Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3044,-

Offerte aanvragen

20 dagen familiereis Costa Rica: Luieren met Luiaards

 • Excursies naar de Poas vulkaan en hangende bruggen
 • Sta oog in oog met luiaards en apen
 • Luieren aan het strand 

Costa Rica is een geweldig land ook voor jonge kinderen. Er zijn heerlijke stranden en je kan er heel veel dieren zien zoals luiaards, apen, schildpadden en bijzondere kikkers! Ga mee op avontuur naar Costa Rica en luier met de luiaards!

Jullie beginnen in San José en gaan lekker luieren voor de rondreis begint. Op dag 3 maken jullie een spannende toch naar de Poas vulkaan, je kan heel goed in de grote krater kijken!

Manuel Antonio is het eerste park wat jullie aandoen, de jungle loopt helemaal over tot op het strand. 's Ochtends kan je door de jungle wandelen, 's middags lig je op het strand, de perfecte combinatie! Geniet van alle dieren die je in de bomen ziet hangen zoals luiaards, apen en neusberen.

Jullie gaan op weg naar een van de mooiste en indrukwekkendste natuurschatten die je in Costa Rica kunt vinden; de Arenal Vulkaan. Helaas is de vulkaan sinds een tijdje gaan slapen, maar het gebied is zeker de moeite waard. Jullie maken een wandeling door boomtoppen en lopen van boom naar boom over hangende bruggen!

In Monteverde is een nevelwoud waar je heel mooi kunt wandelen. Een avondwandeling is extra spannend, je kan dan nachtdieren zien zoals speciale kikkers. Een spectaculaire canopytour kan je maken in het "wolkenwoud" van Monteverde. Je zoeft aan een lange kabel dwars door de bomen, als je heel goed oplet kan je misschien de Quetzalvogel zien: een mooie kleurrijke vogel met een hele lange staart.

In Costa Rica is heel veel strand en in Playa Tamarindo kunnen jullie genieten van heerlijk weer en lekker water en sluiten jullie de vakantie af. Met wat geluk zie je nog dolfijnen voor de kust en in de winter leggen reuzenschildpadden eieren bij Playa Tamarindo.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 San José

Jullie vliegen naar San José, waar jullie eind van de dag aankomen
Transfer van de luchthaven naar jullie hotel.

San José is geen hoogtepunt van de reis, maar kan natuurlijk niet ontbreken bij een reis door Costa Rica. Slenteren door de bekende winkelstraat 'Avenida Central' en de markt, waar altijd een gezellige sfeer hangt of naar het jademuseum waar je een prachtige collectie van kunstvoorwerpen vindt. Als je geen stadsmens bent kun je een uitstap maken naar de vulkaan Poas, waarvan de indrukwekkende krater is gevuld met een bubbelende groene vloeistof.

Dag 4-6 Manuel Antonio

Vandaag ontvangen jullie de huurauto bij het hotel in in San José.

Autorit San José – Manuel Antonio: 175 km; ca. 3 uur

Het 682 ha grote Manuel Antonio National Park ligt op een schiereiland en beslaat ook het omliggende watergebied van de Stille Oceaan. Je kunt naar het hoogste punt van het park lopen via een steile route aan het eind van Playa Espadilla Sur, een van de vier witte stranden van het park, gelegen aan de westkant. Aan de oostkant van het schiereiland ligt het smallere Playa Manuel Antonio, het mooiste strand, aan een prachtige gekromde baai. Een klein stukje uit de kust ligt een koraalrif dat ideaal is voor snorkelaars. Het water is het helderst tijdens het droge seizoen (november tot april). Het kristalheldere water zit vol zeesterren en kreeften. Groene zeeschildpadden en warana's komen aan land om eieren te leggen. Goed onderhouden, brede paden leiden het tropisch woud in. Veel wilde dieren zijn te zien vanaf het gemakkelijk begaanbare Sendero Perezoso. In de bomen krijsen brutale kapucijnapen op een armlengte afstand. Iets verder van het strand kun je brulapen, leguanen en luiaards zien. Veel wandelaars hebben hier ook neusberen over het pad zien rennen. Ook zijn hier meestal toekans en papegaaien te zien.

Dag 7-9 La Fortuna

Autorit Manuel Antonio – La Fortuna: 230 km; ca. 5 uur

La Fortuna is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Arenal vulkaan. Tot voor kort waren de erupties een onvergetelijk schouwspel, maar momenteel is de vulkaan slapend. Vanuit La Fortuna zijn tal val (sportieve) activiteiten te ondernemen. Zo kun je een paardrijdtour naar de indrukwekkende La Fortuna waterval maken, of per kayak of mountainbike het meer van Arenal bewonderen. Voor de avonturiers is het aan te raden om een canopy of zipline tour te maken. De perfecte manier om de omgeving van de Arenal vulkaan op een andere manier te ontdekken. Na een mooie actieve dag is het heerlijk ontspannen in één van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen en thermale baden die aan de voet van de vulkaan liggen.

Dag 10-12 Monteverde

Autorit La Fortuna – Monteverde: 125 km ca. 3,5 uur

Een van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica is het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er zijn talrijke wandelpaden uitgezet door dit "wolkenwoud". Het is zelfs mogelijk om een wandeling hoog in de bomen te maken via hangende bruggen. Het bos is net een grote verzameling tropische vogels en bloemen. Het geluid van de vogels kan oorverdovend zijn. Met wat geluk kun je hier zelfs de spectaculaire quetzal tegenkomen.
Een echte uitdaging is het maken van een zogenaamde 'canopytour'. Verder kun je kiezen voor een paardrijdtocht of een vlindertuin of orchideeënpark bezoeken.

Dag 13-17 Playa Tamarindo

Autorit Monteverde – Tamarindo: 165 km; ca. 3 uur 

Playa Tamarindo is bekend vanwege haar schitterende stranden. Het is heerlijke plek waar je kunt genieten van zon, zee en strand. Het prachtige zandschelpenstrand van Playa Conchal is zeker een bezoek waard. Ook de surfliefhebbers komen in Tamarindo voldoende aan hun trekken. Met wat gelukt zie je dolfijnen voor de kust en vanaf oktober tot maart leggen de enorme lederschildpadden hun eieren in het Parque Nacional Marino las Baulas.

Dag 18 San José

Autorit Tamarindo – San José: 260 km; ca. 4 uur

Aan het eind van de dag moet de huurauto worden ingeleverd bij jullie hotel in San José.

Je rijdt naar San José voor een laatste overnachting.

Dag 19-20 Vlucht naar Amsterdam

Transfer vanaf jullie hotel naar de luchthaven van San José.

Je vliegt terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar San José
El Rodeo Estancia
4-6 Manuel Antonio
Parador
7-9 La Fortuna
Lomas del Volcan
10-12 Monteverde
Poco a Poco
13-17 Playa Tamarindo
Tamarindo Diria
18 San José
El Rodeo Estancia
19-20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene 1 kind tot 8 jaar
Hoogseizoen (juli & augustus) v.a € 3850,- v.a €1433,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam –Panama Stad – San José// San José – Panama Stad – Amsterdam met KLM/Copa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in San José van de luchthaven naar je hotel
 • Autohuur Grand Vitara SUV of gelijkwaardig. Ophalen dag 4 om 09.00 uur bij uw hotel in San José. Inleveren dag 19 op de luchthaven van San José voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 1500,- (exclusief aanvullende verzekeringen. (je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten) Gratis tweede bestuurder.
 • Autostoeltje verplicht tot 1:45 meter (eerste autostoeltje is gratis)
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, 1 of 2 kind(eren) op de kamer bij de ouders (tot 8 jaar)
 • Excursie Poas vulkaan
 • Wandeling hangende bruggen

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • 2e Autostoeltje 10 euro per huurperiode, verplicht tot 1:45 meter
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.