Boek met onze 4 zekerheden
Vámonos Highlight
Chalalan blok

Rurrenabaque: 3D/2N Chalalan Eco lodge

Nationaal Park Madidi is één van de reservaten die het meest rijk is aan biodiversiteit in Bolivia. Je vindt er onder andere bergachtig nevelwoud, wilde rivieren, meren, subtropisch en tropisch woud en savanne wetlands (pampa), vele vogelsoorten en andere dieren.
Het Madidi Park beslaat 18.957 km² en is gelegen in het noordelijk deel van het departement La Paz. Het gebied vormt de overgangszone tussen het tropisch Amazone regenwoud en de Amazone Savanne of Pampa. Het N.P. Madidi is bereikbaar vanaf Rurrenabaque. Je vliegt vanaf La Paz in ongeveer een uur naar deze stad.

Je verblijft in de Chalalán Eco lodge

Met een bezoek aan Chalalán ondersteun je niet alleen de gemeenschap van San José de Uchupiamonas in economische zin, maar help je ook mee aan de bescherming, conservatie en redding van dit van onschatbare waarde zijnde natuurlijke en culturele erfgoed.

Dag 1: Op dag 1 vertrek je vanuit het hotel of vanaf het vliegveld in Rurrenabaque naar de oever van de Beni rivier om per comfortabele boot naar de Chalalán Eco Lodge in het Nationaal Park Madidi te worden gebracht. De tocht over de rivieren Beni en Tuíchi duurt ongeveer vijf en een half uur.
Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. De boot legt aan in het haventje van Chalalán en je maakt een wandeling van circa 25 minuten door de jungle naar de Eco Lodge. Hier krijg je je huisje of kamer toegewezen.
Daarna heb je de tijd om uit te rusten of te zwemmen in het meer. Vervolgens maak je een wandeling over het Paraba-pad. Vanaf een uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over het meer, de bergen en het indrukwekkende tropische regenwoud van Madidi. Per kano ga je over de rivier naar het meer om er vogels en apen te spotten. Je krijgt uitleg over het gebruik van hardhout en het dierenleven.
Na het diner maak je een avondwandeling over een wandelpad om nachtdieren te zien, zoals insecten, kikkers, slangen, nachtvlinders en spinnen. Je kunt er ook voor kiezen om in een kano amfibieën, nachtvogels en alligators te gaan bekijken.

Dag 2: Na het ontbijtbuffet vertrek je voor een interpretatiewandeling over de themapaden. Lunch in de Eco Lodge. Daarna heb je tijd om uit te rusten of te zwemmen in het meer. Dan maak je een korte interpretatiewandeling. Hierna krijg je een video over het N.P. Madidi te zien.´s Avonds na het een diner ga je per kano een tocht maken op het meer om amfibieën, nachtvogels en de glinsterende ogen van de alligators te zien.

Dag 3: Vroeg ontbijt om daarna naar het haventje van Chalalán aan de Tuíchi Rivier te wandelen. Je vaart per comfortabele boot terug naar Rurrenabaque. Vervolgens word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar La Paz.

Inclusief:
Transfer in Rurrenabaque van hotel of vliegveld op de 1e dag en naar hotel of vliegveld op de laatste dag van de tour;
Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
Overnachtingen in Chalalán Eco Lodge;
Engelstalige gids.

Exclusief:
Entreekosten voor N.P. Madidi, ca. US-$ 18 p.p.;
Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.