Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2425,-

Offerte aanvragen

21/25 dagen Noord-Peru: Inca meets Moche

 • De toppen van de Cordillera Blanca
 • Cultuur en natuurschoon bij Chachapoyas
 • Peru van de gebaande paden

Deze reis neemt je mee naar het nog redelijk onontdekte noorden van Peru, waar je kennismaakt met verschillende oude beschavingen en een diversiteit aan prachtige natuur. Van woestijnen tot besneeuwde bergtoppen: tijdens deze rondreis zie je het allemaal!

De reis begint in Chiclayo, waar je naast acclimatiseren een van de vele archeologische sites kunt bezoeken, zoals de piramides van Túcume.

De reis gaat verder landinwaarts, richting Chachapoyas. Vanuit dit stadje zijn vele excursies te doen, zoals de watervallen van Gocta en de rotsgraven van Revash. Je verblijft hier vier nachten, want er is zoveel te zien en te doen.

Verder naar het zuiden kom je in de stad Trujillo. De tempels van de zon en de maan zijn indrukwekkende overblijfselen van de Chimu-beschaving en ook een bezoek aan Chan Chan mag niet ontbreken.
Huaraz wordt gedomineerd door de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Blanca. De omgeving leent zich bij uitstek voor lange wandelingen door de waanzinnige natuur.

Je eindigt de reis in Lima; de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Vergeet daarom niet te lunchen of te dineren in een van de vele toprestaurants.
Deze reis kan eenvoudig verlengd worden met een bezoek aan Cuzco en Machu Picchu.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Chiclayo

Je vliegt van Lima naar Chiclayo in het noorden van Peru.

In de stad Chiclayo vind je vele indrukwekkende overblijfselen van verschillende oude Peruaanse culturen: de Chimu, Moche, Chavin en Vicus. De stad ligt op 13 kilometer van de Pacifische kust.
Op zo’n 40 kilometer van Chiclayo bevinden zich de piramides van Tacume. De gigantische lemen piramides maken vooral indruk door de enorme afmetingen en zijn gemaakt door de Lambayeque-cultuur.
Ook kun je een bezoek brengen aan het museum Tumbes Reales de Sipán. De ontdekking van het graf van de heer van Sipán was wereldnieuws.
Er werd een schat met veel goud en zilver gevonden, die verglijkbaar met de schat in het graf van Tut-Ank-Amon. De schat en het mausoleum zijn nu te zien in het museum.

Dag 3 Nachtbus Chiclayo - Chachapoyas

Bus Chiclayo – Chachapoyas (ca. 10 uur)

 

Je gaat met de nachtbus van Chiclayo naar Chachapoyas.

Dag 4 Chachapoyas

Chachapoyas is de hoofdstad van de provincie Amazonas. De stad heeft een goed klimaat en het hele jaar is het er rond de 22 graden. De stad ligt op ca. 2000 meter hoogte en er zijn een hoop dingen te zien en te doen in de prachtige omgeving.

Vanuit het dorp kun je met de kabelbaan gaan naar Kuelap. De ruïnes van deze pre-Incastad liggen op een heuvel en kijken uit over Utcubamba vallei. De hoge buitenmuren staan nog overeind en omringen meer dan 400 gebouwen.

Je kunt er voor kiezen om de drie excursies die hierna genoemd worden bij te boeken (optioneel).

Dag 5 Chachapoyas: Karajia en Quiocta

Deze excursie is optioneel.

Er staat een indrukwekkende excursie op de planning, namelijk een bezoek aan de sarcofagen van Karajia en de grotten van Quiocta.
Je vertrekt in een busje naar Villa de Cruz Pata. Eerst worden alle deelnemers van de excursie in hun hotel opgehaald. Vanaf Villa de Cruz Pata loop je in ongeveer een uur naar Karajia. Hier kun je de sarcofagen/sculpturen bewonderen die al zo’n 750 jaar oud zijn.
Na een bezoek aan Karajia ga je verder naar de mooie grotten van Quiocta.

Dag 6 Chachapoyas: Gocta waterval

Deze excursie is optioneel.

Je bezoekt de fantastische Gocta waterval welke pas in 2005 ontdekt is. Deze 771 meter hoge waterval is adembenemend mooi.
Er gaan paarden mee, zodat je delen kunt paardrijden.
Je wordt met het transport opgehaald bij het hotel en gebracht naar het startpunt van de hike. Je loopt in 3 uur naar de waterval. Onderweg heb je voldoende tijd om van de prachtige natuur te genieten.
Na het verbluffende uitzicht op de waterval loop je in 3 uur terug naar het startpunt.

Dag 7 Chachapoyas: Revash en museum Leymebamba

Deze excursie is optioneel.

In de ochtend word je opgehaald bij het hotel door het transport. Je brengt een bezoek aan het mausoleum van Revash. Vanwege de ligging zijn de rode grafhuisjes zeer goed bewaard gebleven. Ook breng je een bezoek aan het museum van Leymebamba. Hier zie je meer dan 200 mummies die pas in 1996 zijn ontdekt.

Dag 8-10 Cajamarca

Bus Chachapoyas – Cajamarca (ca. 11 uur)

Deze stad is gesticht door de Inca's en er is nog altijd veel historie te zien. Het is gelegen in de Andes op circa 2750 m. hoogte. Op 16 november 1532 vond in de stad de slag bij Cajamarca plaats, waarbij Inca-keizer Atahualpa gevangen werd genomen door de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro.
Cajamarca kent vele bijzondere gebouwen, zoals de zes kerken en vele andere koloniale huizen. De barokstijl vind je nergens anders in Peru.
Een lange trap brengt je bij uitzichtpunt Cerro Santa Apolonia voor een mooi uitzicht over de stad.
Relaxen doe je in de warmwaterbronnen Baños del Inca en de naastgelegen spa.
 
Een aanrader is om de archeologische site Cumbemayo te bezoeken, waar u o.a. een aquaduct, grot, verschillende petrogliefen en rotsformaties kunt bewonderen. Het comlex is één van de oudste door mensen gemaakte constructies van Zuid-Amerika en dateert uit 1500 voor Christus.
Een andere archeologische site net buiten Cajamarca zijn de tombes van Ventanillas de Otuzco, welke gemaakt zijn van vulkanisch gesteente.

Dag 11-13 Trujillo

Bus Cajamarca – Trujillo (ca. 8 uur)

Trujillo is een grote havenstad ten noorden van Lima. Het wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd; het klimaat is er heerlijk. Je kunt hier een dagje bijkomen aan het strand, maar er is in de omgeving ook genoeg te zien. Zo kun je de overblijfselen van de stad Chan Chan bezoeken. Veel reliëfs en versieringen zijn nog altijd in perfecte staat. De tempel van de zon en de maan liggen ook op slechts 5 km. van de stad. Tenslotte kun je in het archeologisch museum meer te weten komen over Chimú en de Moche.

Dag 14-17 Huaraz

Bus Trujillo – Huaraz (ca. 8 uur)

Deze stad is gelegen op 3100 m. in de bergen van de Cordillera Real. Het is de perfecte plek voor de liefhebbers van het maken van hikes en andere outdoor sporten. Eén van de mooiste meerdaagse hikes van Zuid-Amerika is de Santa Cruz-hike, welke vanuit Huaraz te maken is. De daghike naar de azuurblauwe Laguna 69 is ook zeker een aanrader!
De archeologische site Chavin de Huantar ligt op ongeveer 3 uur reizen van de stad. Je vindt er goedbewaarde ruïnes uit de pre-Incatijd van meer dan 3000 jaar oud.

Dag 18-19 Lima

Bus Huaraz – Lima (7 - 8 uur)

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Verlenging

Dag 20-21 Cuzco

Je vliegt van Lima naar Cuzco.

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 22 Aguas Calientes

Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (ca. 1,5 uur)

Met de trein verlaat je Cuzco. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 23 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)
 

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 24-25 Vlucht via Lima naar Amsterdam

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Lima, vanwaar je terug naar Amsterdam vliegt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Chiclayo
Intiotel Chiclayo Costa del Sol Wyndham Chiclayo Casa Andina Select Chiclayo
3 Nachtbus Chiclayo - Chachapoyas
4 Chachapoyas
La Casona de Chachapoyas La Casona Monsante La Casona Monsante
5 Chachapoyas: Karajia en Quiocta
La Casona de Chachapoyas La Casona Monsante La Casona Monsante
6 Chachapoyas: Gocta waterval
La Casona de Chachapoyas La Casona Monsante La Casona Monsante
7 Chachapoyas: Revash en museum Leymebamba
La Casona de Chachapoyas La Casona Monsante
8-10 Cajamarca
El Portal del Marques Costa del Sol Wyndham Cajamarca Costa del Sol Wyndham Cajamarca
11-13 Trujillo
Casa Andina Standard Trujillo Costa del Sol Wyndham Trujillo Casa Andina Premium Trujillo
14-17 Huaraz
El Tumi El Patio de Monterrey El Patio de Monterrey
18-19 Lima
Ferre Miraflores Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
 Verlenging
20-21 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
22 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
23 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
24-25 Vlucht via Lima naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2425,- v.a. € 2775,- v.a. € 2949,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 2725,- v.a. € 3075,- v.a. € 3249,-
Verlenging Cuzco en Machu Picchu v.a. € 950,- v.a. € 1050,- v.a. € 1225,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Lima – Chiclayo // Lima – Amsterdam met KLM en Latam inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer.
 • Transfer na aankomst in Chiclayo
 • Nachtbus Chiclayo – Chachapoyas, transfer naar hotel en vroege checkin
 • Transfer naar bussstation Chachapoyas, openbare bus Chachapoyas – Cajamarca
 • Bus Cajamarca – Trujillo
 • Bus Trujillo – Huaraz
 • Bus Huaraz – Lima

Exclusief

 • Excursiepakket Chachapoyas: Karajia en Quiocta, Gocta waterval en Leymebamba en Revash. Incl. entrees, transport en gids. Drie hele dagen. € 165,- per persoon
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer
 • Overige excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.