Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3875,-

Offerte aanvragen

21 dagen: Argentinië compleet

 • Alle klimaatzones, landschappen en bevolkingsgroepen
 • Gletsjers, drijvende ijsschotsen en besneeuwde bergtoppen
 • Bruisend Buenos Aires

Een bezoek aan Argentinië biedt een enorme diversiteit aan natuur van noord naar zuid en van oost naar west. De lange kustlijn met de welbekende pampa's bij Buenos Aires, het droge noordwesten in de Andes met de zoutvlaktes, het vochtige noordoosten met het moerasachtig gebied en de enorme Iguazu watervallen, het merengebied bij Bariloche en natuurlijk de uitgestrekte vlaktes van Patagonië. Verlaten, uitgestrekt en koud, maar o zo indrukwekkend!

Deze reis voert langs al deze landschappen die Argentinië rijk is. Maar ook cultuur komt aan bod. Dat is te merken aan het begin van deze reis in Buenos Aires. Een bruisende stad met veel koloniale kenmerken zoals het centrale plein Plaza de Mayo waar de belangrijkste overheidsgebouwen zijn gevestigd, maar waar je ook het gevoel krijgt in een Europese stad te zijn door de brede avenidas (straten) en imposante gebouwen. En dan niet te vergeten de overal aanwezige tango.

Het noordwesten van Argentinië heeft veel weg van buurland Bolivia.  Hier vind je cactussen en kuddes lama's die in de Andes leven. Ook is het mogelijk om Inca-opgravingen bezoeken in de vallei van Humahuaca en de prachtige zoutvlakten bekijken. Dit gebied biedt een mix van mogelijkheden. Een klein stukje zuidelijker kom je door de wijnstreken van Argentinië en kun je de steeds beroemder wordende Argentijnse wijnen proeven in één van de vele bodega's.

Nog verder naar het zuiden wordt het landschap steeds groener. Het merengebied bij San Carlos de Bariloche is uitermate geschikt voor buitenactiviteiten als wandelen, fietsen en paardrijden.

In het zuidelijkste deel van Argentinië kom je aan in een gebied waar de wereld ophoudt te bestaan, Patagonië.
Gletsjers, drijvende ijsschotsen in de meren, besneeuwde bergtoppen en ook leegte zover het oog reikt. Daarnaast kan men zich zeker vermaken bij een bezoek aan een pinguïnkolonie en zullen de zeehonden en walvissen een belangrijke stempel drukken op deze reis.

Deze reis is eventueel nog uit te breiden met een bezoek aan de bulderende watervallen van Iguazú en het swingende Rio de Janeiro. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Buenos Aires

Je vliegt naar Buenos Aires waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires en transfer naar je hotel.

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 4-5 Tilcara

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Buenos Aires
Vlucht van Buenos Aires naar Salta
Na aankomst in Salta haal je de huurauto op en vervolg je de reis naar Tilcara
Autorit Salta - Tilcara: 210 km; ca. 3 uur

Tilcara is het meest levendige dorp in de omgeving en de indiaanse invloed is hier het grootst en dat is vooral duidelijk op de lokale ambachtmarkt. Het is iets hoger gelegen dan Purmamarca op een hoogte van ruim 2400 meter. Vanuit Tilcara is er een indrukwekkende dagtrip mogelijk naar Humahuaca, een bijzondere kloof met rotsen in allerlei kleuren. Vanaf Tilcara kun je ook een uitstapje maken naar Salinas Grandes (de zoutvlaktes). Met uitzicht op diepe kloven, kale bergen en lama’s, stijg je tot een hoogte van wel 4100m. Deze zoutvlakte is niet zo groot als Uyuni (Bolivia), maar zeker niet minder mooi. Tevens zijn er een aantal mooie wandelingen te maken vanuit Tilcara naar "La Garganta del Diablo" en de "Cerro de la Virgen". Tot slot vind je hier Pukara, een pre-incafort dat volledig gerestaureerd is en een bezoek waard is.

Dag 6-7 Salta

Je rijdt naar Salta waar je eind van de middag de huurauto moet inleveren
Autorit Tilcara – Salta: 210 km; ca. 3 uur

Salta kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd en ligt prachtig tegen het Andes-gebergte aan. De stad heeft een gezellig plein, verschillende koloniale gebouwen en geplaveide straatjes. De stad voelt niet groot aan en is prettig om een paar dagen door te brengen. Vergeet niet om de kabelbaan naar boven te nemen, vanaf boven heb je een gigantisch uitzicht op de stad!
Salta is de uitvalsbasis voor een autorit door de omgeving. Geniet van steaks en wijnen, kleine dorpjes en de kleurrijke indianenmarkten. De omgeving van Salta laat ook duidelijk het indianenverleden van Argentinië zien. De meeste indianen zijn vermengd met Europeanen en er zijn over het algemeen nog maar weinig taal- en cultuurtradities over van de oorspronkelijke bevolking van het continent. Salta is een goed uitgangspunt om de wijngaarden in het zuiden te bezoeken bij Cafayate en verschillende fantastische autoritten te maken door schitterend natuurgebied met traditionele dorpjes, uitzichten op kloven en kleurrijke bergen en de mogelijkheid om zoutvlaktes in het noorden te bekijken.

Een van de mooiste treinritten van Zuid-Amerika is de Tren a las Nubes, oftwel de trein naar de wolken.Tijdens de rit bereikt de trein een hoogte van ruim 4200 meter met onderweg indrukwekkende uitzichten. Een goed alternatief om de route van deze 'trein naar de wolken' af te leggen is in een open truck (de movitrack) of met je huurauto (bij voorkeur een wat stevigere huurauto). De weg is voor een groot deel onverhard en gaat dwars door de Quebrada de Toro. Links en rechts rijzen gekleurde bergen op en het verveelt geen moment.

Dag 8-9 San Martin de los Andes

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Salta
Vlucht Salta - Bariloche
Na aankomst in Bariloche haal je de huurauto op en rijdt je naar San Martin de los Andes
Autorit Bariloche – San Martin de los Andes: 190 km; ca. 3 uur

San Martin de los Andes ligt in het Argentijnse merengebied. Je kunt dit gebied het beste per huurauto verkennen. De imponerende route langs de meren wordt ook wel 'ruta de 7 lagos', de weg langs de 7 meren, genoemd. Je rijdt langs de mooiste uitzichtpunten met besneeuwde bergtoppen, groene bossen en meren in verschillende kleuren blauw. Het middelgrote stadje is mooi gelegen aan de oever van het Lacarmeer. Het biedt bezoekers tal van activiteiten, van mountainbiken tot paardrijden en van vissen tot bergbeklimmen.

Dag 10-11 Bariloche

Autorit San Martin de los Andes – Bariloche: 190 km; ca. 3 uur

Bariloche ligt in het hart van het Nationale Nahuel Huapipark en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer midden in het merengebied van Argentinië. Grote en kleine meren, besneeuwde vulkanen en uitgestrekte bossen waar je ook kijkt. Paardrijden, fietsen en wandelen behoren tot de mogelijkheden en er zijn prachtige boottochten te maken over de verschillende meren. In de winter (onze zomer) is dit de plaats waar de Argentijnen op wintersport gaan. 

Dag 12-14 El Calafate

Je rijdt naar de luchthaven van Bariloche waar je de huurauto moet inleveren.
Vlucht van Bariloche naar El Calafate.
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel in El Calafate.

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Dag 15-16 Ushuaia

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van El Calafate
Vlucht van El Calafate naar Ushuaia
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel in Ushuaia.

Ushuaia ligt op Vuurland en is de zuidelijkste stad ter wereld. Het is imponerend om de schepen in de haven te zien liggen die een expeditie naar de Zuidpool maken. In de stad zelf zijn er een aantal musea zoals het "Museo del Fin del Mundo", een scheepvaartmuseum en een geologisch museum onder de naam Yámana. Het is een aangename plaats om een paar dagen door te brengen en de overweldigende natuur in de omgeving te verkennen. Maak een wandeling door het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Hier zul je onder andere door bevers gebouwde dammen tegenkomen. Beleef een van de mooiste ritten en pak een treinreis mee van circa een uur dwars door het nationaal park met El Tren del Fin del Mundo. Tot slot kun je een boottocht maken over het Beagle-kanaal die je langs de beroemde vuurtoren Les Eclaireur brengt en waarbij je onderweg zeehonden, pinguïns, zeeleeuwen en vele vogelsoorten kunt bewonderen.

Dag 17-18 Peninsula Valdes

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Ushuaia
Vlucht van Ushuaia naar Trelew
Bij aankomst op de luchthaven van Trelew staat de huurauto voor je klaar.
Autorit Trelew – Puerto Piramides: 155 km; ca. 2 uur

Voor een bezoek aan Peninsula Valdes raden we aan om te kiezen voor een huurauto. Je hebt de keuze om in Puerto Madryn te verblijven (een redelijk grote plaats) of in Puerto Piramides, een heel klein dorpje aan het begin van het schiereiland. Wil je  midden in de natuur zitten, waar je 's nachts (in het seizoen) de walvissen kunt horen en een heldere sterrenhemel kunt bewonderen? Kies dan voor Puerto Piramides!

In het natuurpark Valdès zijn er vele diersoorten te bewonderen zoals zeehonden, zeeleeuwen, zeerobben, zeeolifanten maar ook guanaco´s (familie van de lama) en talloze vogelsoorten. Van half juli tot en met half december komt daar nog een zeer bijzonder dier bij: de bultrugwalvis! In bootjes en onder begeleiding van een gids kun je tot vlakbij deze enorme dieren komen. Een indrukwekkende ervaring. Veel excursies vertrekken vroeg in de ochtend. Boek dus vooraf of regel je uitstapje op de dag van aankomst.
 
Op circa 180 kilometer ten zuiden van Puerto Madryn en op circa 120 kilometer ten zuiden van de luchthaven Trelew ligt Punta Tombo, een enorme pinguïnkolonie. Hier leven meer dan een miljoen pinguïns naast grote aantallen zeeleeuwen. Omdat de dieren gewend zijn aan bezoekers is het mogelijk om vrij (maar voorzichtig) door de kolonie te lopen. In de buurt van de kolonie is het daarnaast heerlijk wandelen over de uitgestrekte stranden. Punta Tombo is eenvoudig tijdens een dagtrip te bezoeken. Ga vroeg in de ochtend of in de late middag, want tussen 12 uur en 16 uur zitten ze veelal in hun holletje.

De beste tijd om pinguïns te zien is van half september tot half april. Stop onderweg even bij Playa Escondida. Het is een wat afgelegen, onbekend strandje waar de zeeolifanten, zeeleeuwen en zeehonden lekker op het strand liggen. Heel bijzonder om ze zo dichtbij te zien.

Dag 19 Buenos Aires

Autorit Puerto Piramides - Punta Tombo: 280 km; ca. 4 uur
Autorit Punta Tombo – Trelew: 125 km; ca 2,5 uur
Vlucht van Trelew naar Buenos Aires
Vandaag rij je via de pinguïnkolonie bij Punta Tombo terug naar Trelew. Je levert de auto in op de luchthaven van Trelew en vliegt naar Buenos Aires.
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel in Buenos Aires.

Je vliegt naar Buenos Aires voor een laatste overnachting.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Buenos Aires.

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Buenos Aires
2-3 Buenos Aires
NH 9 de Julio Clásico Fierro Hotel
4-5 Tilcara
Posada con los Angeles Viento Norte Las Terrazas Boutique
6-7 Salta
Hotel Del Antiguo Convento Design Suites Salta Legado Mítico
8-9 San Martin de los Andes
Le Chatelet Le Village LOI Suites Chapelco
10-11 Bariloche
Las Marianas Design Suites Bariloche Aldebarán
12-14 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun Mirador del Lago
15-16 Ushuaia
Hotel de los Andes Hostería Patagonia Jarké Los Cauquenes
17-18 Peninsula Valdes
Del Nomade Eco Del Nomade Eco Oceano Patagonia
19 Buenos Aires
NH 9 de Julio Clásico Fierro Hotel
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (april & september) v.a. € 3875,- v.a. € 4349,- v.a. € 5225,-
Hoogseizoen (oktober t/m maart) v.a. € 4175,- v.a. € 4625,- v.a. € 5625,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam – Buenos Aires// Buenos Aires met KLM of Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten Aerolineas Argentinas
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Buenos Aires van de luchthaven naar je hotel (dag 2)
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Huurauto Salta cat Chevrolet Onix of gelijkwaardig.
 • Huurauto Bariloche cat Chevrolet Onix of gelijkwaardig.
 • Huurauto Trelew cat Chevrolet Onix of gelijkwaardig.
 • Huur van de auto’s is inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 1110,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico € 6,75 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • GreenSeat CO2-compensatie € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.