Boek met onze 4 zekerheden

Volle dag Capoeira en Percussie

Tijdens deze dag tour duikt u niet alleen in de historische en culturele aspecten van Brazilië, maar heeft u ook nog de mogelijkheid om uw lichaam in shape te houden en te genieten van Bahiaanse muziek. U bezoekt de eerste straten en gebouwen gebouwd in Salvador da Bahia. De tour begint bij de Barra vuurtoren, waarna u de Santa Maria en de São Diogo forten bezoekt. De tour gaat verder door de traditionele wijken van Corredor da Victória, Campo Grande (het plein hier is bekend om het carnaval wat hier gevierd wordt) en Piedade. Daarna bezoekt u Pelourinho, het historische centrum van Salvador, wat ook tevens één van de hoogtepunten van de tour is. Pelourinho staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en heeft veel koloniale gebouwen uit de 17e en 18e eeuw.
 
Na een heerlijke lunch gaat u verder naar de Escola de Capoeira do Mestre Bimba (Capoeira School Mestre Bimba), de meest traditionele school van Salvador. Capoeira is een Braziliaanse vorm van kunst met elementen van dans en muziek. Capoeira is door de Afrikaanse slaven bedacht tijdens de koloniale tijd. Tegenwoordig wordt het beoefend door velen, voornamelijk door mensen met Afrikaanse achtergronden. De dans wordt gekenmerkt door de snelle complexe bewegingen, waar veel kracht bij komt kijken. Het staat bekend om de flexibele, krachtige en acrobatische bewegingen.

Van de kenmerken wat Capoeira onderscheid van andere vormen van dans/kunst is het muziekgedeelte. Mensen die deze dans beoefenen leren niet alleen hoe ze moeten dansen maar ook hoe ze een instrument moeten bespelen en ze leren zingen. Tijdens deze workshop gaat u de basis leren over het instrument wat wordt gebruikt bij Capoeira: de Berimbau.
 
Duur: hele dag

salvador capoeira