Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4196,-

Offerte aanvragen

21 dagen: Wild Costa Rica

 • Spectaculair gelegen ecolodges
 • De unieke biodiversiteit van Corcovado National Park
 • Honderden kleurrijke vogelsoorten

Costa Rica is één van de meest biodiverse landen ter wereld en maar liefst 25% van het land is beschermd natuurgebied. Tijdens deze reis ervaar je de natuurlijke wonderen van het land in al haar glorie! Je geniet van panoramische vergezichten, dichte regenwouden bewoond door onder andere luiaards, toekans en apen en de mooist gelegen accommodaties. De hotels zijn speciaal uitgezocht op hun afgelegen ligging, ecovriendelijkheid of kleinschalige aard, het is dan ook aan te raden deze reis ver vooraf te boeken zodat beschikbaarheid geen probleem is.
 
Je reist met de eigen huurauto naar de regenwouden rond Puerto Viejo de Sarapiqui, gelegen aan de Sarapiqui rivier. Vanuit de boomhutten bij het Maquenque Wildlife Reserve word je wakker met de junglegeluiden om je heen. De schoonheid van de Guanacaste provincie zal je verrassen tijdens een verblijf bij de Rio Perdido Ecolodge.
 
Ook de vogelliefhebber kan zijn hart ophalen bij deze reis. In de nevelwouden van Monteverde ga je op zoek gaan naar de bijzondere quetzal en zul je vele soorten kolibries zien. Carara National Park is één van de weinige plekken ter wereld is waar je de felgekleurde geelvleugelara tegen kunt komen.
 
Via de afgelegen Santa Juana Lodge reis je door naar het wilde Corcovado National Park. Hier ga je onder begeleiding van een gids op zoek naar dieren als tapirs, miereneters, pekari’s en misschien zelfs de poema of jaguar! Je eindigt de reis aan de ongerepte kust van Uvita. Je kunt hier nog walvissen spotten, snorkelen bij het prachtige Isla del Caño of wandelen langs de mangrovebossen en zandstranden.

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Voor iedere reiziger die een Vámonos Wild reis (of een variant daarop) boekt, maken wij een donatie aan een goed doel. Voor deze reis is het goede doel de Stichting Oasebos. Zij zetten zich in voor het behoud van de tropische regenwouden, de rijkste en oudste natuurgebieden op aarde. Ze zijn de longen van onze aarde en zijn tevens een bron voor voedsel en medicijnen. Meer dan de helft van alle regenwouden op aarde is in de afgelopen 50 jaar verdwenen door toedoen van de mens. Via Oasebos draag je direct bij aan de bescherming van het regenwoud van Costa Rica. De stichting koopt oerwoud aan op plaatsen waar natuur duurzaam beschermd kan worden en werkt daarbij samen met lokale overheden en beheerders. Oasebos beheert onder meer een stuk regenwoud in het Maquenque Wildlife Refuge op de grens met Nicaragua. Je kunt de prachtige natuur van dit gebied zelf ervaren tijdens het verblijf in de Maquenque Ecolodge.

Dag 1 San José

Je vertrekt naar San José, waar je eind van de dag aankomt.
Transfer van de luchthaven naar je hotel.

San José is geen hoogtepunt van de reis, maar kan natuurlijk niet ontbreken bij een reis door Costa Rica. Slenteren door de bekende winkelstraat 'Avenida Central' en de markt, waar altijd een gezellige sfeer hangt of naar het jademuseum waar je een prachtige collectie van kunstvoorwerpen vindt. Als je geen stadsmens bent kun je een uitstap maken naar de vulkaan Poas, waarvan de indrukwekkende krater is gevuld met een bubbelende groene vloeistof.

Dag 2-3 Puerto Viejo de Sarapiquí

Vandaag ontvang je de huurauto bij je hotel in San José.
Autorit San José – Sarapiquí: 90 km; ca. 2,5 uur

Puerto Viejo de Sarapiquí is gelegen bij de rivieren Río Sarapiquí en de Río Puerto Viejo. Het kleine dorpje stelt zelf niet veel voor, maar je komt hier voor de groene omgeving. Je kunt hier heel goed raften maar ook een boottocht over de Puerto Viejo rivier maken waarbij je apen, leguanen, luiaards en krokodillen kunt tegenkomen. Spectaculair is ook de Aerial Tram in het NP Braulio Carillo dat op 40 minuten rijden ligt, een soort kabelbaan, die hoog door de toppen van de bomen gaat.  Je ziet de jungle opeens net zoals een aap.

Dag 4-5 Boca Tapada

Autorit Sarapiquí – Boca Tapada: 70 km; ca. 2 uur

Boca Tapada is gelegen in het noordelijk deel van Costa Rica, vlakbij de grens met Nicaragua. Hier vind je een grootte verscheidenheid aan dieren en vooral de vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In dit gebied kun je de met uitsterven bedreigde ‘Great Green Macaw’ spotten en het is tevens één van de laatste gebieden waar de Almendro boom groeit.
Maquenque Ecolodge is een nog onontdekte parel in Costa Rica. Bij aankomst moet je de huurauto parkeren op de parkeerplaats (gratis) om vervolgens met je bagage een klein stukje met een privé boot naar de overkant van de rivier te varen. Vanaf daar loop je in een paar minuten naar de lodge en zit je middenin een adembenemend natuurgebied vol junglegeluiden. Per boot kun je op zoek naar onder meer krokodillen, schildpadden, ijsvogels en vele andere soorten.

Dag 6-7 Bagaces

Autorit Boca Tapada – Bagaces: 190 km; ca. 4 uur

Het charmante stadje Bagaces is ingeklemd tussen de nationale parken van Rincón de la Vieja en Palo Verde. Rio Perdido is de perfecte plek om het natuurschoon van deze regio van Costa Rica te ervaren. Omgeven door ongerepte jungle en de wilde Rio Blanco en Rio Perdido ben je hier echt even weg van de bewoonde wereld. Avontuurlijke gasten kunnen de prachtige canyons ontdekken per zipline of tube, wie het rustiger aan wil doen, kan wandelingen maken langs verschillende uitkijkpunten en watervallen. De wetlands van Palo Verde en hotsprings van de Miravalles vulkaan zijn gemakkelijk per auto te bereiken.

Dag 8-9 Monteverde

Autorit Bagaces – Monteverde: 90 km; ca. 2 uur

Een van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica is het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er zijn talrijke wandelpaden uitgezet door dit "wolkenwoud". Het is zelfs mogelijk om een wandeling hoog in de bomen te maken via hangende bruggen. Het bos is net een grote verzameling tropische vogels en bloemen. Het geluid van de vogels kan oorverdovend zijn. Met wat geluk kun je hier zelfs de spectaculaire quetzal tegenkomen.
Een echte uitdaging is het maken van een zogenaamde 'canopytour'. Verder kun je kiezen voor een paardrijdtocht of een vlindertuin of orchideeënpark bezoeken.

Dag 10-11 Carara National Park

Autorit Monteverde – Carara NP: 90 km; ca. 2 uur

Carara National Park is een bijzonder park dat in een overgangszone ligt tussen droge en tropische wouden. Om die reden is het een park met een hoge biodiversiteit in zowel flora als fauna. Dit is de beste plek in Costa Rica om het spectaculaire verenkleed van de geelvleugelara te zien. Het water van de Tárcoles rivier trekt allerlei soorten apen en vogels en in de rivier zelf zijn enorme krokodillen te vinden. Doordat het woud hier iets droger is en minder dichtbegroeid dan de meeste regenwouden in Costa Rica, is het ook iets makkelijker om dieren te spotten.

Dag 12-13 Quepos

Autorit Carara NP – Santa Juana: 105 km; ca. 2 uur

Op een uurtje rijden van Quepos en Manuel Antonio National Park ligt het afgelegen Santa Juana Nature Reserve. Uitkijkend over de Pacifische Oceaan vind je hier talloze wandelpaden, watervallen en uitzichtpunten. De toekans vliegen je om de oren en je kunt op zoek naar andere vogelsoorten als aracari’s, spechten en koningsgieren. Het grote voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Manuel Antonio is dat dit bijzonder plekje nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Hier kun je in alle rust genieten van het natuurschoon dat dit deel van Costa Rica te bieden heeft.

Dag 14-16 Corcovado National Park

Autorit Santa Juana – Puerto Jiménez: 235 km; ca. 4 uur
Transfer Puerto Jiménez – Carate (ca. 2 uur)

Je reist verder naar Puerto Jiménez, waar je de huurauto parkeert en per transfer naar je lodge in Carate wordt gebracht. Carate ligt aan de zuidrand van het Corcovado National Park, één van de meest biologisch diverse plekken op aarde. Zo komen hier nog jaguars, poema’s, brulapen, slingerapen, capucijnapen, neusberen, luiaards, kaaimannen, prachtige boomkikkertjes, pekari’s, geelvleugelara’s en toekans voor. Corcovado is daarnaast één van de beste plekken om de tapir te zien, het grootste landzoogdier van Centraal Amerika. Vanuit de lodge kun jeverschillende wandelingen in het zuidelijk deel van het park maken. Door de afgelegen ligging en de ongerepte regenwouden is het een waar Mekka voor natuurliefhebbers.

Dag 17-19 Uvita

Transfer Carate – Puerto Jiménez (ca. 2 uur)
Autorit Puerto Jiménez – Uvita: 150 km; ca. 2,5 uur

Je wordt weer teruggebracht naar Puerto Jiménez en rijdt weer noordwaarts naar Uvita. Hier breng je de laatste dagen van de reis door aan de zandstranden en mangrovewouden van dit deel van de Pacifische kust. Het Marino Ballena National Park is van juli tot november en december tot april het paringsgebied van de bultrugwalvis en het strand wordt gebruikt als nestlocatie door verschillende soorten zeeschildpadden. Je kunt snorkelen in de riffen voor de kust of per boot naar het bijzonder mooie Isla del Caño, één van de beste duik- en snorkellocatie ter wereld.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Uvita – San José: 210 km; ca. 3,5 uur
Je reist via de kust of via de binnenlanden weer terug naar San José, waar je de huurauto moet inleveren.

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar San José
El Rodeo Estancia
2-3 Puerto Viejo de Sarapiquí
Sarapiquis Rainforest Lodge
4-5 Boca Tapada
Maquenque Ecolodge
6-7 Bagaces
Rio Perdido
8-9 Monteverde
Los Pinos
10-11 Carara National Park
Macaw Lodge
12-13 Quepos
Santa Juana Lodge
14-16 Corcovado National Park
La Leona
17-19 Uvita
La Cusinga
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode
Laagseizoen € 4199,-
Hoogseizoen (nov, jan t/m mrt) € 4599,-
Hoogseizoen (jul & aug, dec) € 4725,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam – San José met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in San José van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (La Leona Ecolodge incl. diner)
 • Transfers Puerto Jimenez – Carate – Puerto Jimenez
 • Excursie La Sirena
 • Autohuur 19 dagen Suzuki Vitara of vergelijkbaar. Ontvangst auto dag 2 om 09:00 bij je hotel in San José. Inleveren dag 20 op de luchthaven van San José voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 800,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig
 • GreenSeat CO2-compensatie

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.