Boek met onze 4 zekerheden

Op reis met Chantal en Bas naar Guatemala en Belize

Ongerepte jungle, Maya tempels, actieve vulkanen en paradijselijke stranden. Dat vind je allemaal tijdens een reis naar Guatemala en Belize. Chantal en Bas hebben afgelopen april een unieke reis gemaakt langs de (letterlijke en figuurlijke) hoogtepunten van deze landen. Zo hebben ze onder andere twee meerdaagse hikes gedaan in Guatemala en hebben ze de reis afgesloten op het heerlijke eiland Caye Caulker in Belize. In deze blog lees je hun ervaringen.

Zelf Guatemala en Belize ontdekken? Bekijk al onze individuele rondreizen door Guatemala en Belize voor inspiratie. 

Waarom hebben jullie voor een rondreis Guatemala en Belize gekozen?

Vorig jaar zijn wij naar Costa Rica geweest met Vámonos Travels. Dit was ons goed bevallen, dus zijn we gaan kijken naar een volgende reis. Wij twijfelden tussen Guatemala en Belize. Jullie collega heeft ons geadviseerd om beide bestemmingen in één reis te bezoeken. In overleg hebben wij besloten 2 weken in Guatemala te verblijven voor de cultuur, authenticiteit en tempels; en 1 week in Belize om tot rust te komen op Caye Caulker. Echt een heerlijke afsluiter!

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?

Het meest bijzondere van onze reis was de Mirador Tour met een helikoptervlucht. Dit is een trektocht naar de Mirador – een groot Maya complex midden in de jungle – die je binnen drie dagen en twee nachten aflegt. Je loopt van kamp naar kamp, om vervolgens op de plek te komen waar de Maya’s hebben geleefd. Wij hadden ergens gelezen dat je de heenweg kon lopen (40 kilometer) en terug kon gaan per helikopter. Dit heeft Vámonos Travels allemaal kunnen regelen! Dit was zó gaaf, en scheelde ons weer 2 dagen teruglopen.

Een ander hoogtepunt was de hike op de Acatenango vulkaan, waarvandaan je de actieve vulkaan Fuego kan bewonderen. Op dag 1 loop je omhoog richting basecamp. Hier slaap je vervolgens boven op de vulkaan in tentjes. Je hebt uitzicht op vulkaan Fuego en, zodra het donker wordt, zie je hier de lava stromen. Midden in de nacht zijn wij opgestaan om de zonsopgang te bekijken. Dit was écht een unieke ervaring!

Hoe hebben jullie je verplaatst tijdens de reis?

Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van transfers. Soms waren deze gezamenlijk en soms privé. In Belize verbleven wij op plekken waar we vrijwel alles te voet konden doen.

Welke tips hebben jullie voor toekomstige reizigers?

Guatemala en Belize verschillen enorm van elkaar. Voor Guatemala is het handig als je een paar woorden Spaans kan praten. Dit waardeert de lokale bevolking enorm en zo kom je ook makkelijker met ze in contact. Voor Belize is dit niet nodig, aangezien ze hier Engels spreken. Als je tempels en trekkingen heel leuk vindt, dan mag je de Mirador trekking zeker niet overslaan. We overnachtten in een tent en je kon even luieren in een hangmat. Wij hebben vanuit deze hangmat een groep apen met baby’s door de bomen zien struinen! Daarnaast is de vulkaan trekking zwaar, maar ook zeker de moeite waard.

Plan jouw reis door Guatemala en/of Belize of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een rondreis op maat. 

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!