Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3425,-

Offerte aanvragen

29 dagen: Van Rio via Salar de Uyuni naar Machu Picchu

 • De hoogtepunten van Brazilië, Bolivia en Peru
 • Dieren in de wetlands van de Pantanal
 • Magische plekken Uyuni en Machu Picchu

Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van Latijns-Amerika van oost naar west. Ontdek deze immens grote landen die zowel qua natuur als cultuur zoveel te bieden hebben. Je komt langs moerassen en jungle, door een bergachtig gebied en uiteraard kunnen culturele hoogtepunten niet ontbreken.

De reis begint in de bekendste stad van Brazilië: Rio de Janeiro. De stad telt 37 stranden met hagelwit zand, gelegen in baaien met groen begroeide pieken op de achtergrond. Het Suikerbrood is hier het perfecte voorbeeld van. Het beroemde Christusbeeld verdient uiteraard een bezoek en een sambashow in de avond maakt het verblijf in de voormalige hoofdstad compleet.

Dat Brazilië meer dan alleen mooie stranden te bieden heeft, laat de rest van de reis zien. In de Pantanal tref je veel dieren als apen, capibara's, piranha's en verschillende vogels. De Amazone zal een overweldigende indruk achterlaten.

Vervolgens reis je naar Bolivia waar je naar de mooie 'Ciudad Blanca' Sucre reist, de officiële hoofdstad van het land, Potosí de mijnenstad en de werkelijk adembenemende witte zoutvlakte bij Uyuni! De leuke stad La Paz laat je een iets moderner Bolivia zien, maar hier kan ook de traditionele heksenmarkt niet gemist worden.
 
Via een busrit met spectaculair uitzicht reis je naar Cuzco en kom je steeds dichterbij een van de hoogtepunten van deze reis… Cuzco is een prachtige koloniale stad, met een lekker klimaat. In de Sacred Valley kun je vele historische wonderen bekijken.

De tot de verbeelding sprekende verborgen Incastad Machu Picchu is voor velen het hoogtepunt van deze reis!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Rio de Janeiro

Brazilianen zeggen wel: God schiep de wereld in 6 dagen, de 7e dag wijdde hij aan Rio. De combinatie van een diepblauwe zee en de bosrijke bergen die de stad omringen is erg indrukwekkend. De stad heeft bovendien één van de gezondste klimaten van de tropen.
Rio was een paar eeuwen de hoofdstad van de zuidelijke provincie, waar Salvador da Bahia dat van de noordelijke provincie was. Na de onafhankelijkheid in 1834 werd Rio de enige hoofdstad tot de stichting van Brasilia begin jaren 60 van de vorige eeuw.
De stad kent te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Natuurlijk mogen een bezoek aan het immense Christusbeeld dat hoog boven de stad uittorent en de Sugarloaf, met een perfect uitzicht over de schitterende baai en de stad zelf, niet ontbreken!

Ipanema en Copacabana zijn de twee meest bekende stranden van de stad en dit is niet voor niks. De witte stranden liggen prachtig tussen de fotogenieke bergen. Het is er altijd levendig en je vindt er vele hotels en restaurants. Drink uit een kokosnoot of geniet van een caiparhinha tijdens de prachtige zonsondergangen die de stad kent.
De wijk Santa Teresa ligt in het koelste gedeelte van de stad en heeft veel koloniale en 19de–eeuwse gebouwen. Door de nauwe, bochtige straatjes en de gezellige pleintjes lijkt het soms wel alsof je in een klein dorpje bent.
Iets meer naar het centrum ligt de authentieke wijk Lapa, waar ’s avonds de dansschoenen worden aangetrokken en de Carioca’s (inwoners van Rio) zich zwoel voortbewegen op het ritme van de samba.

Dag 4-5 Selfdrive Pantanal

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Campo Grande. en haalt de huurauto op.
Autorit Campo Grande – Bonito: 300 km; ca. 3,5 uur

Tijdens deze meerdaagse tour per eigen huurauto, ga je op ontdekkingstocht in één van de meest unieke gebieden ter wereld qua flora en fauna: de Pantanal!

De huurauto staat klaar in Campo Grande. Vanaf hier rijd je naar Bonito, dit is een 4 a 5 uur durende reis over prima wegen die erg rustig zijn. Het self-drive pakket bevat al de nodige informatie over de route die afgelegd zal worden, met goede beschrijvingen en kaarten.
Bonito staat bekend als de eco-toeristische hoofdstad. De omgeving met plateaus en valleien met savanne vegetatie zorgt ervoor dat er vele activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals mountainbiken, paardrijden, snorkelen en duiken. Regenwater wordt gezuiverd door het kalksteen van de valleien. Hierdoor ontstaat het enorm heldere water in de rivieren, wat er ook voor zorgt dat de vele kleurrijke vissen goed te zien zijn.

Dag 5 Selfdrive Pantanal

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk deze dag, de twee mooiste zijn alvast voor je uitgekozen: een bezoek aan Gruta do Lago Azul en snorkelen in de Sucuri rivier.
Op de precieze tijd word je verwacht bij het locale agentschap om de instructies voor Gruta do Lago Azul te ontvangen en breng je een bezoek aan de grot. De reis gaat verder naar het bezoekerscentrum van de Sucuri rivier. Na een korte wandeling wordt de bron van de rivier bereikt en is er tijd om een uur a anderhalf uur te snorkelen in de kristalheldere wateren.

Inbegrepen excursie

Excursies Bonito Gruta do Lago Azul en snorkelen in de Sucuri-rivier

Dag 6 Selfdrive Pantanal

Autorit Bontio – lodge Pantanal: 325 km; ca. 5 uur

Vanuit Bonito vertrek je naar de zuidelijke Pantanal. Hier steek je de rivier Miranda een paar keer over om Fazenda San Francisco na een tocht van twee uur te bereiken. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het privéreservaat: Boca da Onca. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling langs veertien verschillende watervallen te maken (de hoogste waterval is 156 meter). Deze trip zal drie a vier uur duren.
Je overnachten hier in een lodge met airconditioning, zodat je 's nachts geen last hebt van muggen. Voor eten en drinken wordt gezorgd en een Engelstalige gids neemt je te voet, per boot en voor de liefhebbers te paard door dit schitterende gebied.

Dag 7 Selfdrive Pantanal

Vandaag heb je ruim de tijd om de schoonheid van het unieke ecosysteem te voet, te paard of per kano te ontdekken. Onder begeleiding van een lokale gids wordt door ongerepte landschappen gelopen of gevaren. Door het moerasachtige karakter van het gebied krijg je de kans om heel veel dieren te zien. Naast de talloze vogels, vissen en apen, zijn er veel gigantische miereneters, gordeldieren, otters, poema's, herten, capibara's en anaconda's te zien. Misschien wel het meest indrukwekkende gezicht vormen echter de alomtegenwoordige jacarė's, een iets kleinere uitvoering van de ons bekende krokodil.

Dag 8 Campo Grande

Je rijdt terug naar Campo Grande.

Deze grote stad in Brazilië, opgericht in 1889, is sinds 1970 de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul. De stad dankt de bijnaam "cidade morena" aan de kastanjebruine kleur van de grond. De belangrijkste attracties zijn een groot park, de botanische tuin, de markt en de het aquarium.

Dag 9 Santa Cruz

Je vliegt naar santa Cruz

Deze voor Boliviaanse begrippen laaggelegen stad wordt geroemd om zijn klimaat en is mede daarom een prettige plaats om de reis te beginnen. Een ander voordeel is de hoogte: op 400 meter biedt het alvast de mogelijkheid om enigszins te wennen aan de later tegen te komen veel hogere delen van het land. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het koloniale centrum met zijn gezellige centrale plein en de uitgestrekte markt. Hier maak je voor het eerst kennis met de Indianen van de Andes. In het jaar 1966 vertrok Che naar Bolivia om ook daar de revolutie te brengen. Hij had zijn basiskamp in de jungle van Ñancahuazu. Er komen maar heel weinig toeristen in dit gebied. Per auto met chauffeur volg je de ‘Ruta del Che’.

Dag 10-12 Sucre

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Sucre.

In Sucre is de koloniale erfenis prachtig bewaard gebleven. Verschillende kerken en musea zijn de moeite van een bezoek waard, zoals bijvoorbeeld de kathedraal uit de 17e eeuw en het Huis van de Vrijheid, waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen.
En natuurlijk moet je een tijdje op het centrale plein gaan zitten om te genieten van het leven op straat. Schoenpoetsers zijn op zoek naar klanten, oudere mannen zitten in het zonnetje een krantje te lezen en verliefde stelletjes ontmoeten elkaar.

Als je hier op een zondag bent kun je een excursie maken naar Tarabuco. In dit plaatsje, dat op een uur van Sucre ligt, speelt zich namelijk op die dag ėėn van de grootste en meest kleurrijke markten van Zuid-Amerika af.

Dag 13-14 Potosi

Busreis Sucre – Potosí (ca. 3 uur)

Dit plaatsje is met 4050 meter de hoogst gelegen stad ter wereld. In de zeventiende eeuw was Potosi niet alleen de grootste maar ook de rijkste stad van het hele Amerikaanse continent.
Het Spaans kent nog steeds het spreekwoord 'dit is een Potosi' voor iets wat van een ongelofelijke rijkdom is. Deze rijkdom was afkomstig uit de Cerro Rico, de 'rijke berg', een kegelvormige berg naast de stad die ooit enorme hoeveelheden zilver bevatte.
Alhoewel de rijke zilveraderen allang zijn uitgeput werken nog steeds duizenden mensen in de mijnen in de Cerro Rico, nu vooral op zoek naar tin. 's Middags kun je een bezoek brengen aan deze mijnen.
De omstandigheden waaronder de mijnwerkers hier werken zullen grote indruk maken.

Dag 15 Uyuni

Busreis Potosí – Uyuni (ca. 4 uur)

Uyuni is een klein stadje in het midden van de Altiplano waar niet veel is te zien. Je komt er dan ook niet voor het stadje zelf, maar het dient als startpunt voor een excursie door één van de mooiste en meest bijzondere landschappen ter wereld: de Salar.

Dag 16 3D/2N Uyunitour

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 17 3D/2N Uyunitour

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 18 Dag 3 Uyunitour en nachtbus La Paz

Busreis Uyuni– La Paz (ca. 10 uur)

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om de warmwaterbronnen in te gaan. Op de weg terug naar Uyuni bezoek je de Valle de las Rocas en het Kerkhof voor treinen. Aan het einde van de dag ben je weer terug in Uyuni.

Dag 19-20 La Paz

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 21-22 Puno

Busreis La Paz – Puno (ca. 6 uur)

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 23-24 Cuzco

Bus Puno – Cuzco (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 25 Aguas Calientes

Trein Cuzco – Aguas Calientes (3 - 4 uur)

Met de trein verlaat je Cuzco. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 26-27 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 28-29 Vlucht via Lima naar Amsterdam

Je vliegt terug naar huis vanuit Lima.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Dagvlucht naar Rio de Janeiro
South American Arena Leme Arena Ipanema
4-5 Selfdrive Pantanal
Hotel Pousada Bonsai Cabanas de Bonito Cabanas de Bonito
5 Selfdrive Pantanal
6-7 Selfdrive Pantanal
Pousada Aguapé Pousada Aguapé Caiman Ecological Refuge
8 Campo Grande
Vale Verde Vale Verde Deville Prime
9 Santa Cruz
LP Santa Cruz Boutique Hotel Senses Cortez
10-12 Sucre
Casa Verde La Posada Mi Pueblo Samary
13-14 Potosi
Cima Argentum Hostal Colonial La Coloso
15 Uyuni
Tambo Aymara La Petite Porte Cristal Samana
16-17 3D/2N Uyunitour
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
18 Dag 3 Uyunitour en nachtbus La Paz
19-20 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
21-22 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
23-24 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
25 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
26-27 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
28-29 Vlucht via Lima naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3425,- v.a. € 4475,- v.a. € 5425,-
Hoogseizoen (jul, aug, rond kerst) v.a. € 3725,- v.a. € 4775,- v.a. € 5725,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Rio de Janeiro // Cuzco – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten met bagage
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Rio de Janeiro van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer
 • 5-Daagse tour selfdrive Pantanal: inclusief huurauto Ford Fiesta Hatch 1.0 a/c of gelijkwaardig + standaard CDW verzekeringen.
 • De tour is inclusief overnachtingen en de volgende maaltijden en excursies;
 • – Het verblijf in Bonito-Moinho de Vento is op basis van logies/ontbijt en inclusief de excursies snorkelen in de Sucuri-rivier en bezoek Gruta do Lago Azul (excl. Vervoer en excl. Engelstalige gids)
 • – Tijdens het verblijf in Miranda-Fazenda San Francisco zijn alle maaltijden inbegrepen en de volgende excursies: paardrijden, wildlife photo safari, kaaimannen spotten, kano tours, vee opdrijven (géén Engelstalige gids).
 • 3 dagen/2 nachten Jeeptour Uyuni, incl. alle maaltijden en excursies, Spaanstalige gids (Engelstalige gids heeft geen meerwaarde). Exclusief entreegelden. Basic = eenvoudige overnachting. Luxe = 3* Taykahotels. Voor de jeeptour heb je de keuze uit een groepstour of privé. De luxe-variant kan alleen privé.
 • Bussen en trein
 • o Sucre – Potosi
 • o Potosi – Uyuni
 • o Nachtbus Uyuni – La Paz
 • o La Paz – Puno
 • o Puno – Cuzco
 • o Trein Cuzco – Aguas Calientes – Cuzco
 • Entrée Machu Picchu + Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00)

Exclusief

 • Drop-off kosten huurauto Pantanal circa USD 200, ter plaatse te voldoen.
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.