Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Dolphin Trail intro

Tsitsikamma: 4D/3N Dolphin Trail

De Dolphin Trail leid je langs de prachtige kust van Tsitsikamma met uitzicht over de Indische Oceaan. Onderweg geniet je al wandelend van de rotspartijen langs de kust, rotspoelen, waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten en wellicht zie je de ‘Cape Clawless Otter’. Tijdens de hike wordt alles verzorgd, waardoor het optimaal genieten is. Gedurende de hike en in de lodge worden heerlijke maaltijden geserveerd en wordt de bagage vervoerd. Je verblijft drie nachten in luxe lodges.

Programma 4 dagen/3 nachten

Dag 1: Storms River Mouth Rest Camp

Op de eerste dag begint de indrukwekkende Dolphin Trail bij het Storms River Mouth Rest Camp. Je komt ’s middags aan waarna je korte wandelingen kunt maken om de omgeving te verkennen en wellicht spot je al een van de 35 vogelsoorten.

Tijdens het diner ontmoet je de wandelgids die je uitleg geeft over de hike, ondertussen genietend van het diner met het geluid van de golven op de achtergrond en de sterrenhemel boven je.

Dag 2: Storms River Mouth Rest Camp tot Misty Mountain Reserve (7,5 km)

Vandaag start het eerste deel van de Dolphin Trail. Je wandelt van Storms River Mouth Rest Camp naar Misty Mountain Reserve. Om 08.00 wordt het ontbijt geserveerd zodat je de dag rustig kan starten. Vanuit de accommodatie steek je een hangbrug over en volgt een steil en rotsachtig pad, uitkomend op een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over de kust van Plettenbergbaai. Naast het prachtige uitzicht staat hier ook een lichte snack klaar. Onderweg is het genieten van het uitzicht op de Indische oceaan en wellicht spot je dolfijnen en walvissen.

Na een afdaling door het bos is het tijd voor de lunch. Na de pauze klim je naar de Steilkop en loop je naar de Misty Mountain Reserve waar je de tweede nacht verblijft.

In Misty Mountain Reserve verblijf je in de speciaal voor de Dolphin Trail gebouwde Ocean View Tented Lodges. Vanuit de accommodatie kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals een sundowner, quad tour, mountainbiken, golfen of vissen.

Dag 3: Misty Mountain Reserve tot The Fernery Lodge (9,5 km)

Na een stevig ontbijt vertrek je om 09.30 met de wandelgids. De start is meteen via een steil pad naar de rotsen langs de kust. De rest van de dag wandel je op zeeniveau en kun je genieten van het rotsachtige landschap. Met wat geluk kun je hier de ‘Cape Clawless Otter’ spotten.

Onderweg is er ook de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen door te gaan zwemmen of snorkelen in een aantal rotspoelen. Je vervolgt de weg door een klim langs de klif en daarna staat er in het bos een lunch klaar staat. Vervolgens wandel je de laatste paar kilometer door het bos naar The Fernery Lodge.

Geniet bij The Fernery Lodge van de welverdiende rust in een villa langs de rivier. Vanuit The Fernery Lodge kun je gaan varen, fietsen en vogels kijken. Wil je liever even ontspannen dan is er een zwembad, jacuzzi en een sauna. In de avond geniet je hier van een heerlijk 4-gangen diner.

Dag 4: The Fernery Lodge tot Storms River Mouth Rest Camp

Na het ontbijt word je per 4×4 auto door de oude Storms River Pass weer teruggebracht naar Storms River Mouth Rest Camp. Daar vind je je auto weer terug om de reis door Zuid-Afrika te vervolgen.

Prijs op aanvraag.

Inclusief:

  • – Alle maaltijden vanaf het diner op de dag van aankomst tot ontbijt op de dag van vertrek (exclusief dranken)
  • – Ervaren lokale wandelgidsen
  • – Transfer per 4×4 door de oude Stroms River Pass
  • – Vervoer van alle bagage per auto tussen de accommodaties