Boek met onze 4 zekerheden

Casa Vieja

Categorie A

Casa Vieja ligt in het centrum van San Cristobal de las Casas. De Santo Domingo kerk ligt op loopafstand. Op het plein van de Santo Domingo kerk is een openluchtmarkt. In de buurt van het hotel liggen veel restaurantjes en winkeltjes.

Het Casa Vieja hotel was vroeger een rusthuis en is in 1992 gerenoveerd naar een hotel. In het oude koloniale pand zijn 40 kamers. Alle kamers zijn vrij authentiek en stralen veel warmte uit. Casa Vieja heeft een grote wijnkelder waar meer dan 250 verschillende soorten flessen liggen. Er zijn twee restaurants waarvan één lokale gerechten uit de regio Chiapas serveert. Het andere restaurant serveert Spaanse gerechten waaronder de bekende tapas.

San Cristobal de las Casas is een knusse plaats waar u heerlijke door de verschillende straatjes kunt struinen. Vanuit het stadje kunt u de dorpjes Chamula en Zinacantán bezoeken, waar de bevolking door de plaatselijke klederdracht een kleurrijk beeld geeft. Verder is er op een uur rijden de Canyon del Sumidero, waarvan de Mexicanen zeggen dat deze te vergelijken is met de Grand Canyon.  

 
Casa Vieja