Boek met onze 4 zekerheden

Individuele reizen Bolivia

Bolivia is ronduit indrukwekkend te noemen. Van ’s werelds grootste zoutvlakten tot de besneeuwde bergtoppen van de Andes en van de mystieke regenwouden in de Amazone tot uitgestrekte savannes met grasvlaktes; het kleurrijke land biedt afwisselende landschappen met enorme temperatuur- en hoogteverschillen. Door deze verschillen doorkruis je tijdens je reis vrijwel alle klimaatzones. Net zo fascinerend als de natuur is de Boliviaanse cultuur. Met de grote variatie aan bevolkingsgroepen, de vele talen en verschillende inheemse culturen, weet het land je ongetwijfeld te boeien. De unieke combinatie tussen de overweldigende natuur en de bijzondere cultuur maakt het een veelzijdige reis die je je nog lang zult heugen.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Familiereizen Bolivia

Familie Bolivia Momenteel staan er geen familiereizen voor Bolivia online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wild Bolivia

Wild Bolivia Momenteel staan er geen wildreizen voor Bolivia online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ontdek de hoog gelegen steden van Bolivia

Je reis start waarschijnlijk in La Paz. Het is een van de hoogst gelegen steden ter wereld en indrukwekkend vanwege zijn schoonheid en hoogte. De stad is omgeven door bergen en op heldere dagen aanschouw je de besneeuwde toppen van Illimani. Struin in deze gezellige en kleurrijke stad langs diverse markten, maak een rit in de Teleferico en bezoek Plaza San Fransisco. In de hoge gebergtes liggen de Spaans-koloniale steden Potosí en Sucre. In Potosí, de hoogste stad ter wereld, bezoek je de zilvermijnen en ervaar je in welke erbarmelijke omstandigheden de mannen werken. Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivia. De witgeschilderde gebouwen, mooie pleinen en sfeervolle restaurants maken de stad levendig. Je kunt hier vele kathedralen en musea bezoeken. In de omgeving van beide steden liggen bergdorpen waar u een excursie naartoe kunt maken.

Van de beroemde zoutvlaktes tot aan de groene jungles

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Bolivia is de Salar de Uyuni. Het is de grootste zoutvlakte ter wereld. Het is niet alleen groot, maar het natuurverschijnsel is ook zeker uniek en indrukwekkend om te zien. Rijd met een jeep over deze prachtige witte woestijn en aanschouw de schoonheid van de weerspiegelingen. De kans is groot dat je in deze wonderlijke omgeving flamingo’s en alpaca’s tegenkomt. De adembenemende surrealistische vergezichten, bijzondere flora en fauna, warmwaterbronnen, gekleurde meren en rokende geisers maken een bezoek aan Salar de Uyuni een van de hoogtepunten van je tijd in Bolivia. Op zo’n 90 kilometer van La Paz ligt Coroico. Een klein, maar druk bezocht dorp. Het is de perfecte subtropische plek om te relaxen, mooie wandelingen te maken langs coca- en koffieplantages en de Death Road te fietsen. Dit laatste is een zeer populaire tour. Je daalt op spectaculaire wijze van 4.000 meter naar 1.700 meter per mountainbike en geniet van adembenemende uitzichten. Een bezoek aan het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer, mag ook niet ontbreken. Een groot gedeelte van Bolivia bestaat uit de Amazone. De groene jungle bestaat uit laaglanden en tientallen rivieren waar een enorme diversiteit aan dieren en planten leeft. In dit rijke natuurgebied spot je onder andere diverse vogelsoorten, kaaimannen, brulapen en misschien zie je zelfs de roze rivierdolfijn. Door Bolivia reizen staat dus voor een ontdekkingstocht langs de mooiste gebieden van dit prachtige Zuid-Amerikaanse land.

Laat je Bolivia reis op maat samenstellen

Ben je benieuwd naar de reismogelijkheden van Bolivia? Bekijk dan de voorbeeld-rondreizen in Bolivia die onze reisspecialisten met zorg hebben samengesteld. Zie je hier een perfecte reis tussen staan of wil je een paar bezienswaardigheden toevoegen of vervangen? Vraag dan online een offerte aan en wij stellen je reis op maat samen. Zo wordt het een onvergetelijke reis die aansluit bij je wensen. Bij vragen of voor meer informatie neem je contact met ons op. Je belt naar 020-6735353 of je stuurt een e-mail naar info@vamonos.nl.