Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Blok

Maria la Gorda: de duiklocatie van Cuba

Maria La Gorda is het meest westelijke puntje van het eiland en ligt op het schiereiland Península Guanahacabibes, een UNESCO biosfeerreservaat. Het strand van Maria La Gorda is zo’n 8 kilometer lang en is gelegen aan de Bahia de Corrientes. Zonder twijfel is dit het mooiste en meest rustige plekje van het schiereiland.

Maria la Gorda staat bekend als dé beste duiklocatie van Cuba. Vanaf het strand wordt het al snel dieper, wat het ideaal maakt voor u als duiker. Onderwater is het een waar paradijs. De koraalriffen zijn in top conditie. Zo kunt u onder andere duiken in onderzeese grotten en binnen no-time spot u hier vele kleurrijke vissen.

Twee keer per dag vertrekken er boten naar de verschillende in de buurt gelegen riffen. De duikschool biedt de mogelijkheid om een introductieduik te doen of zelfs om uw hele PADI-cursus hier te volgen. Ook voor snorkelaars is er genoeg te doen. U kunt direct vanaf het strand de zee in en gaan snorkelen.

In Maria la Gorda is slechts één hotel, verder is er niets dan rust. Voor uw maaltijden bent u dan ook aangewezen op het aan het strand gelegen hotel.

In de omgeving zijn ook mogelijkheden voor wandelen en u kunt met een gids een safaritour doen naar Cabo de San Antonio.