Boek met onze 4 zekerheden

Op reis met Peter en Robert naar Japan

Ontdek het betoverende Japan. Een land waar traditie en moderniteit samenkomen in een unieke mix van cultuur, technologie en schoonheid. Laat je betoveren door de adembenemende landschappen, eeuwenoude tempels en bruisende steden. Japan heeft voor ieder wat wils. Zo kan je ontspannen in traditionele warmwaterbronnen, beter bekend als onsen. Ook kan je genieten van de prachtige natuurlijke landschappen zoals Mount Fuji en de schilderachtige Japanse Alpen. Deze maand spreken we met Peter en Robert, die in maart met ons naar Japan zijn geweest. In twee weken tijd hebben zij Tokyo, Hakone, Kyoto en Osaka bezocht. Een onvergetelijke vader-zoon reis!

Waarom hebben jullie voor Japan gekozen?
Robert, mijn zoon, vroeg of ik zin had om met hem naar Japan te gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik had mij voor die tijd al erg verdiept in Japan. Japan spreekt ons erg aan vanwege de cultuur, de vroegere historie en de natuur. Ook vinden we het erg leuk om te zien hoe de Japanners toegewijd zijn aan bijvoorbeeld kookkunst, kaligrafie, filosofie, levenswijze, kunst en omgang met elkaar.

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?
Dat we deze reis samen hebben kunnen doen. Dat is echt hét hoogtepunt van onze reis! We hebben daarnaast het geluk gehad dat we een groot gedeelte van de berg Fuji konden zien. Andere hoogtepunten waren de vele tempels, het heerlijke eten, de prachtige kersenbloesem en de vriendelijkheid van de mensen. Het grootste gedeelte van onze reis waren we in Kyoto en omgeving (Nara en het Himeiji kasteel).

Hoe hebben jullie je verplaatst tijdens de reis en hoe is dit bevallen?
We hebben heel veel lopend gedaan. Wanneer we naar andere plaatsen gingen, namen we de trein. Vámonos had de treinkaarten voor ons geregeld. Verder is het makkelijk om in Japan te reizen, er is namelijk altijd wel iemand in de buurt die de juiste weg wijst. Ook wordt alles goed aangegeven in het Engels of door middel van plaatjes.

Welke tips hebben jullie voor toekomstige reizigers?
Wij vonden het leuk om in traditionele ryokans (herbergen) te verblijven. Daar krijg je meer mee van de Japanse cultuur. Er zijn ook ryokans met natuurbaden met water uit vulkanisch gebied. Heerlijk om daar na een lange dag in bij te komen.

Hoe was jullie ervaring met Vámonos Travels?
Erg goed. We hebben van tevoren ons eigen plan gemaakt van wat we wilden zien op welke dagen. Dit hebben we ingediend bij Vámonos. Zij hebben de vluchten, overnachtingen en treinkaarten geregeld. Daarnaast kregen we een mooi, op maat gemaakt reisplan waarin ook nog diverse tips stonden.

Verder werd er snel op mijn mails gereageerd. Vragen worden op deze manier snel beantwoord en er wordt goed meegedacht. Alles wordt goed aangeleverd. Ik zou zo weer bij Vámonos boeken!

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!