Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2675,-

Offerte aanvragen

23 dagen: De highlights van Belize en Guatemala

 • Ga duiken met de walvishaai, zwem in grotten en vlieg als tarzan door de jungle
 • Bewonder de mooiste Maya tempels
 • Relax op het Caribische strand

Houd je van struinen door de jungle, wil je meer weten over de indrukwekkende Maya cultuur en sluit je graag je reis af op een Caribisch strand? Deze afwisselende en avontuurlijke rondreis door Belize en Guatemala combineert de hoogtepunten van beide landen in 23 dagen.

Je start de rondreis in San Ignacio waar je in de omgeving nog vele ruïnes van de oude Maya-steden kunt verkennen en het mooie Mountain Pine Ridge natuurgebied kunt bezoeken met watervallen en grotten. Ook is het dé plek voor de avonturier. Ga tuben, zwemmen in grotten, mountainbiken of ziplinen.

Aangekomen in Guatemala breng je natuurlijk een bezoek aan de Maya-stad Tikal, geniet van de brulapen op de achtergrond en beklim zelfs één van de tempels. Midden in de Guatemalteekse jungle ligt Semuc Champey. Het beste uitzicht over dit natuurreservaat heb je van bovenaf, een fikse klim maar daarna kun je des te meer genieten wanneer je afkoelt in de turkoisegekleurde waterpoelen. Reis door naar het kleurrijke en koloniale Antigua, omgeven door (actieve) vulkanen.

Guatemala biedt echter nog veel meer, zoals het plaatsje Panajachel aan het Lago de Atitlan. Maak een boottocht of bezoek de bekende markt van Chichicastenango. Guatemala heeft maar een heel klein stukje Caribische kust. In het plaatsje Livingston leven de Garifuna nog steeds volgens traditionele wijze.

Per boot reis je terug naar Belize waar je verblijft in Punta Gorda, gelegen in het Toledo district. Een locatie buiten de gebaande paden en een plek waar de Kechi en Mopan Indianen nog leven. Laidback eindig je de reis op het parelwitte strand van Placencia. In dit gezellige dorpje hangt een heerlijke Belizaanse Caribische vibe. Ga snorkelen of duiken .

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Panama Stad

Je vliegt met een dagvlucht naar Panama-Stad.

Panama-stad is een metropool die erg veel te bieden heeft. In Casco Viejo waan je je in de tijd van de Spanjaarden met statige koloniale huizen en prachtige kerken, dit alles omzoomd door de oude stadswal. Meer historie is er in het vroegere Panama Stad te vinden; “Panamá Viejo". Hier staan de ruïnes van waar vroeger de stad gelegen heeft.
Natuur vind je op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als je hier slaapt moet je niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op het balkon komt zitten. Ook biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur is er in het Metropolitan park te vinden, dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt. Net buiten de stad ligt het Nationale Park Soberania, bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de jungle.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo, naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry. Alleen al dit monumentale gebouw is een bezoek waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor je je echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.
 De meest bekende attractie echter van de stad is natuurlijk het Panama Kanaal! Net buiten de stad liggen de Miraflores sluizen met een museum erbij waar je meer te weten komt over de bouw en het bestaan van het kanaal. Hier zie je ook de schepen door de sluizen varen. We kunnen een “Partial” of een “Full Canal Transit“ boeken waarbij je op een boot door één of meerdere van de sluizen van het kanaal vaart, een unieke ervaring.

Dag 2-4 San Ignacio

Je vliegt van Panama-Stad naar Belize City
Transfer Belize City luchthaven – San Ignacio: 115 km; ca. 2 uur

De voornaamste reden om San Ignacio te bezoeken is de afwisselende natuur met watervallen, natuurlijke zwembaden, grotten, oude Maya ruïnes en rivieren. Het is dé plek voor ecotoerisme en diverse avontuurlijke activiteiten zoals tuben, zwemmen in grotten, paardrijden, kanoën, ziplining, vogels spotten en mountainbiken. Het toeristische stadje is mooi gelegen aan de Macal rivier en is een goede uitvalsbasis om het natuurgebied Mountain Pine Ridge te verkennen. In de omgeving kun je één van de mooiste Maya ruïnes van Belize bezichtigen, bijvoorbeeld Cahel Pech, wat op een heuvel in het stadje zelf ligt. Ook een bezoek waard zijn Xunantunich en Caracol, de hoogste Maya tempels in Belize. Beklim de tempels en kijk uit over het regenwoud.

Dag 5-6 Tikal

Transfer San Ignacio – Tikal: 110km; ca. 2,5 uur 

Tikal is uniek. Alhoewel er meer oude grote Mayasteden zijn die diep in de jungle liggen, is Tikal het grootste complex dat tot dusverre in deze mate ontgonnen en gerestaureerd is. Bovendien is het ook erg goed te bereiken. Plan je bezoek aan Tikal zo vroeg mogelijk. Zo kun je de dieren horen wakker worden en een prachtige zonsopgang aanschouwen. Vanaf Tempel 4, die hoog uitrijst boven de uitstrekkende groene jungle, heb je het mooiste uitzicht en kun je de spectaculaire zonsopgang zien. 

De Mundo Perdido, de Verloren Wereld, is een min of meer afgeschermd gedeelte van het park, waar je, als je geluk hebt, een jaguar kunt zien naast de alomtegenwoordige vogels en apen. Je kunt Tikal zelf bezoeken maar je kunt ook een gids huren. De gids kan je alles vertellen over de oude Maya wereld en Tikal.

Dag 7 Flores

Minibus Tikal – Flores: 65 km; ca. 1 uur

Flores is een schiereilandje in het meer van Peten. Het is erg sfeervol met een leuke boulevard met een prachtig uitzicht waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Struin door de smalle kleurrijke straatjes van Flores of geniet van een drankje terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf een terras. In en rondom Flores valt genoeg te beleven. Je kunt boottochten maken, kanoën en kajakken op het meer. Breng een bezoek aan het dorpje San Miguel of slinger het water in bij Jorge’s Rope Swing. Vanaf Flores kun je de bekende Maya ruïnes van Tikal bezoeken of naar de minder bekende Uaxactún ruïnes gaan.

Dag 8-9 Cobán/Semuc Champey

Minibus Flores – Cobán: 270 km; ca. 5,5 uur

Minibus Cobán – Semuc Champey: 75 km; ca. 2,5 uur

Cobán staat bekend om zijn omgeving die rijk is aan flora, fauna, watervallen, meren en bergen. In de buurt van Cobán ligt ook Semuc Champey. Semuc Champey ligt diep verborgen in de Guatemalteekse jungle. De weg ernaar toe is hobbelig en het duurt even voordat je in Semuc Champey bent aangekomen. Maar dan stap je in een waar paradijs van natuurlijke turquoise waterpoelen, grotten en watervallen. Klim eerst omhoog naar het uitzichtpunt om vervolgens een verfrissende duik te nemen in de poelen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Lanquin grotten.

Inbegrepen excursie
semux

Semuc Champey excursie

Semuc Champey ligt diep verborgen in de Guatemalteekse jungle. De weg ernaar toe is hobbelig en het duurt even voordat je in Semuc Champey bent aangekomen. Maar dan stap je in een waar paradijs van natuurlijke turquoise waterpoelen, grotten en watervallen. Klim eerst omhoog naar het uitzichtpunt om vervolgens een verfrissende duik te nemen in de poelen. Na de lunch bezoek je de Lanquin grotten. Hierna reis je weer terug naar Cobán waar je overnacht.

Internationale groepsexcursie, inclusief gids, entree, lunch. Van 07.00 tot 19.00 uur.

Dag 10-11 Antigua

Minibus Cobán – Antigua: 230 km; ca. 5,5 uur

Antigua was de hoofdstad vanaf de stichting in 1543 tot een aardbeving de stad compleet verwoestte in 1773. Gedurende de 2,5 eeuw dat Antigua de hoofdstad was, groeide de stad uit tot de mooiste in Midden-Amerika. Grote kerken, een universiteit en vele schilders, beeldhouwers, schrijvers en handwerklieden waren daar de vertegenwoordigers van. Na 1773 werden langzamerhand alle kostbaarheden verplaatst naar Guatemala Stad en gingen de stad verlaten. Pas in de 20ste eeuw zag men in dat de overgebleven gebouwen grote architectonische en culturele waarde hadden, met als gevolg tot op heden grootscheepse restauraties.

Naast de talloze ruïnes is Antigua vooral een gezellig plaatsje met een leuk plein, waar het leuk is om 'mensen te kijken' of te kletsen met de locals. Zij zullen je alles vertellen over waarom zij zo trots zijn op Antigua. Het is het culturele centrum van Guatemala, waar de kunsten floreren en volop Indiaanse muziek kan worden gehoord. Indiaanse vrouwen zitten in hun kleurrijke kledij tussen de ruïnes en 's avonds wordt de kathedraal schitterend verlicht. Je kunt heerlijk door de verschillende straatjes struinen of de Guatemalteekse keuken proeven in één van de vele knusse restaurantjes.

Vlakbij Antigua torenen 3 vulkanen, de Agua, de Fuego en de Pacaya, hoog boven alles uit. Deze kunnen worden beklommen, het beste tijdens een heldere nacht met volle maan of erg vroeg in de ochtend. Door het hoogteverschil duurt de beklimming vrij lang. Boven aangekomen is het uitzicht werkelijk overweldigend. De afdaling duurt meestal maar een derde van de tijd van de beklimming.

Dag 12-13 Panajachel

Minibus Antigua – Panajachel: 80 km; ca. 2 uur

Panajachel is een knus dorpje aan het meer van Atitlán. De meeste mensen bezoeken Panajachel, Pana door de locals genoemd, doordat dit dorpje wat groter is dan de anderen. Hier zijn talloze gezellige restaurants en bars. Op de Calle Santander kun je prachtige souvenirs scoren. Tevens is Pana de uitvalsbasis voor een bezoek aan Chichicastenango, of kortweg Chichi zoals de plaatselijke bevolking zegt.
 
Het meer van Atitlán ligt 147 kilometer van Guatemala Stad op 1562 meter boven zeeniveau. Het meer is circa 8 kilometer breed en 18 kilometer lang en is een van de mooiste en kleurrijkste meren ter wereld. De kleuren veranderen constant en het is ingesloten door paarsachtige bergen, vulkanen en olijfgroene heuvels. De meer dan tien dorpjes aan het meer worden bewoond door 3 stammen met elk hun eigen taal, gebruiken en cultuur.

Je kunt een bootje met bestuurder huren die je in een dag rondom het meer vaart. Je kunt aanleggen bij de verschillende dorpjes en deze te voet verkennen. Op de boot kun je genieten van de prachtige en wisselende landschappen en vergezichten. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de gewone ferrybootjes. Tussen sommige dorpjes loopt een prachtige wandelroute met waanzinnig uitzicht over het meer.

Er zijn 3 hele beroemde Indianenmarkten in Latijns-Amerika. Naast die van Tarabuco in Bolivia en Otavalo in Ecuador is de markt op donderdag en zondag van Chichi de beroemdste. Van heinde en ver stromen op deze dagen de Indianen toe om hun waren als kleding, voedsel en allerlei snuisterijen te verkopen op de grote marktplaats. Natuurlijk is dit toeristisch, maar zoals zo vaak is dit niet voor niets. Je zult nog dagen nodig hebben om 'bij te komen' van de opgedane indrukken, het lawaai en de doordringende geuren.

Dag 14 Antigua

Minibus Panajachel - Antigua: 80 km; ca. 2 uur

Je hebt een tussenstop in Antigua met overnachting. De dag erna reis je verder.

Dag 15-16 Rio Dulce

Minibus Antigua – Rio Dulce: 330 km; ca. 6 uur

Rio Dulce ligt aan het Lago Izabal en is het startpunt voor de boottocht naar Livingston. De omgeving van Rio Dulce staat bekend om de tropische bossen, knusse vissershuisjes op palen en hot springs. Breng een bezoek aan Castello de San Felipe of bezoek de Quirigua ruïnes.

De boottocht van Rio Dulce naar Livingston is prachtig. Je vaart door verschillende landschappen en onderweg kijk je je ogen uit. In Livingston komen 3 culturen samen; de Maya cultuur, de Garifuna cultuur en de Ladino cultuur. Hierdoor heeft het dorpje een speciale sfeer. Lekker eten, relaxen en dansen is hier het devies. Dichtbij Livingston liggen de watervallen van Los Seite Altares en het Meer van Izabal, dit is de habitat voor de zeekoe. Hier is een reservaat opgezet voor niet alleen de zeekoe, maar ook voor de daar aanwezige jaguars en tapirs.

Inbegrepen excursie
rio dulce boottocht

Boottocht Rio Dulce - Livingston

De boottocht van Rio Dulce naar Livingston is prachtig. Je vaart door verschillende landschappen en onderweg kijk je je ogen uit. In Livingston komen 3 culturen samen; de Maya cultuur, de Garifuna cultuur en de Ladino cultuur. Hierdoor heeft het dorpje een speciale sfeer. Lekker eten, relaxen en dansen is hier het devies. Dichtbij Livingston liggen de watervallen van Los Seite Altares en het Meer van Izabal, dit is de habitat voor de zeekoe. Hier is een reservaat opgezet voor niet alleen de zeekoe, maar ook voor de daar aanwezige jaguars en tapirs.

Dag 17-18 Punta Gorda

Boot Rio Dulce – Livingston  (excl., ca. 1,5 uur)

Boot Livingston – Punta Gorda (excl., ca. 1 uur) 

Punta Gorda ligt in het bijzondere Toledo Destrict, een regio die nog nauwelijks is ontdekt door het toerisme. In het Toledo district leven de Kechi en Mopan Indianen en kun je de hoogste concentratie Maya dorpjes vinden. De Maya bevolking leeft hier nog steeds op dezelfde manier als hun voorouders. Reizigers kunnen hier dan ook een flinke portie cultuur opdoen. Bewonder de prachtige natuur en maak een jungle tocht.

Dag 19-21 Placencia

Je vliegt van Punta Gorda naar Placencia.

Het schiereiland Placencia is 25km lang met goudgele bountystranden met palmbomen. Veel van de accommodaties liggen direct aan het strand. Het dorpje Placencia is gezellig en er hangt een relaxte sfeer. 's Avonds loop je over de 'smallest street in the world' naar één van de leuke restaurantjes of barretjes en geniet van de muziek. Vroeger was Placencia een klein vissersdorpje, tegenwoordig een leuke badplaats met flair.
 
Altijd al eens een walvishaai willen bewonderen? Placencia is de enige plek in Belize waar dit mogelijk is! Er worden diverse duik- en snorkeltrips aangeboden. De beste periode hiervoor is tussen maart en juni.  Ook kun je een snorkeltour maken naar het paradijselijke Silk Cayes of gaan duiken bij Laughing Bird Caye. Vanuit Placencia zijn er diverse uitstapjes mogelijk. Zo kun je zeekoeien, brulapen, krokodillen leguanen en exotische vogels spotten tijdens een boottocht over de Monkey River. Of bezoek één van de vele grotten.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van Belize City en brengt de auto terug. Je vliegt vanaf hier terug naar huis waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Panama Stad
Verblijf op eigen gelegenheid Radisson Panama Canal American Trade hotel
2-4 San Ignacio
Midas Resort Cahal Pech Resort Table Rock Jungle Lodge
2 San Ignacio
5-6 Tikal
Tikal Inn Jungle Lodge Jungle Lodge
7 Flores
Hotel Petén Casona del Lago Villa Maya
8-9 Cobán/Semuc Champey
Casa Kirva Casa Kirva Casa Kirva
10-11 Antigua
Posada el Antano Posada don Rodrigo El Convento
12-13 Panajachel
Dos Mundos Posada don Rodrigo Atitlan
14 Antigua
Posada el Antano Posada don Rodrigo El Convento
15-16 Rio Dulce
Hacienda Tijax Hacienda Tijax Nana Juana
17-18 Punta Gorda
Hickatee Cottages Hickatee Cottages Copal Tree Lodge
19-21 Placencia
Green Parrot Beach Laru Beya Caribbean Beach Cabanas
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2675,- v.a. € 3175,- v.a. € 3899,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december, januari) v.a. € 2975,- v.a. € 3475,- v.a. € 4199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis retour Amsterdam – Panama City – Belize City // Belize City – Panama City – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Belize-City naar hotel San Ignacio
 • Transfer hotel San Ignacio – hotel Tikal
 • Shuttle bus Tikal – hotel Flores
 • Shuttle bus Flores – Cobán
 • Dagtour Semuc Champey incl. vervoer vanaf hotel Cobán, Engelsprekende gids, bezoek Lanquin grotten en lunch
 • Shuttle bus Cobán – Antigua
 • Shuttle bus Antigua – Panajachel
 • Shuttle bus Panajachel – Antigua
 • Shuttle bus Antigua – Rio Dulce
 • Boottocht Rio Dulce – Livingston – Rio Dulce
 • Binnenlandse vlucht Punta Gorda – Placencia
 • Binnenlandse vlucht Placencia – Belize City
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt m.u.v. Green Parrot Beach en Caribbean Beach Cabanas, zonder ontbijt

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Boot Rio Dulce – Punta Gorda
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.