Boek met onze 4 zekerheden

Mpila Camp

Categorie A

Midden in het hart van de iMfolozi sector van Hluhluwe-iMfolozi vind je Mpila Camp, gelegen op een richel met prachtig uitzicht over de omgeving. iMfolozi is een van de oudste wildreservaten ter wereld en je kan hier met je eigen auto op zoek naar de Big Five en nog veel meer dieren. Er zit wel een hek om het kamp heen, maar dit is alleen om olifanten tegen te houden. Allerlei andere dieren kunnen zo langs je huisje lopen! Dit houdt in dat je na zonsondergang ook niet meer buiten de directe omgeving van je huisje mag komen, met name de hyena’s zijn vaak op zoek naar hapjes die op de braai liggen.

Mpila Camp heeft meerdere mogelijkheden om te overnachten in onder meer chalets en safaritenten van verschillende grootte. Er is geen restaurant aanwezig in het kamp, alle chalets en tenten hebben dan ook een eigen keukentje waar je zelf je eten dient klaar te maken. Je kan overdag bij het Centenary Centre (op zo’n twaalf kilometer van het kamp) wel lichte afhaalmaaltijden meenemen. Het kamp heeft tussen 6:00 uur en 22:00 uur stroom via een generator, er is geen zwembad aanwezig in het kamp.

Vanuit het kamp kan je gemakkelijk met de eigen auto op pad om dieren te spotten. Er worden ’s ochtends ook gamedrives onder begeleiding van een gids georganiseerd en je kan ook via het kamp een night drive boeken waarbij je op zoek gaat naar nachtdieren. Je kan ook kiezen voor een wandelsafari met gids (niet geschikt voor kinderen onder 12).

Mpila Camp