Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2525,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Costa Rica off the beaten track

 • De meest exclusieve parken van Costa Rica
 • Corcovado, Tenorio en Caño Negro
 • Caraïbische stranden

 
De rijkdom van de flora en fauna van Costa Rica is bekend. Zó bekend dat een aantal gebieden wel heel erg toeristisch zijn geworden. Deze reis voert langs de meest bijzondere, nog ongerepte gebieden van dit prachtige land.

Na aankomst in Costa Rica begin je de volgende dag gelijk aan je rondreis door het land. Na een stop in Gerardo de Dota om de quetzal te spotten, vervolg je de reis naar misschien wel het meest bijzondere natuurgebied van Costa Rica: Corcovado. Het regenwoud gaat over in mangrovebossen en wordt bewoond door onder andere apen, krokodillen, jaguars en tapirs.

Na 3 dagen in dit prachtige gebied reis je weer terug naar de bewoonde wereld en pik je de huurauto weer op. Je vervolgt je weg naar het noorden naar langs de bekende maar niet minder mooie parken Manuel Antonio, Carara en Monteverde.

In Manuel Antonio vind je prachtige stranden, vele apensoorten en luiaards en in Monteverde vind je een prachtig nevelwoud. Je kunt hier doorheen wandelen over paden of over spectaculaire hangbruggen.

Langs het Lago Arenal reis je verder naar het weinig bezochte gebied rond de Tenorio vulkaan en de Rio Celeste, waar vulkanen, een ijsblauwe rivier en watervallen elkaar afwisselen.

Al even bijzonder is het vogelparadijs Caño Negro. In het moerasland vind je 350 vogelsoorten, waaronder de prachtige knalroze lepelaar.

De volgende stop, Sarapiquí, ligt temidden van jungle en snelstromende rivieren. Deze reis eindigt aan de Caraïbische stranden van het zeer relaxte plaatsje Puerto Viejo de Talamanca.
 

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 San José

Je vertrekt naar San José, waar je eind van de dag aankomt.
Transfer van de luchthaven naar je hotel.

San José is geen hoogtepunt van de reis, maar kan natuurlijk niet ontbreken bij een reis door Costa Rica. Slenteren door de bekende winkelstraat 'Avenida Central' en de markt, waar altijd een gezellige sfeer hangt of naar het jademuseum waar je een prachtige collectie van kunstvoorwerpen vindt. Als je geen stadsmens bent kun je een uitstap maken naar de vulkaan Poas, waarvan de indrukwekkende krater is gevuld met een bubbelende groene vloeistof.

Dag 2-3 San Gerardo de Dota

Vandaag ontvang je de huurauto bij je hotel in San José
Autorit San José – San Gerardo: 100 km; ca. 2,5 uur

San Gerardo de Dota is prachtig gelegen in de groene vallei van de Savegre rivier. Dit kleine dorpje is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het bijzondere Los Quetzales National Park. Vogelaars uit alle streken komen hier om de vele soorten kolibries en spechten te zien en uiteraard de vogel waar het park naar vernoemd is: de spectaculair gekleurde quetzal. Ook fervente wandelaars kunnen hier hun hart ophalen met de vele wandelpaden die door de vallei zijn uitgezet.

Dag 4 Corcovado

Je rijdt naar Sierpe waar je de auto parkeert en op de boot naar je logde stapt.

Je reist verder naar Sierpe, waar je de huurauto parkeert en de boot neemt naar Drake Bay. Drake Bay is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Corcovado.
Dit afgelegen plaatsje ligt midden in de jungle aan een prachtige baai. De ara’s vliegen hier voorbij en langs de kustpaden kun je nog veel meer dieren tegenkomen. Vanuit Drake Bay maakt je twee dagexcursies naar Isla del Caño (een van de beste snorkel- en duiklocaties in Costa Rica) en Corcovado National Park. Corcovado is misschien wel de beste plek in Costa Rica om in the wild te zijn en ook daadwerkelijk veel wild te zien. Zo komen hier nog jaguars, poema’s, brulapen, spinapen, capucijnerapen, luiaards, tapirs, kaaimannen, coati’s , prachtige boomkikkertjes, groepen wilde zwijnen, ara’s en toekans voor.
In de periode van december t/m maart en juli t/m oktober kun je Bultruggen spotten in de baai van Drake Bay. De lodge kan tours voor je boeken waarbij je op gepaste afstand, zonder de dieren te storen, van de walvissen kunt genieten.

Om ca 11:00 uur melden in Sierpe. Hier parkeer je de huurauto voor de komende dagen. Je gaat per boot naar de lodge. Bij aankomst staat de lunch voor je klaar. De middag is vrij te besteden. Je kunt naar het strand wandelen, zwemmen of gebruik maken van de gratis kano’s. Eventueel een extra tour bijboeken is ook mogelijk zoals vogels spotten en een nachttour.

Dag 5 Corcovado

Het vertrek vandaag is om 06:00 uur per boot naar het Corcovado National Park, San Pedrillo station. Het National park is een van de meest bijzondere plekken ter wereld, je hebt kans om Ocelots, Jaguars, Tapirs, Red macaws, Toekans, Quetzals en nog veel meer dieren te zien. Op 100 vierkante meter kun je wel 100 verschillende boomsoorten vinden. Rond lunchtijd stop je bij een verlaten strand of bij de San Pedrillo waterval om te lunchen en te zwemmen. De 3 km wandeling ernaartoe is niet heel moeilijk maar wees wel voorbereid dat het een hoop stijgen en dalen is aangezien het een ondoordringbaar junglegebied is.

Dag 6 Corcovado

Vandaag ga je snorkelen bij Isla del Caño. (op aanvraag is duiken ook mogelijk)
Je vertrekt om 07:00 uur ‘s ochtends. De boottransfer naar het eiland duurt 50 minuten tot een uur. Bij aankomst bij het eiland zal de instructeur je registreren bij het Mineat Station daarna ga je met de gids snorkelen op de plekken waar dit toegestaan is. Volgens nieuwe regelgeving mag je niet vanaf het strand snorkelen, verder mag niet eten op het eiland en er zijn geen toiletten.  Je gaat eerst snorkelen en daarna is het tijd om te relaxen op het eiland. Na wat water en fruitsap, ga je naar een tweede plek om te snorkelen waarna je terugkeert voor de lunch naar Pirate Cove (gids, drinken en snorkelmateriaal inbegrepen). ’s Avonds staat er weer een diner voor je klaar in het hotel.

Dag 7-9 Manuel Antonio

Autorit Sierpe – Manuel Antonio: 125 km; ca. 2 uur
Je neemt de boot terug naar Sierpe en vervolgt de reis per auto.

Het 682 ha grote Manuel Antonio National Park ligt op een schiereiland en beslaat ook het omliggende watergebied van de Stille Oceaan. Je kunt naar het hoogste punt van het park lopen via een steile route aan het eind van Playa Espadilla Sur, een van de vier witte stranden van het park, gelegen aan de westkant. Aan de oostkant van het schiereiland ligt het smallere Playa Manuel Antonio, het mooiste strand, aan een prachtige gekromde baai. Een klein stukje uit de kust ligt een koraalrif dat ideaal is voor snorkelaars. Het water is het helderst tijdens het droge seizoen (november tot april). Het kristalheldere water zit vol zeesterren en kreeften. Groene zeeschildpadden en warana's komen aan land om eieren te leggen. Goed onderhouden, brede paden leiden het tropisch woud in. Veel wilde dieren zijn te zien vanaf het gemakkelijk begaanbare Sendero Perezoso. In de bomen krijsen brutale kapucijnapen op een armlengte afstand. Iets verder van het strand kun je brulapen, leguanen en luiaards zien. Veel wandelaars hebben hier ook neusberen over het pad zien rennen. Ook zijn hier meestal toekans en papegaaien te zien.

Dag 10-11 Monteverde

Autorit Manuel Antonio – Monteverde: 200 km; ca. 3 uur

Een van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica is het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er zijn talrijke wandelpaden uitgezet door dit "wolkenwoud". Het is zelfs mogelijk om een wandeling hoog in de bomen te maken via hangende bruggen. Het bos is net een grote verzameling tropische vogels en bloemen. Het geluid van de vogels kan oorverdovend zijn. Met wat geluk kun je hier zelfs de spectaculaire quetzal tegenkomen.
Een echte uitdaging is het maken van een zogenaamde 'canopytour'. Verder kun je kiezen voor een paardrijdtocht of een vlindertuin of orchideeënpark bezoeken.

Dag 12-13 Tenorio/ Bijagua

Autorit Monteverde – Tenorio/ Bijagua: 100 km; ca. 2,5 uur

De vulkanen Tenorio en Miravalles zijn beide minder bekend dan menig andere vulkaan in Costa Rica, maar daarom niet minder interessant. Beide vulkanen zijn niet meer actief, maar de grond er onder nog wel en dat uit zich in bubbelende modderpoelen, rokende fumarolen en uiteraard warmwaterbronnen. Voeg daarbij het mysterieuze hemelsblauwe water van de Rio Celeste en een paar watervallen midden in de jungle en je hebt het recept voor een paar heerlijke dagen op een plek waar weinig andere toeristen nog geweest zijn.

Dag 14-15 Caño Negro

Autorit Bijagua – Caño Negro: 70 km; ca. 2 uur

In het noorden van Costa Rica bevindt zich een stukje natuur dat absoluut niet mag ontbreken tijdens een  reis door dit schitterende land: het natuurreservaat Caño Negro. In dit waterrijke gebied leven vele vogelsoorten, maar ook kaaimannen, leguanen en apen. Gedurende het regenseizoen (mei tot oktober) stromen de oevers van de Río Frío over, waardoor er een 800 hectare groot meer ontstaat. In de maanden daarna daalt het waterniveau weer en in de periode december tot april komen er honderden vogels op de drooggevallen rivieroevers af. Vogelliefhebbers kunnen dan ook met name in deze periode hun hart ophalen. Maar ook buiten deze periode is een bezoek aan Caño Negro zeer de moeite waard. In het park leven het hele jaar door namelijk maar liefst meer dan 350 vogelsoorten. Vooral kaalkopooievaars, witte ibissen, fluiteenden en rode lepelaars komen veel voor. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je in dit park de befaamde reuzenooievaar zien. Dit is de grootste, helaas zeer bedreigde, vogel van Centraal-Amerika.

Dag 16-17 Puerto Viejo de Sarapiquí

Autorit Caño Negro – Puerto Viejo de Sarapiqui: 140 km; ca. 2,5 uur

Puerto Viejo de Sarapiquí is gelegen bij de rivieren Río Sarapiquí en de Río Puerto Viejo. Het kleine dorpje stelt zelf niet veel voor, maar je komt hier voor de groene omgeving. Je kunt hier heel goed raften maar ook een boottocht over de Puerto Viejo rivier maken waarbij je apen, leguanen, luiaards en krokodillen kunt tegenkomen. Spectaculair is ook de Aerial Tram in het NP Braulio Carillo dat op 40 minuten rijden ligt, een soort kabelbaan, die hoog door de toppen van de bomen gaat.  Je ziet de jungle opeens net zoals een aap.

Dag 18-20 Puerto Viejo de Talamanca

Autorit Puerto Viejo de Sarapiquí – Puerto Viejo de Talamaca: 200 km; ca. 3,5 uur

In het gezellige plaatsje Puerto Viejo de Talamanca hangt een ongedwongen Caribische sfeer. Hier vind je een mix van verschillende culturele invloeden zoals Afro Caribisch en de Bribri indianen. In het vissersdorpje vind je een grote verscheidenheid aan gezellige bars en restaurants. Verder is Puerto Viejo onder surfers beroemd voor de legendarische Salsa Brava golf
De afstanden hier zijn klein, dus de fiets is hier dan ook het populairste vervoermiddel. Huur net als de lokale bevolking een fiets en rijdt langs de kust naar een mooi zwemstrandje. Terwijl je op het strand ligt spelen de apen boven je in de bomen. Let dus op je eten!  Naast relaxen op het strand is het ook leuk om een bezoek te brengen aan het Jaguar rescue centre, hier geen jaguars (zoals de naam wel doet vermoeden) maar vele andere dieren zoals luiaards, apen, vogels.

Dag 21 San José

Autorit Puerto Viejo de Talamaca – San José: 240 km; ca. 4,5 uur

Je rijdt naar San José voor een laatste overnachting.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van San José waar je de huurauto moet inleveren.

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar San José
El Rodeo Estancia El Rodeo Estancia El Rodeo Estancia
2-3 San Gerardo de Dota
Savegre Lodge Dantica Cloud Forest Lodge Trogon Lodge
4-6 Corcovado
Pirate Cove Aguila de Osa Casa Corcovado
7-9 Manuel Antonio
The Falls Parador
10-11 Monteverde
Cala Lodge Trapp Family Lodge Poco a Poco
12-13 Tenorio/ Bijagua
Sueño Rio Celeste B&B Tenorio Lodge Rio Celeste Hideaway
14-15 Caño Negro
de Campo Caño Negro Caño Negro Natural Lodge Caño Negro Natural Lodge
16-17 Puerto Viejo de Sarapiquí
Ara Ambigua La Quinta de Sarapiquí Selva Verde
18-20 Puerto Viejo de Talamanca
Azania Bungalows Cariblue Le Cameleon
21 San José
Presidente Balmoral Gran Hotel
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3525,- v.a. € 4525,- v.a. € 5275,-
Hoogseizoen (nov, jan t/m mrt) v.a. € 3775,- v.a. € 5075,- v.a. € 5775,-
Hoogseizoen (jul & aug, dec) v.a. € 3749,- v.a. € 4799,- v.a. € 5725,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam –San José// San José – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in San José van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Excursie Corcovado 4 dagen/3 nachten. Incl. maaltijden (volpension), excursies en transfers
 • Autohuur 21 dagen Suzuki Vitara SUV of vergelijkbaar. Ontvangst auto dag 2 om 09:00 bij je hotel in San José. Inleveren dag 22 op de luchthaven van San José voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 800,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • Greenseat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.