Boek met onze 4 zekerheden

Adventure Hotel Hof

Categorie B

Het Adventure Hof hotel heeft een prachtige locatie met uitzicht op de omliggingende bergen. Je waant je in een rustige omgeving omringd door de schoonheid en stilte van de natuur.

Alle kamers van het hotel hebben een strakke inrichting mede door het gebruik van verschillende kleuren ogen de kamers erg knus. Ook heeft de accommodatie een prachtig restaurant waar je heerlijk kan genieten van het uitzicht onder het genot van een warme maaltijd. Op ongeveer 21 km afstand bevindt zich in het Nationale Park Skaftafell de prachtige waterval Svartifoss. De waterval is omringd door zwarte kolommen van basalt. Hier heeft de waterval ook zijn naam aan te danken, namelijk zwarte waterval.

De accommodatie is gelegen naast de laatste turfkerk in het dorpje Hof, in Öræfi. Vroeger bouwden de kolonisten schuilplaatsen met behulp van bomen en een dak van gras, om zo hun vee en zichzelf te beschermen tegen het barre klimaat destijds. Tegen het einde van de 18e eeuw was er een nieuwe bouwstijl ontwikkeld waardoor er geen turfhuizen meer werden gebouwd en verdwenen. Sommige van deze gebouwen zijn nog wel goed bewaard, waaronder deze bijzondere kerk!