Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
rio claro blok

Noord-Pantanal: 3D/2N Pousada Rio Claro

Pantanal is het grootste draslandschap ter wereld en men vermoedt dat het gebied ook het dichtste flora- en fauna-ecosysteem ter wereld heeft. Reden genoeg voor een bezoek!

Tijdens uw verblijf in de lodge doet u verschillende excursies, zoals paardrijden, boottochten, of fotosafari’s. Samen met een medewerker van de lodge bekijkt u wanneer u welke excursie gaat doen. Het programma hieronder is een voorbeeld.

Programma 3 dagen / 2 nachten (dagelijks vertrek)
De exacte indeling van het programma kan afwijken.

Dag 1: Je wordt door een medewerker van de lodge opgehaald van de luchthaven of het verhuurstation in Cuiabá.Na ongeveer anderhalf uur rijden kom je op de Transpantaneira, waar je al kennis gaat maken met de grote diversiteit aan flora en fauna die het gebied kenmerkt. Kaaimannen, capibara’s, anaconda’s en een verscheidenheid aan vogels behoren tot de dieren die je kunt gaan zien langs de weg. En wie weet spot je wel een jaguar!

Bij aankomst in de lodge word je naar de kamer gebracht met later een rondleiding van een van de gidsen.

In de middag ga je de rivier op in een kleine motorboot. Otters, kaaimannen en vele soorten vogels behoren tot de dieren die je vanmiddag kunt gaan zien en als je wil kun je samen met de gids op piranha’s gaan vissen.

Na een heerlijk diner is het tijd om op avontuur te gaan. In een open auto wordt er naar de Transpantaneira gereden voor het spotten van de vele dieren die ’s avonds op pad gaan.

Dag 2: Na het ontbijt ga je samen met de gids een wandeling maken in de omgeving van de lodge. De gids vertelt je over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Waarschijnlijk ga je verschillende soorten apen, kaaimannen, capibara’s en misschien wel een gordeldier of miereneter zien!

Hierna is het tijd om te relaxen in de lodge. Aan het eind van de middag worden de paarden gezadeld en maak je een tocht van zo’n twee uur te paard. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met paardrijden. Het is een fantastische manier om het gebied te verkennen.

Dag 3: Vandaag sta je op tijd op, want de sunrise-tour begint om 5:30 uur. In een kano ga je de rivier op om te genieten van de zonsopgang over de rivier. Je hoort de dieren wakker worden, terwijl de zon langzaam tevoorschijn komt. Eenmaal in de lodge staat het uitgebreide ontbijt alweer voor je klaar.

Het is tijd om afscheid te nemen van de Pantanal en de vele dieren. Je hebt in de loop van de dag een transfer naar de luchthaven van Cuiabá om naar je volgende bestemming te gaan!

Deze tour is inclusief transfers van en naar de luchthaven van Cuiabá, excursies, overnachtingen en alle maaltijden, behalve de eerste lunch.