Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Isla del Sol intro ()

Copacabana: 2D/1N Isla del sol

Wanneer je een rondreis door Bolivia boekt via Vámonos, bezoek je onder andere het Titicacameer. Dit saffierblauwe meer met haar sprookjesachtige uitstraling bezoek je vanuit het pelgrimsstadje Copacabana aan de Boliviaanse zijde of vanuit Puno aan de Peruaanse zijde. Op 3812 meter hoogte boven de zeespiegel is dit het hoogste bevaarbare meer ter wereld! Niet ver van dit prachtige meer liggen de ruïnes van de stad Tiahuanacu.

Een paar van de belangrijkste trekpleisters zijn het Eiland van de Zon, Isla del Sol, en het Eiland van de Maan, Isla de La Luna. De eilanden behoren tot de provincie Manco Kapac in het departement La Paz.
Isla del Sol is 9,6 km lang en 4,6 km breed en heeft een oppervlakte van 14,3 km². Het is het grootste eiland in het meer. De originele benaming is Isla Titicaca en het meer is daarom Lago Titicaca genoemd, wat “rots van de poema” betekent.
Het eiland heeft een reliëf met veel terrassen vanwege de gewasaanbouw door de vroegere Inca bewoners.
In het Inca-tijdperk was het eiland een heiligdom waar maagden in de Tempel zich toewijdden aan de Zonnegod; vandaar de naam. Isla de La Luna, ook wel Isla Koati genoemd, is een klein eiland met door de wind veroorzaakte steile hellingen. Het ligt dichtbij Isla del Sol. De oppervlakte is 1,051 km². Tegenwoordig worden beiden eilanden bewoond door inheemse Quechua en Aymara families die zich toeleggen op landbouw, vee hoeden en de verkoop van souvenirs aan bezoekers.
Beide heilige Inca eilanden zijn per boot te bezoeken.

Dag 1: Vandaag word je opgehaald bij het hotel in Copacabana. Je gaat naar de haven om aan boord te gaan van de boot die je naar Challapampa, aan de noordzijde van Isla del Sol, brengt.
Je bezoekt het kleine regionale museum met pré-koloniale voorwerpen van de Inca en Tiwanakota cultuur. Vervolgens maak je een wandeling van ongeveer 45 minuten naar de Chincana ruïnes. Onderweg passeer je de Pisadas del Sol en de Roca Sagrada (Heilige Rots).

Na dit bezoek begint de circa 3 uur durende wandeling naar het zuiden van Isla del Sol. De wandeling kan behoorlijk pittig zijn in verband met de hoogte in combinatie met de felle zonneschijn.

Onderweg kun je genieten van onvergetelijke uitzichten op de Cordillera Real (Andes-bergketen) en het Titicacameer.

Eenmaal in Yumanu loop je naar de Inca Trappen (Escalinatas) van Yumani en de Bron van de Eeuwige Jeugd. De tour eindigt bij een comfortabele ecolodge met een schitterend uitzicht over het Titicacameer.

Dag 2: Na het ontbijt wandel je in ongeveer 45 minuten naar de ruïnes van het Pilkokaina Paleis. Onderweg kun je wederom genieten van fascinerende uitzichten op de Cordillera Real en het Titicacameer. Na het bezoek aan het Paleis daal je af naar de haven om aan boord te gaan van de boot naar Isla de La Luna.
Op dit eiland bezoek je de Inca ruïnes van El Palacio de las Vírgenes (maagden) del Sol of Inaj Uyo.
Vervolgens keert boot terug naar Copacabana waar de tour eindigt.

Let op: we adviseren om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen naar Isla del Sol. Je moet deze zelf dragen. Grotere bagage kun je opslaan en achterlaten in Copacabana om deze weer op te halen bij terugkeer.

Inclusief:
Boottocht per privé boot van Copacabana naar Isla del Sol en Isla de La Luna en terug naar Copacabana
Lunchpakket met water en fruit
Diner (dagmenu, drankjes niet inbegrepen), overnachting en ontbijt in een kamer met privé badkamer in Ecolodge La Estancia
Engelstalige gids
Entreekosten