Nu boeken zonder aanbetaling
Vámonos Highlight
Uyuni intro

Salar de Uyuni: 3D/2N tour

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo’s zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Dag 1

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 2

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 3

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om de warmwaterbronnen in te gaan. Op de weg terug naar Uyuni bezoek je de Valle de las Rocas en het Kerkhof voor treinen. Aan het einde van de dag ben je weer terug in Uyuni.

Prijs op aanvraag. De tour is inclusief:

– Transport in 4WD – Spaanstalige chauffeur/gids of basic Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze

– Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst terug in Uyuni op de 3e dag

– 2x overnachting in basic accommodatie/slaapzalen, gedeeld toilet of in een tweepersoonskamer met privé douche en toilet afhankelijk van je keuze

Exclusief: Entreekosten