Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2949,-

Offerte aanvragen

23 dagen Peru en Bolivia: In het spoor van de Inca’s

 • Knalroze flamingo's bij de lagunes
 • Kleurrijke indianenmarkten
 • Machu Picchu bij zonsopkomst

Koloniale steden, indianenbevolking, oude Incacultuur en indrukwekkende vergezichten! In één vakantie kom je het allemaal tegen in deze fantastische landen.

Na een dagje Santa Cruz vlieg je door naar de koloniale stad Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Een niet te missen dagtrip is de markt in Tarabuco, waar je zeker onder de indruk zal zijn van de overdaad aan kleuren. Verder de bergen in stop je in Potosí waar de mijnwerkers nog steeds in de zilvermijnen werken in de hoop een goede zilverader te vinden.

Een van de hoogtepunten van het Boliviaanse landschap zijn de surrealistische zoutmeren van Uyuni, een witte uitgestrekte vlakte zover het oog reikt. Een betoverende ervaring…

Na de zoutmeren vervolgt de jeep zijn weg naar de verschillende gekleurde meertjes, omgeven door flamingo's. En dat allemaal op meer dan 3500 meter!
 
La Paz is Bolivia op zijn best, je vindt hier een mengelmoes van Indianen en mestizos. Op de Mercado de Hechicería (de heksenmarkt) worden producten als kruiden, planten en foetussen verkocht die in de Aymaracultuur worden gebruikt om voorspoed te verzoeken aan de goden.
Het sprookjesachtige Titicacameer bezoek je vanuit het pelgrimsstadje Copacabana, aan Boliviaanse zijde en vanuit Puno aan de Peruaanse zijde.

Cuzco kan met zekerheid worden bestempeld als de mooiste en meest sfeervolle koloniale stad van deze reis. Als je in Cuzco bent kan een bezoek aan de Machu Picchu uiteraard niet ontbreken! Deze mysterieuze Incastad, vlakbij het dorpje Aguas Calientes, geeft een beeld van hoe de Inca's vroeger geleefd moeten hebben.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santa Cruz

Je hebt een nachtvlucht via Madrid naar Santa Cruz in Bolivia.

Dag 2 Santa Cruz

Deze voor Boliviaanse begrippen laaggelegen stad wordt geroemd om zijn klimaat en is mede daarom een prettige plaats om de reis te beginnen. Een ander voordeel is de hoogte: op 400 meter biedt het alvast de mogelijkheid om enigszins te wennen aan de later tegen te komen veel hogere delen van het land. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het koloniale centrum met zijn gezellige centrale plein en de uitgestrekte markt. Hier maak je voor het eerst kennis met de Indianen van de Andes. In het jaar 1966 vertrok Che naar Bolivia om ook daar de revolutie te brengen. Hij had zijn basiskamp in de jungle van Ñancahuazu. Er komen maar heel weinig toeristen in dit gebied. Per auto met chauffeur volg je de ‘Ruta del Che’.

Dag 3-5 Sucre

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Sucre.

In Sucre is de koloniale erfenis prachtig bewaard gebleven. Verschillende kerken en musea zijn de moeite van een bezoek waard, zoals bijvoorbeeld de kathedraal uit de 17e eeuw en het Huis van de Vrijheid, waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen.
En natuurlijk moet je een tijdje op het centrale plein gaan zitten om te genieten van het leven op straat. Schoenpoetsers zijn op zoek naar klanten, oudere mannen zitten in het zonnetje een krantje te lezen en verliefde stelletjes ontmoeten elkaar.

Als je hier op een zondag bent kun je een excursie maken naar Tarabuco. In dit plaatsje, dat op een uur van Sucre ligt, speelt zich namelijk op die dag ėėn van de grootste en meest kleurrijke markten van Zuid-Amerika af.

Dag 6-7 Potosi

Busreis Sucre – Potosí (ca. 3 uur)

Dit plaatsje is met 4050 meter de hoogst gelegen stad ter wereld. In de zeventiende eeuw was Potosi niet alleen de grootste maar ook de rijkste stad van het hele Amerikaanse continent.
Het Spaans kent nog steeds het spreekwoord 'dit is een Potosi' voor iets wat van een ongelofelijke rijkdom is. Deze rijkdom was afkomstig uit de Cerro Rico, de 'rijke berg', een kegelvormige berg naast de stad die ooit enorme hoeveelheden zilver bevatte.
Alhoewel de rijke zilveraderen allang zijn uitgeput werken nog steeds duizenden mensen in de mijnen in de Cerro Rico, nu vooral op zoek naar tin. 's Middags kun je een bezoek brengen aan deze mijnen.
De omstandigheden waaronder de mijnwerkers hier werken zullen grote indruk maken.

Dag 8 Uyuni

Busreis Potosí – Uyuni (ca. 4 uur)

Uyuni is een klein stadje in het midden van de Altiplano waar niet veel is te zien. Je komt er dan ook niet voor het stadje zelf, maar het dient als startpunt voor een excursie door één van de mooiste en meest bijzondere landschappen ter wereld: de Salar.

Dag 9 3D/2N Uyunitour

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 10 3D/2N Uyunitour

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 11 Dag 3 Uyunitour en nachtbus La Paz

Busreis Uyuni– La Paz (ca. 10 uur)

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om de warmwaterbronnen in te gaan. Op de weg terug naar Uyuni bezoek je de Valle de las Rocas en het Kerkhof voor treinen. Aan het einde van de dag ben je weer terug in Uyuni.

Dag 12-13 La Paz

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 14 Copacabana

Busreis La Paz – Copacabana (ca. 4 uur)

Copacabana is een leuk, gezellig bedevaartplaatsje aan de oevers van het hoogstgelegen meer ter wereld: het Titicacameer. Hier vind je een kathedraal die misplaatst groot lijkt voor het dorpje. Tevens is hier de kruisberg. Mensen uit heel Bolivia komen hier naartoe om hier kaarsjes aan te steken en te bidden. Loop je verder naar het meer dan is het mogelijk dat juist Boliviaanse boeren een nieuw aangeschafte vrachtauto met de voorwielen het Titicacameer inrijden. Dit om de vrachtwagen te 'dopen'.

Dag 15-16 Puno

Busreis Copacabana – Puno (ca. 3 uur)

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 17-18 Cuzco

Bus Puno – Cuzco (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 19 Aguas Calientes

Trein Cuzco – Aguas Calientes (3 - 4 uur)

Met de trein verlaat je Cuzco. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 20 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 21 Lima

Je vliegt van Cuzco naar Lima.

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 22-23 Vlucht via Lima naar Amsterdam

Je vliegt terug naar huis vanuit Lima.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santa Cruz
2 Santa Cruz
LP Santa Cruz Boutique Hotel Senses Cortez
3-5 Sucre
Casa Verde La Posada Mi Pueblo Samary
6-7 Potosi
Cima Argentum Hostal Colonial La Coloso
8 Uyuni
Tambo Aymara La Petite Porte Cristal Samana
9-10 3D/2N Uyunitour
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
11 Dag 3 Uyunitour en nachtbus La Paz
12-13 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
14 Copacabana
La Cupula Las Olas Rosario del Lago
15-16 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
17-18 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
19 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
20 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
21 Lima
Ferre Miraflores Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
22-23 Vlucht via Lima naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2949,- v.a. € 3675,- v.a. € 4499,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 3275,- v.a. € 3999,- v.a. € 4825,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Santa Cruz // Lima – Amsterdam met Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Vlucht Santa Cruz – Sucre
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Santa Cruz
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer.
 • Bus Sucre – Potosi
 • Bus Potosi – Uyuni
 • Nachtbus Uyuni – La Paz
 • Bus La Paz – Copacabana
 • Bus Copacabana – Puno
 • Bus Puno – Cuzco
 • 3 dagen/2 nachten Jeeptour Uyuni, incl. alle maaltijden en excursies, Spaanstalige gids (Engelstalige gids heeft geen meerwaarde). Incl. nachtbus naar La Paz. Exclusief entreegelden. Basic = eenvoudige overnachting in een slaapzaal. Luxe = 3* Taykahotels. Voor de jeeptour heb je de keuze uit een groepstour of privé. De luxe-variant kan alleen privé.
 • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cuzco
 • Entrée Machu Picchu + Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00)

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer (o.a. van/naar bus- en treinstations)
 • Excursies en entreegelden. o.a. Uyuni, ca. € 15 pp.
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.