Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Dag  intro

Amazone: 4D/3N Anavilhanas Jungle Lodge

Op circa 150km ten noordwesten van Manaus, ligt een verscholen paradijs middenin de jungle, Anavilhanas jungle lodge. In een uitgestrekt gebied waar een gigantische biodiversiteit te vinden is, ligt deze accommodatie op een adembenemende plek in de Anavilhanas Archipel. Zestien ruime, stijlvolle chalets en zes moderne, luxe, bungalows bieden uitstekend comfort. De accommodatie heeft een zwembad dat uitkijkt over de prachtige Rio Negro en in de bar kun je genieten van overheerlijke caipirinhas. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel (zowel in de lodge, als daarbuiten). De lodge zorgt tevens voor een educatief karakter tijdens het verblijf. Geniet hier van de indrukwekkend mooie omgeving en ervaar de deskundigheid van het team dat voornamelijk bestaat uit medewerkers uit lokale gemeenschappen.

Programma 4 dagen / 3 nachten (dagelijks vertrek)

De exacte indeling van het programma kan afwijken.

Dag 1: Met een transfer vanaf het hotel in Manaus of vanaf de luchthaven ben je in circa drie uur in de lodge. Na aankomst rond 11:30 uur is er de check-in met een welkomstdrankje gevolgd door een lunch. ’s Middags is er een ontdekkingstour (ca. drie uur) om de verschillende Anavilhanas eilanden te bewonderen. Rond 19:00 uur is het diner en ’s avonds is er nog een mogelijkheid om in het donker kaaimannen te gaan spotten met een gids.

Dag 2: Na het ontbijt maak je een geweldige wandeling maken door het dichtbegroeide woud. Na de lunch vervolgt het programma met een mogelijkheid om de Amazone dolfijnen te spotten en kennis te maken met lokale kunst en nijverheid (ca. twee á drie uur in totaal).

Dag 3: Voor het ontbijt maak je in ca. anderhalf uur een overweldigende tour om de zonsopgang te aanschouwen. Na het ontbijt ontdek je de enorme kracht van oersterke vissoorten die hier leven, waarbij vissen op de Piranha centraal staat. Na de lunch ga je gedurende ongeveer drie uur tijd kennismaken met de Tiririca gemeenschap om meer te weten te komen over lokale gewoonten en gebruiken.

Dag 4: In kano’s vaar je over de Rio Negro rivier om het unieke gebied nog een keer te bewonderen alvorens terug te gaan naar het vasteland (dit is alleen mogelijk indien je vlucht dezelfde dag later dan 19:00 uur vertrekt). Na de lunch is er de transfer terug naar Manaus.

Tijdens het verblijf in de Anavilhanas jungle lodge zijn de transfers van en naar Manaus (ca. 2 uur en 30 minuten per rit), alle maaltijden, verblijf en alle excursies inbegrepen.

Drankjes zijn niet inbegrepen.

Er is ook een mogelijkheid om per vliegtuigje naar de lodge te vliegen (ca. 35 minuten), tarief op aanvraag.