Boek met onze 4 zekerheden

Reiservaringen Costa Rica van Frans en Ria

Deze week spreken we Frans en Ria over hun reiservaringen in Costa Rica. Zij maakten een reis van langer dan 3 weken, waarbij ze door de jungle, langs vulkanen en over de zee zijn gereisd. Een mooie rondreis met prachtige natuur en heel veel vogels en andere dieren.

Wil jij ook op reis naar Costa Rica? Bekijk alle individuele rondreizen door Costa Rica.

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis naar Costa Rica?

Alle dieren die we hebben gezien en de prachtige natuur! We begonnen de reis met een wandeling op de rand van het kratermeer van de Poás vulkaan. Dit was een geweldige ervaring! Via San Gerardo de Dota, waar we de Quetzal gespot hebben, gingen we met de boot naar de Pirate Cove Lodge. Dit is een mooie lodge met een zwembad en het ligt direct aan het strand. We maakten in Corcovado een prachtige excursie met een hele goede gids. Hier hebben we onder andere tapirs, luiaards, apen en heel veel vogels gezien.

In Monteverde zijn we met een gids door het nevelwoud gelopen, waarbij we ook verschillende hangbruggen passeerden. Het uitzicht vanaf deze bruggen over het woud was werkelijk schitterend! In Bijagua sliepen we in de Tenorio Lodge, wat een waar vogelparadijs was. Verder hebben we een hike gedaan naar de ijsblauwe rivier en waterval Rio Celeste. Vervolgens zijn we via Caño Negro en Sarapiqui naar Puerto Viejo de Talamanca gegaan. Dit was een heerlijke afsluiter van de reis!

Hoe hebben jullie je verplaatst in Costa Rica?

We hebben door Costa Rica gereisd met een huurauto. Het was fijn dat we wifi in de auto hadden, zodat we Google maps konden gebruiken en we via Whatsapp konden bellen!

Welke tips hebben jullie voor toekomstige reizigers?

In Caño Negro hebben we een bootexcursie gedaan waarbij we veel dieren, zoals apen, vogels en kaaimannen hebben gezien. De gids was zeer kundig en hij nam ons mee naar een familie die in het park woonde. Hier hebben we geluncht en kregen we uitleg over de cacaoteelt. Dit was een schitterende dag en kunnen we erg aanraden!

Ons hotel waar we de reis afgesloten hebben, Costa de Papito, was fijn en we hebben hier heerlijk aan het strand gelegen. Ook waren er in de omgeving genoeg restaurants te vinden. We konden hier lekker een aantal dagen luieren aan het eind van de vakantie.

Hoe was jullie ervaring met Vámonos Travels?

Goed! De reis was mooi uitgezet en we hebben fijn contact gehad met Vámonos. Via Whatsapp heeft de lokale agent regelmatig contact met ons opgenomen. Verder hebben wij ze zelf niet nodig gehad.

Bekijk al onze rondreizen Costa Rica of neem contact op met het team van Vámonos Travels voor een reis op maat. 

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!