Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight

Salar de Uyuni: Palacio del Sal

Een hotel gemaakt van zout? Onmogelijk? Zeker niet! Langs de oevers van de Salar de Uyuni ligt het schitterende 5* hotel Palacio del Sal. Zoals de naam al doet vermoeden is dit hotel gemaakt van zout. Ook een groot deel van het meubilair is van zout gemaakt.
Het hotel ligt op 15 minuten rijden van het stadje Colchani en op c.a. 25 km van de luchthaven van Uyuni.

De kamers, ook gemaakt van zout, zijn van alle gemakken voorzien. De standaard kamers zijn gebouwd in de vorm van een Iglo. De bedden zijn gemaakt van zoutblokken, maar beschikken uiteraard over een comfortabel matras. De VIP kamers beschikken over een aparte woonkamer met een panoramisch uitzicht over de zoutvlaktes.

Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt. In de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden.