Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2175,-

Offerte aanvragen

16 dagen: Costa Rica Classic

 

 • De natuur van Costa Rica is ongeëvenaard
 • Vulkanen, bergen, oerwoud in al hun ruigheid
 • Fantastische stranden aan de Pacifische kust

Costa Rica wordt gekenmerkt door een overweldigende natuur: de Caribische en de Pacifische stranden, de bergen, de natuurparken… allemaal even mooi en indrukwekkend met hun eigen specifieke karakter. Costa Rica is bij uitstek een land om met eigen auto te verkennen.

Ondanks de westerse indruk die Costa Rica maakt, kom je de typisch chaotische Latijns-Amerikaanse sfeer ook hier tegen. Een bezoek aan de lokale markt versterkt dit gevoel zeker.

Zoals gezegd gaat het in Costa Rica om de natuur en zeker de vulkanen laten absoluut een indruk achter. De Poas vulkaan en de Arenal aan het gelijknamige meer, zijn zeker de moeite waard! Ook Rincón de la Vieja is een park dat draait om de gelijknamig vulkaan.

Het zogenaamde nevelwoud van Monteverde is een indrukwekkend mooi natuurgebied in de bergen, waar je je best moet doen om de beroemde quetzal vogel te spotten. Geen eenvoudige opgave, maar zeker de moeite waard!

Strandbestemmingen horen natuurlijk ook bij Costa Rica. Speciaal hier is dat er Nationale Parken grenzen aan de kustlijn, waardoor een verblijf aan het strand te combineren is met natuur. Wandelen en het spotten van dieren als apen, schildpadden, vogels, kreeften, ontelbare leguanen en luiaards is mogelijk in Santa Rosa NP bij Flamingo Beach en Manuel Antonio NP bij Quepos. Deze laatste bestemming is dan ook perfect om de laatste dagen van je vakantie door te brengen.
 

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 San José

Je vertrekt naar San José, waar je eind van de dag aankomt.
Transfer van de luchthaven naar je hotel.

San José is geen hoogtepunt van de reis, maar kan natuurlijk niet ontbreken bij een reis door Costa Rica. Slenteren door de bekende winkelstraat 'Avenida Central' en de markt, waar altijd een gezellige sfeer hangt of naar het jademuseum waar je een prachtige collectie van kunstvoorwerpen vindt. Als je geen stadsmens bent kun je een uitstap maken naar de vulkaan Poas, waarvan de indrukwekkende krater is gevuld met een bubbelende groene vloeistof.

Dag 2-3 La Fortuna

Vandaag ontvang je de huurauto bij je hotel in San José.
Autorit San José – La Fortuna: 130 km; ca. 3 uur

La Fortuna is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Arenal vulkaan. Tot voor kort waren de erupties een onvergetelijk schouwspel, maar momenteel is de vulkaan slapend. Vanuit La Fortuna zijn tal val (sportieve) activiteiten te ondernemen. Zo kun je een paardrijdtour naar de indrukwekkende La Fortuna waterval maken, of per kayak of mountainbike het meer van Arenal bewonderen. Voor de avonturiers is het aan te raden om een canopy of zipline tour te maken. De perfecte manier om de omgeving van de Arenal vulkaan op een andere manier te ontdekken. Na een mooie actieve dag is het heerlijk ontspannen in één van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen en thermale baden die aan de voet van de vulkaan liggen. Een mooie dagexcursie is een tocht naar Caño Negro: per boot vaar je door dit moerasgebied en zie je vele vogels, apen en slangen.

Dag 4-5 Rincón de la Vieja

Autorit La Fortuna – Rincón de la Vieja: 160 km; ca. 3 uur

Rincón de la Vieja National Park heeft een oppervlakte van 14084 hectare. Hier bevinden zich meerdere vulkanen en het gebied leent zich uitstekend voor prachtige wandeltochten. Door opstijgende mistflarden en nevelwouden en met de prikkelende geur van zwaveldampen in je neus, loopt je naar kokend hete poelen. Je kunt ook andere, makkelijkere wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Cataratas Escondidas, de verborgen watervallen, die vanaf grote hoogte naar beneden storten. Ook paardrijdliefhebbers kunnen hier schitterende tochten maken.

Dag 6-8 Sámara

Autorit Rincón de la Vieja – Sámara: 140 km; ca. 2,5 uur

In het noorden van Costa Rica op het Nicoya schiereiland ligt het plaatsje Sámara. Sámara is een uitstekende plek om te ontspannen, je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Daarnaast zijn er vrijwel het hele jaar door zeeschildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Het compacte centrum ligt aan het strand en heeft voldoende keuze uit restaurants en strandbars. De binnenlanden bij Sámara zijn uitstekend te paard of per fiets te verkennen.

Dag 9-10 Monteverde

Autorit Sámara – Monteverde: 145 km; ca. 3 uur

Een van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica is het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er zijn talrijke wandelpaden uitgezet door dit "wolkenwoud". Het is zelfs mogelijk om een wandeling hoog in de bomen te maken via hangende bruggen. Het bos is net een grote verzameling tropische vogels en bloemen. Het geluid van de vogels kan oorverdovend zijn. Met wat geluk kun je hier zelfs de spectaculaire quetzal tegenkomen.
Een echte uitdaging is het maken van een zogenaamde 'canopytour'. Verder kun je kiezen voor een paardrijdtocht of een vlindertuin of orchideeënpark bezoeken.

Dag 11-13 Manuel Antonio

Autorit Monteverde – Manuel Antonio: 185 km; ca. 3 uur

Het 682 ha grote Manuel Antonio National Park ligt op een schiereiland en beslaat ook het omliggende watergebied van de Stille Oceaan. Je kunt naar het hoogste punt van het park lopen via een steile route aan het eind van Playa Espadilla Sur, een van de vier witte stranden van het park, gelegen aan de westkant. Aan de oostkant van het schiereiland ligt het smallere Playa Manuel Antonio, het mooiste strand, aan een prachtige gekromde baai. Een klein stukje uit de kust ligt een koraalrif dat ideaal is voor snorkelaars. Het water is het helderst tijdens het droge seizoen (november tot april). Het kristalheldere water zit vol zeesterren en kreeften. Groene zeeschildpadden en warana's komen aan land om eieren te leggen. Goed onderhouden, brede paden leiden het tropisch woud in. Veel wilde dieren zijn te zien vanaf het gemakkelijk begaanbare Sendero Perezoso. In de bomen krijsen brutale kapucijnapen op een armlengte afstand. Iets verder van het strand kun je brulapen, leguanen en luiaards zien. Veel wandelaars hebben hier ook neusberen over het pad zien rennen. Ook zijn hier meestal toekans en papegaaien te zien.

Dag 14 San José

Autorit Manuel Antonio – San José: 175 km; ca. 3 uur

Je rijdt naar San José voor een laatste overnachting.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van San José waar je de huurauto moet inleveren.

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar San José
El Rodeo Estancia El Rodeo Estancia El Rodeo Estancia
2-3 La Fortuna
Arenal Volcano Inn Los Lagos Lomas del Volcan
4-5 Rincón de la Vieja
Buena Vista Lodge Hacienda Guachipelin Borinquen Thermal Resort
6-8 Sámara
Hotel Giada Belvedere Montelaguna Boutique Hotel
9-10 Monteverde
Cala Lodge Trapp Family Lodge Poco a Poco
11-13 Manuel Antonio
The Falls Parador
14 San José
Presidente Balmoral Gran Hotel
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2175,- v.a. € 2449,- v.a. € 3025,-
Hoogseizoen (nov, jan t/m mrt) v.a. € 2325,- v.a. € 2749,- v.a. € 3175
Hoogseizoen (jul & aug, dec) v.a. € 2525,- v.a. € 2849,- v.a. € 3199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam –San José// San José – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in San José van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Autohuur 14 dagen Suzuki Vitara SUV of vergelijkbaar. Ontvangst auto dag 2 om 09:00 bij je hotel in San José. Inleveren dag 15 op de luchthaven van San José voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 800,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • GreenSeat CO2-compensatie € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.