Boek met onze 4 zekerheden

Rondreizen Costa Rica

Costa Rica is hét land voor natuurliefhebbers. Met spectaculaire regenwouden, mysterieuze nevelwouden, rokende vulkanen en tal van wilde dieren kent Costa Rica een unieke flora en fauna. Dankzij de relatief kleine oppervlakte van het land en de geringe afstanden die je aflegt tussen bezienswaardigheden, is Costa Rica ideaal om op eigen houtje met een 4WD te ontdekken. Rijd van de dynamische hoofdstad San José naar het noorden om de nevelwouden met eigen ogen te zien, vulkanen te beklimmen en de bijzondere quetzal te spotten. In het zuiden kom je aan zowel de Pacifische als Caraïbische kust helemaal tot rust, maar ontdek je tegelijkertijd de verschillende nationale parken met rijke dierenwerelden. Een rondreis door Costa Rica laat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk bij je achter.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

De ongerepte natuur van het groene Costa Rica

Costa Rica is een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Een groot gedeelte van het land bestaat uit nationale parken. In het zuiden aan de Caraïbische kust ligt Cahuita National Park. Tijdens de wandeling heb je aan je linkerzijde witte en zwarte stranden en aan je rechterzijde dichte jungle en moeras. Het landschap verandert elke 100 meter en de kans is groot dat je hier allerlei dieren spot, zoals wasberen, luiaards en apen. Een van de meest bezochte parken van Costa Rica is het Manuel Antonio National Park. Het schitterende park ligt op een schiereiland aan de Pacifische kust en ook hier is de kans groot dat je veel wilde dieren ziet. Een ander hoogtepunt van je reis is Tortuguero. Dit bijzondere natuurgebied is enkel per boot bereikbaar en bestaat uit talrijke kanalen door de jungle. Je komt hier om schildpadden eieren te zien leggen en te genieten van de flora en fauna. Verder landinwaarts ligt de bekendste vulkaan van Costa Rica, de Arenal. Het is een prachtig gebied dat een bezoek waard is. Wandel rondom de vulkaan, vertoef in de warmwaterbronnen en aanschouw de 70 meter hoge La Fortuna waterval. Ten westen van Lago Arenal ligt Monteverde. Deze regio kenmerkt zich vanwege de unieke nevelwouden en de hoge biodiversiteit. Verken het gebied over de hangbruggen, doe de canopy tour en tokkel over ziplines met een lengte van maar liefst 1.000 meter en ga op zoek naar de spectaculaire quetzal. Bezoek tijdens je reis in Costa Rica nóg een vulkaan. De Rincón de la Vieja is een actieve vulkaan die je zelfs kunt beklimmen. In Rincón de la Vieja National Park wandel je door de jungle en bewonder je de watervallen, modderbronnen en zwavelbaden.

Geniet van de ‘Pura Vida’ sfeer

Tijdens je verblijf in Costa Rica maak je ongetwijfeld kennis met ‘Pura Vida’. De lijfspreuk wordt dagelijks door de locals gebruikt en betekent letterlijk ‘Puur Leven’. Het betekent echter veel meer dan dat. Er wordt mee bedoeld dat je moet genieten van het leven. Deze sfeer zie je ook zeker terug in het land. Bijvoorbeeld in het laid back dorp Puerto Viejo de Talamanca. Geniet hier van de mooie stranden en de fijne sfeer, fiets langs de kust naar andere dorpjes en spot luiaards en apen. In Tamarindo geniet ej ook ongetwijfeld van de ‘Pura Vida’ sfeer. Het is een perfecte plek om te leren surfen. Daarnaast is de zonsondergang op het strand prachtig en is het centrum erg gezellig.

Jouw droomreis vol hoogtepunten

Onze reisspecialisten hebben een aantal voorbeeldreizen naar Costa Rica voor je samengesteld. Deze kun je gebruiken als inspiratie, maar onze reisspecialisten passen de route ook graag op maat voor je aan. Zo wordt het ongetwijfeld een droomreis vol hoogtepunten. Combineer je reis naar Costa Rica bijvoorbeeld met Nicaragua of Panama. Vraag vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op via 020-6735353 en info@vamonos.nl. Gebruik deze contactmogelijkheden ook wanneer je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen over Costa Rica.