Boek met onze 4 zekerheden

Shingwedzi Rest Camp

Categorie A

Shingwedzi Rest Camp is een van de SAN Parks kampen gelegen in het noordelijke gedeelte van het Kruger Park. Het kamp ligt aan de zuidelijk over van de Shingwedzi rivier.
Overnachten bij Shingwedzi is een ervaring die je nooit vergeet. Het is een rustiek kamp dat nog steeds de het echte bush -gevoel geeft ​en onaangetast is door moderne technologie.

De accommodaties zijn in 2 halve cirkels opgesteld romdom een braai- gedeelte. Het kamp bestaat uit 66 bungalows en 1 cottage met eigen badkamer, keuken en airconditioning. Er zijn ook 12 basic hutten die gedeelde faciliteiten hebben, deze hebben dus geen eigen badkamer en keuken.
Er is een klein winkeltje aanwezig in het kamp en er is een cafetaria en een restaurant waar je kan eten als je geen zin hebt om zelf te koken. Daarnaast heeft het kamp een mooi zwembad en is er een tankstation aanwezig. Bij het tankstation is wel diesel maar momenteel geen loodvrij te krijgen.
Er is een pinautomaat en er is GSM-ontvangst.

Het grote voordeel van een verblijf in een van de rest camps in het park is dat je direct vanuit de gate van het kamp dieren kunt tegenkomen. Daarnaast gaan de gates van de kampen in de zomermaanden (november tot en met januari) ook nog een uur eerder open in vergelijking met de ingangshekken van het park zelf. Een schilderachtige gamedrive langs de Shingwedzi-rivier in zuidoostelijke richting naar de Kanniedood Dam is een van de mooiste ritten die je kan maken in dit gedeelte van het park. Waterbokken, nyala's, koedoes en olifanten worden hier vaak gezien en er zijn veels vogels te spotten. Het kamp organiseert ook gamedrives en wandelsafari’s met gids.

shingwedzi restcamp kruger x