Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Juma intro

Amazone: 3D/2N Juma Lodge

Op drie uur varen van Manaus, of 25 minuten met een watervliegtuig, ligt de prachtige Juma Lodge. De tocht naar de lodge is een hele belevenis op zich. De omgeving van Juma is verlaten en nog ongerept. De lodge is zo ontworpen dat hij bijna 'verdwijnt' in de jungle, met veel respect voor de natuur. Het is een kleine en comfortabele plek.

De Juma Lodge biedt een unieke ervaring in het ongerepte regenwoud. U kunt deelnemen aan vele activiteiten rond de lodge, altijd in kleine groepjes die de natuur zo min mogelijk verstoren.

Programma ‘Arara’ 3 dagen /2 nachten

De exacte indeling van het programma kan afwijken.

Dag 1: U krijgt een transfer vanaf de luchthaven of vanuit uw hotel in Manaus naar de haven van Ceasa. Hier ligt een boot klaar die u in 20 minuten over de Amazone rivier naar het dorpje Careiro brengt. Tijdens de tocht heeft u de kans om roze dolfijnen tegen te komen! Verder ziet u de enorme waterlelies, majestueuze bomen, volgens en lokale stammen. Een minibus rijdt u in 40 minuten naar de Araça rivier, waarna een speedboot u naar de lodge brengt. (circa 2 uur). In de Juma Lodge krijgt u een welkomstdrankje en exotische vruchten. De lunch bestaat uit een creatieve combinatie van de internationale en Amazone keuken.

In de namiddag maakt u een tocht langs de ‘Igarapés’ (Amazone-kreken) en ‘Igapós’ (onder water staand bos) in gemotoriseerde kano’s. U keert terug naar de Lodge. ’s Avonds maakt u nog een tocht om de nachtdieren te spotten en op zoek te gaan naar alligators, kikkers en vogels.

Dag 2: Na het ontbijt maakt u een wandeling in de jungle. Er gaat een gids met u mee die u van alles kan vertellen over de flora en fauna die u ziet. De lunch staat klaar in de Lodge. De middag staat in het teken van vissen op piranha’s en andere soorten uit de jungle. Genietend van het schouwspel van de ondergaande zon, keert u terug naar de Lodge. De kok bereidt een heerlijk diner met de vissen die u zelf heeft gevangen.

Dag 3: Het is vroeg opstaan vandaag, zodat u het ontwaken van de jungle mee kunt maken. Na het ontbijt keert u terug naar Manaus. Onderweg stopt u bij de beroemde ‘Meeting of the waters’, de plaats waar het modderige water van de Solimões rivier en het zwarte water van de Negro Rivier naast elkaar stromen. Hier vormen ze samen de enorme Amazone rivier. Vraag uw gids naar de mogelijkheid om het verschil in temperatuur tussen deze twee waren te ervaren. U wordt afgezet bij uw hotel of bij de luchthaven.

Tijdens het verblijf in de Amazone lodge zijn de transfers van en naar Manaus, alle maaltijden en alle excursies inbegrepen.