarbij de monniken gregoriaanse liederen zingen.
 
De volgende stop is bij Irgeja de Nossa Senhora da Candelária, Rio’s grootste koloniale kerk, gesticht in 1609 door Portugese immigranten. Het interieur is in neoklassieke stijl en de koepel is pas in 1898 afgewerkt.
Het centro cultural do Banco do Brasil is een indrukwekkend koepelvormig gebouw dat dateert uit de late 19e eeuw. Het beschikt over een bioscoop dat hoogwaardige kunstfilms projecteert, een theater en een tentoonstelling van beeldende kunst en fotografie. De in 1743 gebouwde Paço Imperial was het hoofdkwartier van de Portugese regering. Hier vestigde Dom João VI  zich in 1808, weigerde Dom Pedro I om zijn vader te vergezellen in Portugal in 1822 en riep prinses Isabel het einde van de slavernij in Brazilië in 1888. Na tal van restauraties heeft het gebouw nog steeds zijn koloniale structuur en is het onlangs gemaakt tot cultureel centrum. Vanaf hier zult u verder gaan naar Confeitaria Colombo, de oudste coffeeshop in Rio, welke is gebouwd in 1894. Oorspronkelijk geopend als een ontmoetingsplek voor intellectuelen en aristocraten, is dit een levend portret van Rio's Belle Époque, met behoud van veel van zijn art nouveau charme, met beroemde Belgische spiegels in hardhouten kozijnen en liefdevol bewaarde Italiaanse marmeren banken.
De tour sluit af met een bezoek aan het prachtige Museu Nacional de Belas Artes (Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten), waar de werken van Brazilië's grootste kunstenaars worden tentoongesteld.

Duur: 4 uur

Historisch Rio