Boek met onze 4 zekerheden

Taironaka

Categorie B

Taironaka is een unieke accommodatie tussen Nationaal Park Tayrona en de stranden van Palomino.

Taironaka is gebouwd op het terrein van een oude boerderij in de uitlopers van de Sierra Nevada de Santa Marta, aan de oostelijke oever van de rivier de Don Diego, ten noorden van de stad Santa Marta. De eigenaren begonnen een plantage maar ontdekten op hun land archeologische overblijfselen van de Tairona-cultuur zoals oude paden en resten van een nederzetting en wilden dit delen met toeristen. Ze besloten deze ontdekking open te stellen voor toeristen om te wandelen en bouwden wat nu bekend staat als EcoHotel Taironaka, een milieuvriendelijke eco lodge.
De kamers zijn verdeeld over ronde huizen op basis van steen, opgetrokken in hout en bedekt met palmbladeren, vergelijkbaar met hoe de Tayrona indianen vroeger zelf woonden. Ze hebben tegenwooridg gelukkig wel een badkamer. De triple kamers hebben als extra feature een outdoor douche.
Op het terrein zijn verschillende activiteiten te ondernemen zoals wandelen en tuben of suppen over de Don Diego rivier. Ook is er een Tairona museum. Er is tevens een restaurant aanwezig waar ze Caribische gerechten serveren.

Hotel hotel ligt op 30 minuten van het Tayrona NP.

Taironaka