Boek met onze 4 zekerheden

Reiservaringen in Japan door Ruben en zijn partner

Deze maand reizen we in onze blog af naar het ‘land van de rijzende zon’: Ruben ging dit voorjaar met Vámonos Travels naar Japan! Zo stonden onder andere Hiroshima, kunsteiland Naoshima, Kyoto, Nara en Hakone met uitzicht op Mount Fuji op het programma. Wij vroegen Ruben naar zijn ervaringen en tips.

Samen met zijn partner reist Ruben de hele wereld over, op zoek naar nieuwe ervaringen. Ze maken grote, verre reizen en er zijn al veel Aziatische landen aan de beurt geweest. Nu stond Japan op de planning en ze boekten hun eerste reis bij Vámonos Travels. Dat was een groot succes.

Ook naar Japan? Bekijk al onze individuele rondreizen door Japan ter inspiratie. 

Waarom hebben jullie voor een reis naar Japan gekozen?

“Eigenlijk stond een rondreis Japan niet écht op ons lijstje om te bezoeken. We zochten naar een nieuwe bestemming voor onze vakantie en we wilden dit keer echt iets heel anders dan anders. Zo kwamen we bij Japan uit. Nergens is de cultuur zoals in Japan, dat wilden we wel eens van dichtbij meemaken.

Wat is jullie het meest bijgebleven van de reis?

“De kersenbloesem is iets heel speciaals. Alle bomen die zo in de bloei staan en het land hullen in een deken van roze bloesem. Dat is magisch.
Daarnaast is alles anders in Japan. Dat is overduidelijk en vergeet je niet zo snel. Ook de stiptheid van het openbaar vervoer is bijzonder, alles is zo goed georganiseerd en schoon. Ongekend voor een Aziatisch land.”

Welke bijzondere plaatsen hebben jullie bezocht?

“We hebben zoveel gezien tijdens onze reis naar Japan. Zo zijn we naar Hiroshima geweest, de stad die zwaar getroffen is door een atoombom in de Tweede Wereldoorlog. Heel indrukwekkend om te bezoeken. Ook zijn we naar kunsteiland Naoshima geweest, waar je op het gehele eiland prachtige musea vindt en kunstobjecten in de buitenlucht. Daarnaast vonden we Kyoto een highlight van onze reis, de stad van de geisha’s (dames met traditionele Japanse kleding, zoals de kimono). Andere mooie plekken die we bezocht hebben zijn Nara, één van de allereerste hoofdsteden van Japan, en Hakone. Hier bezochten we de beeldentuin en hadden we een prachtig uitzicht op de Mount Fuji. Kortom, genoeg te ontdekken in het land!

Met welke vervoersmiddelen hebben jullie door Japan gereisd?

“We hebben vier weken door het land gereisd en dat deden we grotendeels met onze huurauto. We reden van A naar B over de grote én hoge wegen. Ook hebben we gebruik gemaakt van de Shinkansen. Deze hogesnelheidstrein haalt een snelheid van ca. 300 kilometer per uur en heeft nooit vertraging. Bijzonder! Als we in steden waren zoals Tokyo, dan maakten we veel gebruik van de metro en bus. We hebben ook een stukje met de boot moeten reizen. Dat was een reis van drie uur, waarbij er nauwelijks zitplaatsen zijn. De Japanners liggen allemaal op de grond, ook weer zo’n stukje cultuur.”

Hebben jullie ook in bijzondere accommodaties overnacht?

“Zeker! We hebben drie keer in een typisch Japans hotel geslapen. Erg indrukwekkend was het verblijf in Mount Koya, waar we overnachtten bij de monniken. Je slaapt op de grond en je krijgt diner geserveerd terwijl je op een laag stoeltje zit. Daarnaast kan je de ochtendceremonie bijwonen, dit is erg leuk om mee te maken. Extra fijn vonden wij de mix van accommodaties, van een Amerikaans hotel tot een Japans hotel. De gastvrijheid staat ook hoog in het vaandel. Niet alleen in de hotels trouwens, ook in de winkels. Iedereen is heel vriendelijk en het motto ‘klant is koning’ is zéker van toepassing in Japan.”

Hebben jullie handige tips voor reizigers naar Japan?

“Tokyo en Kyoto zijn beide bijzondere steden waar je zeker een bezoek aan moet brengen. Belangrijk in deze grote steden is openbaar vervoer. Zorg dus dat je een OV kaart hebt en niet telkens een los kaartje moet kopen. Hiervoor kan je denken aan de Pasmo of Suica kaart, dit zijn oplaadbare chipkaarten waarmee je in heel Japan met de metro, trein en bus kan reizen. Ga je veel reizen met de Shinkansen? Dan is de Japan Rail Pass voordelig én handig. Een andere tip is om een bezoek aan een geisha-voorstelling te brengen in Kyoto, zeer indrukwekkend!”

Bekijk onze rondreizen door Japan of vul het offerte-formulier in voor een reisplan op maat.