Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3799,-

Offerte aanvragen

24 dagen Argentinië: Ruta 40 in stijl

 • Rij zelf langs de Ruta 40
 • Besneeuwde Andestoppen en groene wijnranken
 • Bijzondere overnachtingsplekken

Deze reis neemt je mee langs een deel van de Ruta 40, die van Noord- tot Zuid-Argentinië loopt. Indrukwekkende natuur, sfeervolle koloniale stadjes en heerlijke wijnen zijn de ingrediënten van deze prachtige reis. Overnachtingen in unieke boutique hotels maakt het plaatje compleet: dit is Argentinië voor de ware levensgenieter!

Het startpunt is Buenos Aires, zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns Amerika. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan een van de vele tientallen musea, aan een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een tangoshow niet ontbreken.
    
De verkenning van de Ruta 40 begint in de stad Mendoza, gelegen aan de voet van de Andes. De provincie Mendoza staat bekend om de heerlijke wijnen. Er zijn vele Bodega's waar het een hele belevenis is om wijnen te proeven en te overnachten.

De reis voert langs verschillende natuurgebieden zoals het Parque Provincial Aconcagua, waarin het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Argentinië, de Aconcagua (6959m), zich bevindt. Vervolgens doorkruis je het Nationaal Park Ischigualasto, dat ook Valley of the Moon wordt genoemd. Het park is beroemd om de vorm van de rotsen die zich verspreid door het natuurgebied bevinden. Het gebied is gevuld met fossielen, waaronder dat van de oudst bekende dinosaurus, de Eoraptor die 225 miljoen jaar geleden heeft geleefd. Het Talampaya Nationaal Park, iets verder naar het noorden, laat de intense droogte van het gebied zien en de stijle rode wanden zijn enorm indrukwekkend! Ga er vroeg in de ochtend heen, dan is het qua temperatuur het beste te doen.

Verder door naar het noorden kom je aan in Belén, Tafí del Valle, Cachi en Cafayate. Dit zijn ook bekende bestemmingen voor Argentijnen zelf die een weekendje weg willen. Dit gebied is zowel vanwege de indrukwekkende natuur als vanwege de leuke plaatsjes een mooie bestemming. Rivieren, rotsformaties, kleine dorpjes waar de poncho's geweven worden door de traditionele bevolking en katholieke kerkjes op de pleinen. Maak hier een prachte wandeling en proef de heerlijke wijnen!

Salta is een sfeervol stadje, gelegen in een bergachtig en erg mooi gebied. Er zijn hier veel kunstnijverheid en nog veel Spaans-koloniale gebouwen te vinden. Salta vormt tevens de uitvalsbasis voor tochten in de omgeving. Ten noorden van Salta mage je de Quebrada de Humahuaca niet overslaan! Al met al een onvergetelijke route met unieke boutique hotels waar het heerlijk toeven is.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Buenos Aires

Je vliegt naar Buenos Aires waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Buenos Aires

Transfer van de luchthaven naar je hotel

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 4-5 Mendoza

Vlucht van Buenos Aires naar Mendoza
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel

Mendoza wordt omgeven door het imposante Andesgebergte, met erboven uitstekend de bijna 7000 meter hoge Cerro Aconcagua, de hoogste berg van het westelijk halfrond. De ligging heeft een prachtige oase gecreëerd waar veel fruit en groente wordt verbouwd. Maar natuurlijk staat Mendoza het meest bekend als dé wijnstad van Argentinië. De wijnhuizen in deze streek nemen maar liefst 70% van de totale Argentijnse wijnproductie voor hun rekening. Mendoza biedt mooie schaduwrijke pleinen, avontuurlijke excursiemogelijkheden in de omgeving en een aangenaam zacht klimaat. Rij vanuit Mendoza naar de omliggende valleien voor een bezoek aan een van de wijnbodega’s en je maakt een bezoek aan de stad en de streek compleet.

Dag 6-7 San Agustín del Valle Fértil

Autorit Mendoza – San Agustín del Valle Fértil: 380 km; ca 5,5 uur
Vandaag haal je de huurauto op bij het verhuurkantoor in Mendoza.

San Agustin de Valle Fertil is een klein plaatsje in de indrukwekkende leegte van Argentinië. Hier zie je een andere kant van Argentinië die mogelijk meer lijkt op het Latijns-Amerika zoals je die zou verwachten. De lokale bevolking heeft hier een donker uiterlijk, de adobe huizen zijn eenvoudig en in dit deel van Argentinië is er niet de rijkdom die bijvoorbeeld de wijnstreek wel kent. De omgeving is adembenemend en zeer de moeite waard om per auto te verkennen. Het Nationaal Park Ischigualasto, dat ook wel de maanvallei wordt genoemd, is absoluut een hoogtepunt. De naam van het park komt uit de inheemse taal van de Diaguita Indianen en betekent: land zonder leven. Hier kun je met de auto een wereld ontdekken met surrealistische rotsformaties, dinosaurus overblijfselen en adembenemende rode zonsondergangen.

Het Talampaya Nationaal Park, iets verder naar het noorden, laat je de intense droogte van het gebied zien en de steile rode wanden zijn buitengewoon! Het Talampaya Nationaal Park is één van de zeven UNESCO World Heritage Sites in Argentinië.
Als je de Grand Canyon in de VS kent, zal dit Natuurpark je daar zeker aan herinneren. Het spectaculaire landschap wordt gekenmerkt door fantastische rotsformaties, gevormd door tektonische aardbewegingen en een millennium aan water- en winderosie. Er heerst een droog woestijnklimaat wat een speciale flora en fauna met zich meebrengt.

Dag 8 El Chiflón

Autorit San Agustín del Valle Fértil – El Chiflón: 80 km; ca. 1 uur 

El Chiflón is een goede uitvalsbasis om het nationaal park Talampaya te bezoeken. Vertrek vroeg in de ochtend want dan is een bezoek het prettigst. Later op de dag wordt het al gauw erg warm. Het Talampaya laat je de intense droogte van het gebied zien en de steile rode wanden zijn enorm indrukwekkend! Als je de Grand Canyon in de VS kent, zal dit natuurpark je daar zeker aan herinneren. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het surrealistische maanlandschap van het Ischigualasto nationaal park, op circa 30 kilometer van El Chiflon vandaan. Beiden zijn in een dag te combineren en zeer de moeite waard.

Dag 9-10 Villa Union

Autorit El Chiflón – Villa Unión: 130 km; ca. 1,5 uur

Villa Unión is gelegen in de fantastische provincie van La Rioja en een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Zo ligt het immense Talampaya Nationaal Park in de buurt en ook de Cuesta de Miranda (laaggebergte van de Andes met fascinerende kleurschouwspelen). In het noordwesten van de La Rioja provincie vind je de spectaculaire Brava lagune met haar vele roze flamingo’s. Ook de Corona del Inca krater is een bezoek waard, die omgeven wordt door een cirkel van verschillende vulkanen. De krater zelf bevat een groot azuurblauw meer, wat een indrukwekkend uitzicht geeft.

Dag 11 Belén

Autorit Villa Unión – Belén: 330 km; ca. 4,5 uur

Aan de beroemde Argentijnse Ruta 40 ligt het dorpje Belén. Dit aangename plaatsje heeft een vriendelijke uitstraling. Het staat bekend om de kleine ateliers waar vooral geweven textiel wordt aangeboden gemaakt van wol van de lama, schaap of de alpaca. Een bezoek aan de ruïnes van El Shincal is de moeite waard vanwege de bijzondere archeologische site die vol staat met Inca ruïnes en vanwege het adembenemende uitzicht in de omgeving, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Dag 12-13 Tafí del Valle

Autorit Belén – Tafí del Valle: 255 km; 4 uur

Je verblijft hier in een wijngebied waar overheerlijke wijnen geproefd kunnen worden en in het meest Indiaanse deel van Argentinië. Tafí del Valle is ook een bekende bestemming voor Argentijnen die zelf een weekendje weg willen.  De omgeving is geschikt om mooie wandelingen te maken.
In Tafí del Valle vind je het museum van mythen en legenden waar je inzicht krijgt in de mengeling van culturen die heeft plaatsgevonden in het Latijns-Amerikaanse continent. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de Indiaanse ruïnes van Quilmes: hier vochten de Quilmes indianen tegen de Spaanse veroveraars alvorens ze in de 17e eeuw verjaagd werden.

Dag 14 Cafayate

Autorit Tafí del Valle – Cafayate: 130 km: ca. 2,5 uur

Cafayate is bekend om de wijnen, met als topper de Torrontes; een overheerlijke witte wijn. Bezoek één van de wijnhuizen en ervaar zelf de uitstekende kwaliteit van de wijnen in deze streek. Het stadje zelf is klein met een centraal pleintje en enkele restaurants. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de Indiaanse ruïnes van Quilmes: hier vochten de Quilmes indianen tegen de Spaanse veroveraars alvorens ze in de 17e eeuw verjaagd werden.

Tussen Cafayate en Salta ligt Quebrada de las Conchas (quebrada is een cañon) De kliffen en rotsformaties die gevormd zijn door erosie zijn prachtig. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar u even kunt stoppen. Vooral in de namiddag komen de verschillende kleuren goed tot hun recht. 
 

Dag 15-16 Cachí

Autorit Cafayate – Cachi: 160 km: ca. 3,5 uur

Aan de voet van el Nevado ligt het kleine charmante plaatsje Cachi met haar witte koloniale huizen en een centraal gelegen kerkje.Er is een klein en eenvoudig Archeologisch Museum dat de geschiedenis van de inheemse bevolking vertelt. Vanuit Cachi is het mogelijk om los Cardones National Park te bezoeken. Dit gebied staat vol met enorme cactussen en is zeer fotogeniek.

Onderweg van Cachi naar Cafayate is de weg onverhard met veel bochten maar ook gigantisch mooie uitzichten! Een voorbeeld van een indrukwekkende stop is de  Quebrada de las Flechas. Een uitgestrekt gebied met puntige bergen dat nog het meest aan een maanlandschap doet denken.
 

Dag 17-18 Salta

Autorit Cachi – Salta: 165 km: ca. 3,5 uur

Salta kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd en ligt prachtig tegen het Andes-gebergte aan. De stad heeft een gezellig plein, verschillende koloniale gebouwen en geplaveide straatjes. De stad voelt niet groot aan en is prettig om een paar dagen door te brengen. Vergeet niet om de kabelbaan naar boven te nemen, vanaf boven heb je een gigantisch uitzicht op de stad!
Salta is de uitvalsbasis voor een autorit door de omgeving. Geniet van steaks en wijnen, kleine dorpjes en de kleurrijke indianenmarkten. De omgeving van Salta laat ook duidelijk het indianenverleden van Argentinië zien. De meeste indianen zijn vermengd met Europeanen en er zijn over het algemeen nog maar weinig taal- en cultuurtradities over van de oorspronkelijke bevolking van het continent. Salta is een goed uitgangspunt om de wijngaarden in het zuiden te bezoeken bij Cafayate en verschillende fantastische autoritten te maken door schitterend natuurgebied met traditionele dorpjes, uitzichten op kloven en kleurrijke bergen en de mogelijkheid om zoutvlaktes in het noorden te bekijken.

Een van de mooiste treinritten van Zuid-Amerika is de Tren a las Nubes, oftwel de trein naar de wolken.Tijdens de rit bereikt de trein een hoogte van ruim 4200 meter met onderweg indrukwekkende uitzichten. Een goed alternatief om de route van deze 'trein naar de wolken' af te leggen is in een open truck (de movitrack) of met je huurauto (bij voorkeur een wat stevigere huurauto). De weg is voor een groot deel onverhard en gaat dwars door de Quebrada de Toro. Links en rechts rijzen gekleurde bergen op en het verveelt geen moment.

Dag 19-20 Purmamarca

Autorit Salta – Purmamarca: 190 km: ca. 2,5 uur

Purmamarca ligt op circa 2200 meter hoogte aan de voet van de "Cerro de Siete Colores", de indrukwekkende berg die daadwerkelijk 7 kleuren heeft. Het is een goede plek om te acclimatiseren en te wennen aan de rust en ruimte die het hoge noorden van Argentinië biedt. Purmamarca is iets rustiger en biedt vooral 's avonds minder vertier dan het nabijgelegen Tilcara. Dit deel van Argentinië is het meest indiaans en dit is te zien aan de huidskleur en kleding van de lokale bevolking en de adobe huizen. Het centraal gelegen kerkje, de Iglesia de Santa Rosa, is eenvoudig en klein en zeker een bezoek waard. Vanuit Purmamarca is er een indrukwekkende dagtrip mogelijk naar Humahuaca, een bijzondere kloof met rotsen in allerlei kleuren. Vanaf Purmamarca kun je ook een uitstapje maken naar Salinas Grandes (de zoutvlaktes). Met uitzicht op diepe kloven, kale bergen en lama’s, stijg je tot een hoogte van wel 4100m. Deze zoutvlakte is niet zo groot als Uyuni (Bolivia), maar zeker niet minder mooi.

Dag 21 Salta

Autorit Purmamarca – Salta: 190 km: ca. 2,5
Aan het eind van dag 21 moet de huurauto worden ingeleverd bij het verhuurkantoor in Salta.

Je gaat terug naar Salta voor een laatste overnachting.

Dag 22 Buenos Aires

Vlucht van Salta naar Buenos Aires
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

Je vliegt naar Buenos Aires voor een laatste overnachting.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Buenos Aires
2-3 Buenos Aires
Fierro Hotel
4-5 Mendoza
Huentala
6-7 San Agustín del Valle Fértil
Cerro del Valle Hotel Rustico
8 El Chiflón
El Chiflón Posta Pueblo
9-10 Villa Union
Cañón de Talampaya
11 Belén
Hotel Belén
12-13 Tafí del Valle
Estancia las Carreras
14 Cafayate
Viñas de Cafayate Wine Resort
15-16 Cachí
La Merced del Alto (Hill View)
17-18 Salta
Legado Mítico
19-20 Purmamarca
El Manantial del Silencio
21 Salta
Legado Mítico
22 Buenos Aires
Fierro Hotel
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. B/S
Laagseizoen v.a. € 3799,-
Hoogseizoen (jul & aug, nov t/m mrt) v.a. € 4375,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Buenos Aires// Buenos Aires – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten : Let op! Op de binnenlandse vluchten van Aerolineas Argentinas mag je per persoon 15kg hoofdbagage + 8kg handbagage meenemen. Extra ruimbagage van 16-23 kilo kost bij Aerolineas Argentinas c.a. €15,- per bagage, per traject.
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Buenos Aires van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Autohuur cat. Chevrolet Tracker 4×2 of vergelijkbaar. Ophalen huurauto dag 6 om 09.00 uur bij het verhuurkantoor in Mendoza. Inleveren huurauto dag 21 om 15.00 uur bij het verhuurkantoor in Salta. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 1500,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • Drop off kosten auto circa € 800,- ter plekke te betalen (tarief onder voorbehoud van wijzigingen)
 • GreenSeat CO2-compensatie € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.