Boek met onze 4 zekerheden

Stadstour Quito

Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je hotel door een gids en een chauffeur. Je begint in het centrum van de stad. Onderweg vertelt de gids alles over het Incatijdperk, de Spaanse invasie en natuurlijk de verdere geschiedenis van Ecuador en Quito.
Je komt langs een aantal bekende pleinen, kerken en koloniale gebouwen. La Plaza de la Independencia met het presidentieel paleis, het paleis van de aartsbisschop, het onafhankelijkheidstandbeeld en de kathedraal: Je ziet het allemaal.
Vlakbij het centrale plein ligt een mooi koloniaal gebouw dat deel uit heeft gemaakt van het Jezuïeten klooster. Momenteel fungeert het als de universiteit. Het gebouw biedt onderdak aan één van Quito's meest interessante koloniale musea: 'Meseo Alberto Meno Caamaño' met indrukwekkende schilderijen uit de 16e en 17e eeuw. Op het San Francisco plein vindt je de de San Francisco kerk en het klooster.
Vervolgens ga je door naar het Santo Domingo plein met de gelijknamige kerk. Hier zie je het beeld van de beroemde Mariscal Sucre: de man die de Spanjaarde heeft overwonnen tijdens de slag van Pichincha in 1822.

De chauffeur brengt je vervolgens naar 'El Panecillo'. Al van ver zie je het beeld van de maagd van Quito uitkijken over de stad. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende vulkanen.
Aan het einde van de tour, wordt je weer afgezet bij je hotel.
Privé excursie, inclusief privé vervoer en Engelssprekende gids

 

quito