Boek met onze 4 zekerheden

Tour bloemen van Santa Elena en Guatapé

Op minder dan een uur buiten Medellín, genesteld in de schilderachtige bergen van Antioquia op een hoogte van meer dan 2000 meter, ligt het schilderachtige dorpje Santa Elena. Dit charmante plaatsje staat bekend om zijn rijke bloementeelttraditie en heeft een levendige gemeenschap van traditionele bloemenboeren.

Centraal in de identiteit van het dorp staan de prachtige bloemstukken die bekend staan als “silletas”. Deze hebben een lange geschiedenis en zijn uitgegroeid tot een gewaardeerd cultureel symbool van Medellín, vooral tijdens het beroemde Bloemenfestival (“Feria de Flores”).

Ga mee op onze tour om een biologische bloemenboerderij te verkennen en dompel jezelf onder in de authentieke boerencultuur van Santa Elena. Ervaar uit eerste hand de aloude gebruiken en gewoonten die deze gemeenschap al generaties lang in stand houden.

Na het bezoek aan Santa Elena gaat de tour verder naar Guatapé.
De Piedra del Peñol (Peñol Kei) is één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de omgeving van Medellin. De 200 meter hoge monoliet kan worden beklommen door middel van een trap van 740 treden. Geniet van adembenemende uitzichten van groene bergen en blauwe meren.

Het dorp Guatapé is een rustig en kleurrijk dorpje met een aangenaam warm klimaat. Het kenmerkt zich door haar kerk en haar mooie kleurige schilderingen die de huizen van het dorp decoreren. Op deze dagtrip nemen we je mee op een schilderachtige rit door de Oostelijke hooglanden van Antioquia. Je kunt de Peñol rots beklimmen en genieten van een smakelijke typische Colombiaanse lunch aan de waterkant van het Guatapé reservoir.  Ontdek het meer tijdens een boot trip en neem de tijd om een wandeling te maken en te ontspannen in dit prachtige gebied.

Duur: gehele dag
Inbegrepen: Privévervoer, Engelssprekende gids, bezoek aan een traditionele bloemenboerderij, entree Piedra del Peñol, traditionele lunch en wandeltour door Guatapé.

guatape