Boek met onze 4 zekerheden

Grootberg Lodge

Categorie S

Gelegen op de rand van het Etendeka-plateau, staat de Grootberg Lodge als schildwacht over de Klip River Valley. De lodge ligt aan de rand van het Etendeka–plateau en biedt een weids uitzicht.

De lodge heeft 14 chalets die gebouwd zijn met natuurlijke materialen en aangedreven worden door de zon. De chalets met stenen en rieten dak hebben elk een klein privéterras en passen perfect in de omgeving. Ze zijn ingericht met houten meubels en een Afrikaanse inrichting. Vanaf het terras heb je een prachtig panoramisch uitzicht. Geniet van een drankje op het uitgestrekte terras of neem een ​​duik in het verfrissende overloopzwembad met uitzicht op de vallei beneden. Heerlijke maaltijden worden geserveerd in het restaurant en in de wintermaanden is er een open haard voor de nodige verwarming.

In de Palmwagregio vind je de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied. Vanuit de lodge kun je onder begeleiding van een gids op zoek naar deze dieren. Damaraland is daarnaast één van de laatste plekken waar de zwarte neushoorn nog vrij rondloopt.