Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3849,-

Offerte aanvragen

24 dagen Peru, Bolivia en Chili: Ruige bergen, zoutmeren en geisers

 • Een reis door drie landen
 • Waanzinnige natuurfenomenen
 • Koloniale steden en kleurrijke Indianen

Peru, Bolivia en Chili: Verken de woeste natuur van drie landen met een grote diversiteit aan landschap. Maak daarnaast kennis met de Incabeschaving en rijke koloniale steden.

Na een kort verblijf in Lima reis je al snel door naar la Ciudad Blanca (de witte stad): Arequipa. Deze mooie, koloniale stad is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruige Colca Canyon, de woonplaats van de imposante en veel bezongen condors.

De reis gaat verder naar Cuzco. Deze sfeervolle stad staat vol kerken en huizen uit de koloniale tijd, allemaal gebouwd op fundamenten van oude Incapaleizen. Ook de natuurlijke omgeving is prachtig. Een fietstocht door de bergen en langs oude Inca-opgravingen bezorgt je een onvergetelijke dag.

Al zigzaggend door prachtig landschap reis je per trein naar Aguas Calientes. Op de bergtop ziet u de verborgen stad Machu Picchu al liggen. Nog een nachtje geduld voor je deze beroemde Incastad 's ochtends in het mooie ochtendlicht bezoekt.

Puno ligt aan het mythische Titicacameer met de beroemde drijvende eilanden van Uros en het nog heel traditionele Taquile.
Een bezoek aan La Paz mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken. In deze stad ontmoeten modern en traditioneel Bolivia elkaar. De witbesneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.

Hierna begint één van de hoogtepunten van deze reis: een jeeptour over de zoutvlaktes en langs de gekleurde meertjes rond van Uyuni naar San Pedro. Rijdend over uitgestrekte witte vlaktes, langs flamingokolonies en stomende geisers bereik je in drie fantastische dagen het eindpunt San Pedro de Atacama in Chili.

San Pedro ligt midden in een gebied van natuurfenomenen, zoals de Valle la Luna, met haar bizar gevormde rotsformaties. Je zult je ogen uitkijken!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Lima

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Arequipa

Je vliegt naar Arequipa in het zuiden van Peru.

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 5 2D/1N Colca Canyon dag 1

De rit naar de Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld, is al een fantastische start van deze tour. Een trip door een ruig landschap met vulkanen en valleien, waar lama’s en alpaca’s doorheen wandelen. De bus stopt een aantal keer, zo ook op het hoogste punt van de reis op wel 4910 meter. Vanaf dit punt zie je de toppen van vele vulkanen die een vuurcirkel vormen.
In Chivay ga je lunchen en in de middag heb je tijd om de markt te bezoeken. Daarna wandel je naar de warmwaterbronnen voor een heerlijk ontspannen bad.

Dag 1 2D/1N Colca Canyon dag 2

Vandaag ga je vroeg op pad, want je gaat op zoek naar condors. Het Cruz del Condor uitzichtppunt is dé plek om condors te spotten. Je hebt een prachtig uitzicht over de canyon en als je geluk hebt dan scheren de condors rakelings over je heen.
Onderweg bezoek je verschillende dorpjes en uitzichtpunten.
Na dit boeiende ochtendprogramma reizen jullie verder naar Cabanaconde. Dit is een traditioneel dorpje, waar je de rest van de middag een vrij programma hebt.

Dag 7-9 Cuzco

Bus Chivay – Cuzco (ca. 10 uur)

 

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 10 Aguas Calientes

Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (ca. 1,5 uur)

Met de trein verlaat je Cuzco. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 11 Machu Picchu

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 12-13 Puno

Bus Cuzco – Puno (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 14-16 La Paz

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 17 3D/2N Salar de Uyuni

Je vliegt van La Paz naar Uyuni.

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 18 3D/2N Salar de Uyuni

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 19 naar San Pedro de Atacama

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om in de heetwaterbronnen te gaan. Hierna reis je verder naar San Pedro de Atacama.

Dag 20-21 San Pedro de Atacama

In San Pedro de Atacama is de Atacameño cultuur nog zichtbaar in mens en cultuur. Het dorp ligt middenin een gebied van natuurfenomenen. De maanvallei (valle de la luna) is één van de highlights in de omgeving. Dit is een gebied vlakbij San Pedro waar je versteld zult staan van absurde rotsformaties die gevormd zijn door de erosie van de zoutbergen. Vooral rond zonsondergang krijgen de vormen en kleuren hier een onwerkelijk karakter. Andere hoogtepunten in de omgeving zijn de Tatio-geisers (die je het best vroeg in de ochtend kunt bezoeken) en het pre-Inca fort Pukara de Quitor.

Verder vind je in de omgeving kleine, traditionele dorpjes, zoals bijvoorbeeld Toconao. Ook is Salar de Atacama zeer indrukwekkend! Gezien de afgelegen ligging zul je ook overweldigd worden door de intense sterrenhemel. Er zijn verschillende observatoria maar voor een bezoek dien je wel van te voren een afspraak in te plannen. Vanuit San Pedro de Atacama zijn er goede en comfortabele lijndienstbussen mogelijk naar bestemmingen in Chili en Argentinië. Op circa 100km van San Pedro de Atacama vandaan ligt het vliegveld Calama.

Dag 22 Santiago

Een transfer brengt je van San Pedro naar de luchthaven van Calama. Je vliegt naar Santiago.
Transfer San Pedro – Calama (ca. 1 uur)

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Allpa Suites Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Arequipa
Posada del Monasterio La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
5-1 2D/1N Colca Canyon dag 1
Casa de Mamayachi Casa Andina Colca Colca Lodge
7-9 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
10 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
11 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
12-13 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
14-16 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
17-18 3D/2N Salar de Uyuni
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
19-20-21 naar San Pedro de Atacama
Casa Don Tomas Diego de Almagro Terrantai
22 Santiago
Rugendas Ladera Boutique Le Reve
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3849,- v.a. € 4599,- v.a. € 5749,-
Hoogseizoen (jul, aug, rond kerst) v.a. € 4149,- v.a. € 4899,- v.a. € 6049,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Lima // Santiago – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Lima
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer
 • Alle binnenlandse bussen en treinen
 • 2 dagen/1 nacht Colca Canyon, incl. vervoer en gids. (excl. entreegelden ca. 70 soles p.p.)
 • Entree Machu Picchu & Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00)
 • 3 dagen/2 nachten Jeeptour Uyuni, incl. vervoer, maaltijden, Spaanstalige gids (Engelstalige gids heeft geen meerwaarde). Bij ‘basic’ overnacht je in een eenvoudige slaapzaal. Bij ‘luxe’ op een tweepersoonskamer in een 3* hotel (bij deze laatste variant duurt de tour langer en heb je een privé-transfer naar San Pedro). De tour is in een groepje of privé mogelijk. (Exclusief entreegelden ca. USD 50,- per persoon.
 • Gedeelde transfer hotel San Pedro de Atacama – luchthaven Calama

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (vervoer van/naar bus- en treinstations)
 • Overige excursies
 • Entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.