Boek met onze 4 zekerheden

Olifants Rest Camp

Categorie A

Olifants Rest Camp is een van de SAN Parks kampen gelegen in het middengedeelte van het Kruger Park. Het kamp ligt verspreid over een grote heuvel die boven de Olifantsrivier uitsteekt. Vanaf het panoramaterras heb je prachtig uitzicht over de rivier en buurland Mozambique.

Het kamp bestaat uit ruim honderd apart gelegen bungalows met eigen badkamer en airconditioning. Sommige bungalows hebben een eigen keuken, bij andere maak je gebruik van een gezamenlijke keuken. Er is een klein winkeltje aanwezig in het kamp en er is een restaurant waar je kan eten als je geen zin hebt om zelf te koken. Daarnaast beschikt het kamp over een eigen tankstation.

Het grote voordeel van een verblijf in een van de rest camps in het park is dat je direct vanuit de gate van het kamp dieren kunt tegenkomen. Daarnaast gaan de gates van de kampen in  de zomermaanden (november tot en met januari) ook nog een uur eerder open in vergelijking met de ingangshekken van het park zelf. In de omgeving van Olifants leven uiteraard veel olifanten en ook leeuwen en luipaarden worden vaak gespot tijdens gamedrives. In het kamp zelf leven bavianen en blauwapen, ’s nachts kan je de dikstaartgalago (ook wel bush baby genoemd) tegenkomen. Het kamp organiseert naast gamedrives met gids ook wandelsafari’s en biedt ook de mogelijkheid om per mountainbike het Kruger Park te verkennen.

Olifants Rest Camp