Boek met onze 4 zekerheden

Over Vámonos

Vámonos Travels biedt individuele rondreizen op maat. Intussen bestaan we al meer dan 30 jaar. In 1991 zijn we begonnen met het organiseren van maatwerk reizen naar verre bestemmingen. De naam ‘Vámonos’, dat ‘laten we gaan’ betekent, is gekozen door een voorliefde voor Latijns-Amerika en de Spaanse taal. Hier gingen onze eerste reizen dan ook heen. Maar al snel werden de grenzen verlegd en hebben we Afrika en Azië aan ons aanbod toegevoegd. We zitten niet stil en blijven nieuwe bestemmingen ontdekken. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld ook het Midden-Oosten en Afrika via Vámonos Travels bezoeken. Ook komen er steeds nieuwe reizen op onze website. Maar onze kracht blijft maatwerk. Kun je dus iets niet vinden? Vraag het ons!

Waarom Vámonos Travels?

Onze voorbeeldreizen zijn samengesteld door onze reisspecialisten, die de bestemmingen kennen en bezocht hebben. De voorbeeldreizen geven je een idee van de mogelijkheden per bestemming. Je kunt je eigen rondreis samenstellen of een voorbeeldreis naar wens aanpassen.

 • Individuele rondreizen
 • 100% maatwerk: een reis volledig naar eigen wensen samengesteld
 • Persoonlijk advies van je eigen reisspecialist
 • Een vrijblijvend reisvoorstel inclusief vluchten in optie
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
 • Hoge waardering van onze klanten op onze eigen website en de beoordelingssites Reisorakel en Rondreis.nl
 • De zekerheid van een aanspreekpunt ter plaatse

Onze missie

(BE)LEEF JE DROOM(REIS)

Wie heeft er als klein jongetje of meisje niet gedroomd over het ontdekken van verre landen, over lange roadtrips en weidse horizonten, over het beleven en leren kennen van andere culturen?
Reizen is verwonderen, beschouwen en ondergaan. Altijd met een open geest, zonder (voor)oordelen.
Reizen is mensen ontmoeten, bijzondere individuen, van wie je leert dat het ook anders kan. Die je laten beseffen wat er echt belangrijk is in het leven.

Reizen is vrijheid, je niet tegen laten houden en even weg zijn uit de dagelijkse sleur.
Reizen is geen spijt hebben, je niet tegen laten houden. De wereld ligt aan je voeten!

Jack Kerouac zei het al in zijn boek On the Road: “I felt free and therefore I was free.”

Vámonos Travels is opgericht vanuit bovenstaande visie. Wij nemen je graag mee op ontdekkingsreis, waarbij je zelf bepaalt waar je heen gaat.

Een belangrijk aspect hierbij is een duurzame samenleving en duurzame handel. We streven ernaar de negatieve effecten van onze reizen op de natuurlijke en sociale omgeving te minimaliseren. We ondersteunen alle lokale partners op hun weg naar meer duurzaamheid en creëren meer duurzaamheidsbewustzijn bij onze gasten.

Vámonos: laten we gaan! Maak die roadtrip waar je al zo lang over droomde.
Jij beslist en wij staan je terzijde, zodat je zonder zorgen jouw droomreis kan gaan maken.

Ontdek de wereld zélf, met Vámonos.

9,2
Totaal9,2
Vervoer8,7
Accommodatie9,0
Reisleiding9,4
Prijs9,2

Vámonos reisspecialisten

Onze reisspecialisten hebben allemaal een passie voor reizen. De landen die je op deze website tegenkomt zijn allemaal door ons bezocht en we blijven nieuwe bestemmingen ontdekken. Regelmatig trekken we er op uit, zowel voor werk als vakantie, waarbij we veel inspiratie op doen en met bergen nieuwe ideeën terugkomen. In de loop der jaren hebben een aantal reisspecialisten kinderen gekregen waardoor we ook ervaren zijn in verre reizen met jonge avonturiers.

MARIJN LANCEL

Na een studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika heeft Marijn ruim 25 jaar geleden samen met Wim Vámonos Travels opgezet. Sindsdien is reizen zijn passie, hobby en beroep. Ook zijn kinderen zijn hierdoor inmiddels zeer ervaren reizigers. De laatste hoogtepunten waren het afvaren van de Amazone, een roadtrip langs de Carretera Austral en een reis met zijn kinderen naar Zuid-Afrika en Zanzibar.

WIM KAGIE

Reizen is voor Wim meer dan met een vliegtuig naar een ver land gaan, daar mooie dingen bekijken en met mooie foto’s en leuke souvenirs thuis komen. Reizen is voor Wim zoveel mogelijk onderdompelen in een lokale en op het eerste gezicht vreemde cultuur en daar iedere keer bewuster en rijker uitkomen. Reizen is eigenlijk de essentie van zijn bestaan. Al vele jaren gaat hij van alle landen het liefste naar Mexico en het o zo relaxte Belize.

TAMARA VAN ZANDEN

Tamara is onze productmanager voor Midden/Zuid-Amerika en Oceanië. Volgens Tamara is er niets mooiers dan erop uit te trekken en de wereld te ontdekken. De ervaringen die ze tijdens haar reizen heeft opgedaan wil ze graag delen met andere reizigers. Ze wil graag een keer op safari in Zuid-Afrika en op bezoek bij de Himba’s in Namibië.

LISANNE BORST

Na ruim 3 jaar in Florida, Hong Kong & Australië te hebben gewoond en verschillende reizen door voornamelijk Azië te hebben gemaakt, houdt Lisanne zich graag bezig met het plannen van nieuwe reizen. Dit enthousiasme deelt ze dan ook graag met anderen. Snorkelen op de Malediven met nurse sharkes, betrokken worden bij de bouw van een Stoepa in Sri Lanka en overnachten op de Acatenango vulkaan in Guatemala zijn een aantal hoogtepunten uit diverse reizen. Op de bucketlist staan Mexico, een safari in Afrika en het noorderlicht in Scandinavië.

CARLIJN VAN DEN AKER

Carlijn heeft een aantal verre reizen mogen maken. Van 5 weken door China reizen voor vrijwilligerswerk tot 5 maanden backpacken in Australië. Carlijn houdt vooral van landen waar je veel natuur kan bewonderen. Zo passen de landen Costa Rica en Namibië en Botswana precies in haar straatje. Tortuguero is haar favoriete plek in Costa Rica: de jungle die direct grenst aan de kanalen en het oorverdovende geluid van dieren zorgde ervoor dat ze zich in een sprookje waande. Carlijn wil het liefst mooie herinneringen maken en ervoor zorgen dat anderen óók deze kans krijgen. Op haar bucketlist staat nog het spotten van orang oetans in Borneo!

THIJMEN VAN DER LINDEN

Thijmen is gefascineerd door de natuur, mensen en hun cultuur in het verre oosten. In het bijzonder is hij enorm begaan met Japan. Na zijn eerste reis naar Japan had hij de smaak te pakken en na er anderhalf jaar gewoond te hebben kan hij ook de nasmaak niet meer wegspoelen. Daarnaast is hij een uit de kluiten gewassen ontdekkingsreiziger die zich overal thuis voelt. Of het een weekend in een luxe resort is of een paar dagen met een slaapzak in een afgelegen wildernis, hij heeft overal zin in. De combinatie van zijn kennis door lange verblijven in het buitenland en rijke ervaring vanwege zijn avontuurlijke persoonlijkheid zorgt ervoor dat hij je evengoed kan vertellen over de gebaande paden als over het banen van je eigen pad. Kortom, hij is hèt aanspreekpunt voor jouw avontuur in Azië.

ANOUK VAN DER HAAR

Bij Anouk begonnen de reiskriebels toen ze na het halen van haar Havodiploma naar Costa Rica vertrok voor een taalcursus. Na hier een paar maanden gewoond te hebben wist ze het zeker: ze wilde nog veel meer van de wereld zien. De jaren erna backpackte ze onder andere door Mexico, Guatemala, El Salvador, Colombia en Sri Lanka. Ondertussen heeft ze haar hart verloren aan Latijns-Amerika en maakt ze anderen hier ook heel graag enthousiast over. Cuba en Belize heeft ze sinds kort ook afgevinkt en landen als Peru en Bolivia staan nog hoog op haar wensenlijstje.

BO DEN BLANKEN

Al van jongs af aan heeft Bo mooie reizen gemaakt met haar familie. Vanaf dat moment wist ze het zeker: ze wilde van haar hobby haar werk maken. Na haar afgeronde studie Toerisme heeft ze nog meer reiskriebels gekregen. Met haar enthousiasme wil ze dit graag overbrengen aan andere reizigers. Haar favoriete bestemmingen zijn Zuid-Afrika en Indonesië. Landen die ze zeker nog wil bezoeken zijn Colombia, Mexico en Guatemala.

MARK JANSSEN

Toen Mark op doorreis een weekje Tokyo aandeed was hij gelijk verkocht! Vele reizen en een verblijf van een half jaar brachten hem in bijna alle uithoeken van Japan. Van Sendai tot Miyazaki en Tokyo tot Izumo. Hoe gek het ook klinkt, Mark voelt zich er helemaal thuis. Na zijn tweede reis is hij ook de taal gaan leren waardoor alle reizen die volgden nog interessanter werden. Elke keer ging hij op zoek naar een nieuw deel van de Japanse cultuur; Japans bloemschikken, arcadehallen, bamboemanden vlechten, handgemaakt vuurwerk, robots, keramiek et cetera. Dat Japan zo moeiteloos de traditionele cultuur en popcultuur combineert is wat goed voelt aan Japan en wat hem blijft fascineren. Als hij een tip zou geven: verdiep je in de eetcultuur van Japan. Het contact met de Japanners aldaar zal een onuitwisbare indruk achterlaten.

JILDAU TERPSTRA

Na een halfjaar in Málaga gewoond te hebben is Jildau haar passie voor de Spaanse/Latijnse cultuur nog meer aangewakkerd. Na haar studie heeft ze eindelijk haar droom waar kunnen maken door drie maanden lang door Zuid-Amerika te reizen. De overweldigende natuur, gastvrije bevolking en kleurrijke cultuur hebben haar verwachtingen overtroffen en ze wil graag haar passie delen met anderen. Er staan zeker nog veel landen op Jildau’s verlanglijstje als Mexico, Nicaragua en Australië.

DEWI ILYAS

Dewi’s eerste échte verre reis naar India maakte diepe indruk op haar, en maakte haar nieuwsgierig naar de rest van de wereld! Vele mooie reizen, naar onder andere Zuidoost-Azië, West-Afrika, Colombia, Hawaï en Nepal volgden. Dewi droomde inmiddels van een langere (wereld)reis en eind 2022 was het dan eindelijk zover; acht maanden lang reisde ze samen met haar vriend de wereld over. Highlights van deze reis waren Zuid-India, Nieuw-Zeeland, Bolivia en Ecuador. Nu helpt ze jou graag bij het plannen van jouw droomreis naar Zuid-Amerika!

Gelukkig valt er nog genoeg te ontdekken, dus nieuwe reisplannen zijn er altijd! Momenteel staan Sri Lanka, Nicaragua en Guatemala, Malawi en Madagaskar hoog op de bucketlist.

Travelife Partner

In mei 2021 heeft Vámonos Travels de Travelife Partner Award ontvangen. Deze prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van Vámonos Travels op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vámonos Travels voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. Travelife, opgericht met steun van de Europese Commissie, is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector.

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

CO₂-compensatie

Groener reizen met GreenSeat en Vámonos Travels

Vámonos Travels werkt samen met Climate Neutral Group om groener reizen mogelijk te maken. Hiervoor hebben wij je hulp nodig. Boek daarom nu via ons Climate Neutral Group CO₂-compensatie.

Hiermee compenseer je de CO₂-uitstoot van de reis en kun je een van de drie goede doelen kiezen om iets terug te geven aan de aarde.

Waarom groener reizen met Vámonos Travels en Climate Neutral Group?

Reizen is fantastisch, maar toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt Climate Neutral Group reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Hoe boek ik CO₂-compensatie?

Wij bieden Climate Neutral Group CO₂-compensatie standaard in onze reisvoorstellen. Het bedrag wat het je gaat kosten kun je vinden in onderstaande tabel. Hierbij is uitgegaan van het goedkoopste goede doel. Ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden? Kijk dan op deze website om het bedrag te berekenen. Op ons boekingsformulier hoef je alleen maar de optie van CO₂-compensatie aan te vinken. Het boeken van een Climate Neutral Group is daardoor heel simpel. Je betaalt direct aan Vámonos Travels en de CO₂-uitstoot van de reis wordt via Climate Neutral Group gecompenseerd!

Hoeveel kost CO₂-compensatie?

De kosten van de compensatie zijn afhankelijk van de hoeveelheid CO₂-uitstoot van je reis en het goede doel dat je kiest. Het vervoersmiddel en de bestemming van de reis bepalen hoeveel CO₂-uitstoot jouw reis veroorzaakt. Climate Neutral Group heeft hiervoor een gemiddelde uitstoot berekend en bepaald hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om ervoor te zorgen dat het aantal CO₂ in de atmosfeer niet toeneemt.

Bij onze Vámonos Wild reizen is altijd de CO₂-compensatie bij de prijs inbegrepen.

Wij werken met het volgende zonemodel:

Waar gaat jouw geld naar toe?

Gold Standard Hernieuwbare Energie
VCS Bosprojecten-mix
Gold Standard Cooking-stoves

Certificering projecten

Door Climate Neutral Group CO₂-compensatie aan reizigers aan te bieden maakt Vámonos Travels duurzame energie mogelijk. Door de onafhankelijke certificering via VCS en Gold Standard wordt een betrouwbare CO₂-compensatie gegarandeerd. Dit betekent dat het project eenmaal per jaar moet rapporteren om aan te tonen dat het project voldoet aan de gestelde criteria. Een onafhankelijke organisatie controleert alle data vóór en na certificering.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl.

Voorwaarden

ANVR-Reizigersvoorwaarden

Vámonos Travels is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.
Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Annuleringsvoorwaarden Vámonos Travels

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Vámonos Travels annuleringsvoorwaarden die kunnen afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde Reisvoorwaarden. Bij annulering is iedere reiziger in ieder geval de volgende bedragen verschuldigd:

Tot 56 dagen voor vertrek: 35% van de reissom met een minimum van € 300,- per persoon of de aanbetaling.
Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom.
Bij annulering van de 28ste dag (inclusief) tot de 14de dag voor vertrek: 75% van de reissom.
Bij annulering vanaf de 14de dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom.

Je kunt bij ons een annuleringsverzekering afsluiten van Allianz. Onder de FAQ vind je hierover meer informatie.

Reserverings- en ticketingkosten

Bij iedere boeking brengt Vámonos Travels een bedrag aan reserverings- en ticketingkosten in rekening van € 30,- per persoon. Voor de reizen binnen Europa is dit € 15,- per persoon.

Reissom

De totale reissom dient 6 weken voor vertrek op onze rekening bijgeschreven te zijn. Extra kosten of ongemakken die voortvloeien uit het te laat betalen van de reissom zijn de verantwoordelijkheid van de reiziger.

Aanbetaling

Bij boekingen langer dan zes weken voor vertrekdatum geldt een aanbetaling van 35% van de reissom. Hier kan echter van worden afgeweken. Sommige vliegtickets, meerdaagse tours e.d. dienen per omgaande betaald te worden, om prijsverhogingen of annuleringen te voorkomen. In dat geval vragen wij als aanbetaling 25% van de reissom + het gehele bedrag van het vliegticket of tour. Als je een annuleringsverzekering afsluit moet deze ook gelijk betaald worden.

Luchthavenbelasting

Verhogingen van luchthavenbelasting en brandstoftoeslag berekent Vámonos Travels door aan de klant.

Paspoort/Visum

Alle benodigde informatie over paspoorten en visa vind je op onze website. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste papieren. Kosten die voortvloeien uit het niet in bezit zijn van de juiste papieren kunnen dan ook niet op Vámonos Travels worden verhaald.

Als je via de Verenigde Staten en Canada vliegt dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” (ESTA) aan te vragen. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben.

Op alle verbintenissen tussen Vámonos Travels en derden zijn bovengenoemde voorwaarden van toepassing.

SGR

Vámonos Travels is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Momenteel betaal je € 5,- per persoon als bijdrage voor de SGR.

Calamiteitenfonds

Vámonos Travels is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:
– (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Privacy Policy

Vámonos Travels hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Vámonos Travels houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 • Je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy Policy;
 • Verwerking van je persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
 • Vragen om je uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van je persoonsgegevens;
 • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is;
 • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
 • Op de hoogte zijn van je rechten omtrent je persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Vámonos Travels zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze Privacy Policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens die je vindt onder het kopje ‘contact’ in het menu.

FAQ

Hieronder vind je een groot aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Ze zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

 • over Vámonos Travels;
 • over de luchtvaart;
 • over specifieke bestemmingen.

Mocht je vraag er toch niet tussen staan, neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

 

Over Vámonos Travels

Hoe werkt Vámonos?

De Vámonos-formule:

 • 100% maatwerk: een reis volledig naar eigen wensen opgesteld.
 • Zelfstandig op pad in eigen gezelschap; dus geen groepsreis.
 • Een grote mate van vrijheid en flexibiliteit.
 • Zelf bepalen welke plaatsen je bezoekt.
 • Laat je vakantie niet bepalen door een groep of reisleider.
 • De zekerheid van een aanspreekpunt ter plaatse.
 • Je bepaalt tot hoever onze bemiddeling gaat.
 • Kies je favoriete vervoersmiddel; ervaar het land vanuit trein, bus, huurauto of auto met chauffeur.
 • Ruime keuze in accommodaties: categorie A (2 tot 3 sterren), categorie B (3 tot 4 sterren) en categorie S voor authentieke, vaak luxe maar in ieder geval bijzondere accommodaties.
 • Reizen binnen het thema dat bij je past. Te herkennen aan bijpassende icoontjes.

Wat moet ik doen?

 • Gebruik een reis van de website als uitgangspunt of geef je eigen reisroute door. Uiteraard kunnen de reizen van de website allemaal naar wens worden aangepast.
 • Geef je wensen aan op ons offerte aanvraagformulier, stuur een mailtje naar info@vamonos.nl of bel: 020 – 673 53 53.
 • Binnen vijf werkdagen ontvang je een reisvoorstel met een logisch reisschema en de prijsopgave.
 • Ook ben je van harte welkom op ons kantoor, waar wij je met ideeën en adviezen van dienst zullen zijn.

Is Vámonos Travels aangesloten bij de ANVR, SGR of het Calamiteitenfonds?

Ja, Vámonos Travels is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Biedt Vámonos ook groepsreizen aan?

Nee, al onze reizen zijn individueel en kunnen geheel op maat worden gemaakt. Natuurlijk kun je wel een arrangement laten samenstellen als je met een eigen groep(je) reist.

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

De reisbescheiden ontvang je 7 dagen voor vertrek per e-mail.

Moet ik een aanbetaling doen?

Bij boekingen langer dan zes weken voor vertrekdatum vragen wij een aanbetaling van 35% van de reissom. Hier kan echter van worden afgeweken. Sommige vliegtickets en meerdaagse tours dienen per omgaande betaald te worden, om prijsverhogingen of annuleringen te voorkomen. In dat geval vragen wij het het gehele bedrag van het vliegticket of tour plus 25% van het restant van de reissom als aanbetaling. Als je een annuleringsverzekering afsluit moet deze ook gelijk betaald worden.
Uiterlijk zes weken voor vertrek dient de volledige reissom te worden betaald.

Wat staat er in de reisbescheiden?

In de reisbescheiden staat de volgende informatie:

 • Overzicht van alle bevestigingen.
 • Contactgegevens van de lokale agent.
 • Adressen van uw hotels.
 • Algemene reisinformatie.

Wat zijn de mogelijke vertrekdata?

Er zijn geen vaste data waarop je kunt reizen, je bepaalt zelf wanneer je wilt vertrekken.

Welke reis- en of annuleringsverzekering kan ik bij jullie afsluiten?

Je kunt bij ons een reis- en of annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik een klacht melden?

Indien je een klacht hebt kun je een mail sturen naar info@vamonos.nl.  Wij zullen deze klacht zo snel mogelijk behandelen.

Kan ik contant betalen?

Ja, je kunt bij ons ook contant betalen. Het is helaas door aangescherpte regelgeving niet meer mogelijk om met credit card te betalen.

Wat zijn de reserveringskosten die Vámonos Travels in rekening brengt?

Er wordt € 30,- per persoon aan reserveringskosten in rekening gebracht. Bij reizen binnen Europa is dit € 15,- per persoon.

Vliegt u naar de VS, met een overstap in de VS of via het luchtruim van de VS?

In dat geval moet je een visa waiver via het ESTA programma aanvragen. Neem contact op met Vámonos Travels als je niet zeker weet of je via het luchtruim van de VS vliegt.

Wat is een ESTA formulier?

Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee reizigers met een Nederlands paspoort naar en via Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. Dit is een formulier dat door alle reizigers moet worden ingevuld, als je naar of door de VS reist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie vind je op: https://esta.cbp.dhs.gov.
Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben.

Visa

Voor verschillende landen dien je al voor vertrek een visum geregeld te hebben. Bij de ‘veelgestelde vragen’ van elke bestemming van Vámonos Travels staat hierover informatie die geldt voor reizigers met een Nederlands paspoort. Neem bij twijfel contact op met Vámonos Travels.

Waar kan ik terecht voor vaccinaties?

Je kunt naar de GGD voor vaccinaties die je nodig hebt voor je bestemming. Maar via thuisvaccinatie.nl kun je een afspraak maken met een erkend arts die je thuis reisadvies en vaccinaties komt geven. Dit kan ook buiten kantooruren en zelfs in het weekend.

Over de Luchtvaart

Kan ik online inchecken en een stoel reserveren?

Via de websites van de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je online inchecken. Dit kan vaak 24 uur van tevoren.
Voor bepaalde stoelen geldt een toeslag (meer beenruimte, nooduitgang en dergelijke). De mogelijkheden verschillen per luchtvaartmaatschappij.
In het geval je een KLM vlucht geboekt hebt geldt: wie langer dan 30 uur voor vertrek een stoel wil reserveren op een intercontinentale vlucht, betaalt daarvoor bij KLM € 20,- per enkele reis.

Waar moet ik op letten bij het doorgeven van mijn naam als ik een vliegticket wil reserveren?

Je moet je naam doorgeven zoals deze in je paspoort vermeld staat. Gebruik dus nooit je roepnaam wanneer deze afwijkt.
Getrouwde vrouwen dienen hun meisjesnaam door te geven. Als je officieel twee achternamen hebt zoals mensen met een Latijns-Amerikaanse of Spaanse achtergrond, dan dien je beide namen door te geven. Indien je naam verkeerd op het ticket staat kun je bij sommige airlines niet geaccepteerd worden en de kosten om te wijzigen kunnen hoog zijn.

Wat mag ik in mijn handbagage meenemen?

Je moet uitkijken dat je geen scherpe voorwerpen in je handbagage meeneemt zoals een schaar, nagelschaartje, een vijl, maar ook bijvoorbeeld een paraplu met een spitse punt. Deze worden namelijk gezien als voorwerpen waarmee je mensen kunt verwonden. Voor maximaal gewicht of afmetingen kun je navraag doen bij de luchtvaartmaatschappij.

Hoe lang voor de vertrektijd moet ik inchecken?

Bij veel maatschappijen dien je al drie uur van te voren in te checken. Let op, de incheckbalie sluit vaak 45 minuten voor vertrektijd.

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

De voorwaarden verschillen per ticket en per luchtvaartmaatschappij. Als je businessclass vliegt of een speciale kaarthouder bent mag je vaak meer kilo per persoon meenemen.

Ik wil een aanvraag doen voor een Frequent Traveller kaart. Waar kan ik dit doen?

Het aanvragen van een Frequent Traveller kaart kun je bij de betreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. Dit kun je online doen.

Waar vind ik meer informatie over mijn luchtvaartmaatschappij?

Klik op de luchtvaartmaatschappij van uw keuze voor meer informatie over desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Aerolineas Argentina
Air Asia
Air Europa
Air France
Alitalia
American airlines
Bangkok airways
Cathay pacific
China airlines
China southern
Delta airlines
Garuda
Emirates
Iberia
KLM
Lufthansa
Malaysia airlines
TAP
TUIFLY

Vragen per bestemming

Klik op de bestemming van je keuze voor de veelgestelde vragen over desbetreffende bestemming.

Argentinië  
Belize
Bolivia  
Brazilië
Cambodja
Chili
China 
Colombia
Costa Rica
Cuba
Ecuador en de Galápagos
Egypte
Ethiopië
Filipijnen
Guatemala
India
Indonesië
Iran 
Jamaica 
Japan
Jordanië
Kenia
Laos
Madagaskar
Maleisië en Borneo
Marokko
Mexico
Myanmar
Namibië en Botswana
Nicaragua
Nieuw-Zeeland
Panama
Peru
Sri Lanka
Suriname
Tanzania en Zanzibar
Thailand 
Uganda
Uruguay
Venezuela
Vietnam
Zuid-Afrika

Nieuwsbrief

Hieronder kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van individuele reizen en ontvangt speciale aanbiedingen.

Meer informatie over onze privacy policy vind je hier.

Inschrijven nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Wij zullen u binnenkort onze nieuwsbrief sturen.